Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD sözünü tutmadı

ABD'de gazetecilerle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Münbiç sözünü tutmadığını belirterek, ''PYD Münbiç'i terk etmedi'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2018 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2018 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD sözünü tutmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de gazetecilere çeşitli açıklamalarda bulundu:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'den Almanya'ya hareketinden önce gazetecilerle bir araya geldi ve gündeme ilişkin soruların yanıtladı. Erdoğan, yerel seçimde ittifak konusunda MHP'yle  karşılıklı olarak bazı illerde aday göstermeme yönündeki iddialara yanıt verdi. Erdoğan, "Birinci olduğumuz yerden aday çıkarmamayı tabanıma anlatamam" dedi.

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK OLACAK MI?

Ortaya atılan iddiaların siyasette olacak şeyler olmadığını belirten Erdoğan, "Son seçimlerde birinci olduğumuz yerde aday çıkarmamayı nasıl anlatırım tabanıma?" diyerek seçmen tabanını küstürmeleri halinde tekrar toparlamanın zor olduğunu belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile her an görüşebileceğini belirten Erdoğan, MHP'nin İstanbul'dan aday göstermeme kararı için de "Onu yapılan bir nezaket olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

MHP’NİN AF TEKLİFİ

 Erdoğan'a MHP'nin Meclis'e sunduğu af teklifi de soruldu. Af konusunda kendisine henüz bir rapor sunulmadığını belirten Erdoğan, teklifin incelenmesi için parti içinde bir ekip oluşturulduğunu vurguladI. Erdoğan, "Dönünce konuşur, inceler, ona göre nihai kararımızı veririz" dedi.

 "ABD MÜNBİÇ’TE SÖZÜNÜ TUTMADI“

Erdoğan'ın gündeminde ABD ile varılan Münbiç anlaşması da vardı. "ABD Münbiç'te sözünü tutmadı" diyen Erdoğan, "ABD yol haritasına, takvime kesinlikle uymamıştır. PYD/YPGbölgeyi terk etmemiştir" ifadelerini kullandı.

ABD'NİN İRAN'A YAPTIRIM KARARI

ABD'nin İran'a yönelik yaptırım kararlarına da değinen Erdoğan, Türkiye'nin yaptırımlara karşı tavrının net olduğunu vurgulayarak, "Statejik ürünlerde geri adım atmayız" şeklinde konuştu.

 “TRUMP’IN MASASINA GİTMEDİM”

Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump'ın BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasını da değerlendirerek, "Çelişkilerle doluydu, görüşleri tepki çekti" ifadesini kullandı. Erdoğan, Trump'ın kendisine "görüşürüz" dediğini ancak akşam yemeğine gitmediğni söyledi.

NTV

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.