Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devlet Bahçeli; "Şerefsize şerefsiz demek..."

MHP Lideri Devlet Bahçeli "şeref" tartışmalarıyla ilgili, "Hırsıza hırsız demekten korkmamak ne kadar zorunluysa, şerefsize şerefsiz demek o kadar yüksek ve milli bir sorumluluktur. Şahsen bu sorumluluğu yerine getirmenin huzurunu yaşıyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Devlet Bahçeli; "Şerefsize şerefsiz demek..."
  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Bahçeli açıklamasında, gündemdeki 'şeref' tartışmalarının revaçta olduğunu izlediğini belirterek, "İpe sapa gelmez yorumları, mesnetsiz söz ve açıklamaları da ibretle takip ediyorum. Şerefi herkes bilir. Bilmek bir şeye sahip olunduğunun delili değildir. Şerefli olmak manevi bir mükafat, insan varlığının beyannamesidir. Hayatta haklı ve meşru bir gayesi olan, müdafaa edeceği değerleri bulunan herkes için şeref vazgeçilmez bir nimetin doyumsuz lezzetidir. Şeref; kendimize ve çevremize duyduğumuz saygının vicdan, ruh ve münasebette somutlaşmış ve nüfus etmiş insani hal özetidir. Şöhret başka şey, şeref bambaşka bir şeydir. Nitekim şöhret maddi imkanlarla alakalıyken, şeref maneviyatımızın bayraklaşmış simgesidir" ifadelerine yer verdi.

  "PKK’YA ÖZGÜRLÜK KILIFI GİYDİRENLER MİLLİ ŞEREFTEN KOPANLARDIR"
  Onurla çatallaşan bir hayatın; bencilleşen donuklaşan hissizleşen, milli ve manevi meselelere yabancılaşan bir ömrün şeref sayfasının kapalı olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, "Gözyaşlarıyla şehit cenazeleri her gün omuzlardayken; şehitleri hatırlama, duayla yad etme zahmetine girmeyen kim varsa şeref yoksuludur. Sözde demokrasi ve çözüm narkozuyla silahlar sussun, 90’lara dönülmesin, eller tetikten çekilsin diyenler PKK’ya yataklık edenlerdir. Bir dilim ekmek bulamazken, canını bu kutlu vatan için feda eden asil yüreklerin acılarını paylaşmayıp zulme ortak olanlar şeref kaçkınıdır. Boğaza nazır mekanlara, yazlıklara, yalılara, konaklara, villalara çöreklenip PKK’ya özgürlük kılıfı giydirenler milli şereften kopanlardır" değerlendirmesinde bulundu.

  "BASİT HEVESLER ŞEREFLE BAĞDAŞMAZ"
  MHP Lideri açıklamasında, "Mazlumların feryadını duymak yerine, Kandil-İmralı ve Oslo havarisi kesilerek değerlerine sırt dönenler şerefin karşı kıyısıdır. Şeref için fedakarlık yapmak yerine keyif için şerefe diyen bir avuç kaymak tabaka HDP ve PKK’nın kuyruğuna tutunmakla kaybetmişlerdir. Şeref; yanlışa direnmek, hakkın ve hakikatin yanında durmaktır. Bohem tavırlar, bozuk fıtratlar, basit hevesler şerefle bağdaşmaz. Şerefi olan için bayrak namus, vatan sevda, millet mukaddes bir emanet, ecdat el üstünde tutulması gereken hatıralar toplamının eseridir" ifadelerini kullandı.

  "ŞEREFSİZE ŞEREFSİZ DEMEK MİLLİ BİR SORUMLULUKTUR"
  Bahçeli, açıklamasında, "Hırsıza hırsız demekten korkmamak ne kadar zorunluysa, şerefsize şerefsiz demek o kadar yüksek ve milli bir sorumluluktur" sözlerine yer veren Devlet Bahçeli, "Şahsen bu sorumluluğu yerine getirmenin huzurunu yaşıyorum. Şeref bir isim değil, bir kıymettir. Bu kıymeti ne akili anlar, ne kötü adamı bilir, ne de yattığı yerden Kandil özlemi çekenler anlar. Bakın, bugün dört şehit verdik. Dört eve ateş düştü Dört ocak karalar bağladı. Katillere ve destekçilerine şerefsiz demeyelim de ne diyelim? Kan döken, uyuyan evlatlarımıza kurşun sıkan, eşinin ve çocuğunun yanında askerlerimizi katledene tek kelimeyle şerefsiz denir. Aziz şehitlerimize rahmet niyaz ediyorum, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Son olsun istiyorum ama cani boş durmaz ki! Biraz daha sabredin, biraz daha bekleyin; umutlu yarınlar önümüzdedir" değerlendirmesini yaptı.
  Açıklamasını Yunus Emre’den örnek vererek tamamlayan MHP Lideri, "Büyük ozanımız Yunus ne güzel de söylemiş: 'Sabır gözetsin devlet dileyenler, bil ki Hak, sabredenlerle beraber. Sabırla halin güzel olur gayet, gelir sabreden Hak’tan inayet'" ifadelerini kullandı.
 
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.