Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'Li Tanrıkulu: Medya ve internet alanı büyük karartmadan kurtarılacak

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP iktidarında medya ve internet alanının, içinde bulunduğu büyük karartmadan kurtarılacağını söyledi.3 Mayıs Uluslararası Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Sezgin...

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2015 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2015 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP iktidarında medya ve internet alanının, içinde bulunduğu büyük karartmadan kurtarılacağını söyledi.

3 Mayıs Uluslararası Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Sezgin Tanrıkulu, “Basını özgür olmayan ülkeler arasında giriyoruz. Freedom House Dünya Basın Özgürlüğü 2015 Raporu’nda Türkiye hakkında yapılan değerlendirmede, Türkiye 199 ülke arasında 142. sırada yer alıyor. Bu utanç tablosuna rağmen AKP hükümeti yeni yasalarla gazetecilerin haber yapma hakkını daha da kısıtlıyor, internet üzerindeki sansür ve baskıyı daha da genişletiyor.” dedi.

CHP’li Tanrıkulu, AK Parti iktidarı dönemi boyunca, demokratik bir toplumun vazgeçilmez gereği olan ifade özgürlüğünün de büyük darbe yediğine vurgu yaparak, “Türkiye, AKP döneminde, medyayı ve interneti sansürleyen, gazetecileri tutuklayan, iktidar karşıtı görülen her eleştirinin bastırılmasının meşru görüldüğü, medya özgürlüklerinin sınırının hukuk değil siyaset tarafından çizildiği bir ülke konumuna sürüklendi. Giderek artan internet yasakları, AKP’nin ifade özgürlüğüne ve özgür kamusal alana inanmadığının önemli bir göstergesi olarak ortaya çıktı.” izahında bulundu.

"BİZ MEDYANIN ÖZGÜR OLMASINI BİLGİ TOPLUMUNUN ÖN KOŞULU OLARAK GÖRÜYORUZ"

Tanrıkulu açıklamasının devamında, şunları dile getirdi: “Biz medyanın özgür olmasını, gazetecilerin mesleklerini özgür biçimde yerine getirmesi için gerekli yasal koşulların eksiksiz sağlanmasını, hem Türkiye’nin hak ettiği tam demokrasinin bir gereği hem de Türkiye’nin ihtiyacı olan insan odaklı kalkınmayı, bilgi toplumunu inşa etmenin ön koşulu olarak görüyoruz. Bu anlayıştan hareketle, CHP iktidarında medya ve internet alanı, içinde bulunduğu büyük karartmadan kurtarılacak, her türlü bilginin gün ışığına çıkarılabilmesinin önü açılacak, medyanın yurttaş adına soru sorma ve hükümeti hesap vermeye zorlama işlevini tüm gerçek demokrasilerde olduğu kimi kamu güvencesine alınacaktır.

CHP, bağımsız, özgür ve çoğulcu bir medyanın oluşturulması için tüm yasal ve mali tedbirleri alacak, yurttaşların farklı kaynaklardan bilgilenme hakkını koruyacaktır. Basın özgürlüğünün yayın yasaklarıyla, internet sayfalarına çıkartılan engelleme kararlarıyla, oto sansürle, sansürle engellenmediği; gazetecilerin işsizlikle, fiziksel saldırıyla, tutuklamalarla baskı altına alınmadığı bir Türkiye dileğiyle tüm gazetecilerin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum.”



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.