Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEMİRTAŞ Diyarbakır'da Konuştu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da HDP mitingindeki patlamada yaralananları ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2015 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2015 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DEMİRTAŞ Diyarbakır'da Konuştu
 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Diyarbakır'da HDP mitingindeki patlamada yaralananları ziyaret etti.
HÜKÜMETTEN SAMİMİYET BEKLİYORUZ
Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Demirtaş, Diyarbakır patlaması ile ilgili ''Devlet içinden destek almadan Suriye'den biri gelip burada ben miting yaparken bomba patlatamaz. Diyarbakır mitingindeki patlamanın sorumluları deşifre edilmeli. Hükümet ''bu iş bizimle bağlantılı değil'' diyorsa samimiyet bekliyoruz.'' dedi.
''ÇIKIP ÖZÜR DİLEMELİLER''
Diyarbakır'da HDP mitinginde meydana gelen patlama sonrasında HÜDA-PAR'a yakınlığı ile bilinen İHYA-DER başkanın infaz edildiğini de hatırlatan Demirtaş, bu saldırının ardından ise HDP'nin 4 mahalle sözcüsünün de katledildiğini belirterek,
''Bir çok Hizbullah elemanı evlerinde silahlandırılmış durumda. Bir saldırı durumunda kim hangi kişiyi vuracak bu belirlenmiş durumda. Bu Hizbullah denilen çete biz provokasyona gelmedik diyorlarsa bunu kınarım. Ancak ''provokasyona geldik'' diyorlarsa çıkıp halktan özür dilemelliler.'' dedi
BÖYLE BİR SAÇMALIK YOK
Kendilerinin asla kimseyi hedef göstermediğini ve kendilerine bağlı silahlı örgütün de olmadığını söyleyen Demirtaş, '' Ortada bir Kürt-Müslüman savaşı yok. Böyle bir saçmalık da yok. Ortada IŞİD ile halkın onurlu mücadelesi, savaşı var.'' diye konuştu.
''BAZI PARTİLER BAŞSAĞLIĞI DAHİ DİLEMEDİ''
Bazı partilerin Diyarbakır'daki saldırı sonrasında başsağlığı dahi dilemediğini de söyleyen Demirtaş, ''Üzüntü dahi belirtmediler. Acı paylaşmayan bundan mutluluk duymuştur.'' dedi.
''HALKIMIZ KURBANLIK KOYUN DEĞİL''
''Bize oy veren ya da vermeyen herkesle barış içinde yaşamak arzusu içinde olduklarını da söyleyen Demirtaş, ''Bu topraklarda herkesin siyaset yapma hakkı var. Biz ortak barışı yakalamak istiyoruz. Herkes tezgahı görsün ve dikkatli olsunlar. Kendilerini kimse kullandırmasın. Kullandırırsalar da bizde halkımızı kurbanlık koyun olarak kimsenin görmesine izin vermeyiz '' diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.