Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Bursa İl Örgütünde Bayramlaşma Töreni

CHP Bursa İl Örgütü geleneksel bayramlaşma törenini Kültürpark Özgen Çay Bahçesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirdi. Bayramlaşma töreninde Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İl Yönetimi, İlçe Başkanları, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda partili de hazır bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2018 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2018 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Bursa İl Örgütünde Bayramlaşma Töreni

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Özgen Çay Bahçesi’nde gerçekleşen törende Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İl Yönetimi, İlçe Başkanları, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda partili de hazır bulundu. Bayramlaşma töreninde konuşan İl Başkanı Hüseyin Akkuş örgütün bayramını kutlayarak; Ulusal ve dini bayramlarımızı özgürce kutlayacak bir ülkeyi bizlere miras bırakan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz şükranlarımızı kez daha yinelerken, Kurban Bayramınızı da en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onu kuran Cumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürk’ün bıraktığı en büyük miras olduğunu belirten Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet Halk Partisi bizim gönlümüzde umut demektir… Güzel bir geleceğe, demokrasiye içtenlikle inanan insanları buluşturan, kurumsal yapı demektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihsel köklerine indiğimizde sadece devleti kuran bir parti değil; çok partili sisteme geçişi destekleyen ve bunu başarıyla gerçekleştiren büyük demokratik ideali de görürüz. Bu öylesine güzel bir birikimdir ki, parti içinde de parti dışında da demokrasiyi, demokratik anlayışı destekleyip büyüten bu büyük idealin temeli, CHP’nin bağrında saklıdır. CHP, demokrasi mücadelesinin tam merkezindedir. İşte bu nedenle parti içi demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla, sağlıklı bir biçimde işletilmesi, hepimizin en önemli beklentilerimizden biri olmaktadır.”

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
“Parti içi demokrasinin işletilmesine önem veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” diyen Akkuş katılımcılık ve çok sesliliğin Cumhuriyet Halk Partisi’nin en önemli zenginliği olduğuna dikkat çekerek; “Demokrasiye olan inancımızın teminatıdır. CHP’nin her üyesi, parti kurullarında görüşünü açıklama hakkına da şansına da sahiptir. Ama bir yandan günlük olaylara baktığımızda, gerek partimizi ve gerekse parti üyelerimizi-yöneticilerimizi töhmet altına bırakmaya dönük, rencide edici söz ve davranışları parti içi demokrasi olgusuyla açıklama olanağımızın olmadığını da söylemek zorundayız. Parti içi demokrasi, üyelerin görüşlerini serbestçe, çekinmeden, samimiyetle açıklamalarını güvence altına alır. Hiç kimseye, hiçbir mecrada bir diğerine hakaret hakkı vermez. Parti içi demokrasiyi ısrarla-titizlikle işleteceğiz ama demokratik hakların diğerlerine karşı siyasi sabotaj malzemesi olarak kullanılmasına da elbette ki izin vermeyeceğiz. Vakar içinde yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde bir seçim daha var. Zamanında yapılırsa Mart ayında, öne alınması durumunda belki Kasım’da, belki Aralık’ta yerel yönetimleri belirlemek üzere sandık başına gideceğiz. Bugün itibarıyla seçimin tarihi konusunda net bir bilgi yok. Ancak CHP İl Yönetimi olarak seçim hazırlıklarına da bir yandan yoğunlukla girişmiş durumdayız. 95 yıllık siyaset geleneğine sahip köklü bir parti olarak CHP, tüm örgütleriyle birlik ve beraberlik içinde belediye yönetimlerine taliptir. Tüm ilçelerde kamuoyu yoklamaları yapıyoruz. Tüm ilçelerde bilimsel bakış açısıyla veriler topluyoruz. AK Partili belediyelerin yönetimindeki tüm ilçelerdeki yönetim zafiyetinin, yönetim hatalarının tanığıyız, sorunların farkındayız. Bu ağır sorunların çözüm yollarını da sadece CHP üretebilir. Bursa merkez ve ilçelerinde, halkımızın karşısına en iyi en güçlü adaylarla çıkacağımızı belirtmek isterim. CHP, halkımızın teveccühüne taliptir” şeklinde konuştu.

CARGİLL’E KİLİT VURULMALI

Hem ülkenin hem de Bursa’nın kötü yönetildiğini vurgulayan İl Başkanı Akkuş, ekonomi gündemindeki moral bozukluğunun Bursa’yı da çok yakından etkilediğini belirterek; “Ekonomimizdeki durgunluk bir yana, döviz konusunda karşı karşıya kaldığımız kriz, sadece AK Parti’nin yaklaşımlarıyla çözümlenemez. Bu kriz ortamı, Amerika’nın emperyalist yaklaşımlarının Ortadoğu’ya yansımalarının bir sonucudur. Emperyalizme karşı, yine aynı kararlılıkla mücadele verilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz hafta gündeme getirdik. AK Parti Hükümeti ABD’nin yaptırım kararlarına ve küstah tehditlerine bir cevap vermek istiyorsa, Orhangazi’de kurulu Cargill fabrikasının kapısına derhal kilit vurulmalıdır. Nişasta Bazlı Şeker üretimiyle insanlığın sağlığını tehdit eden Cargill’in Orhangazi’deki faaliyetinin insan hakları ihlali olduğuna dair AİHM kararı ortada. AK Parti Hükümeti, AİHM kararını uygulamak suretiyle derhal Cargill’i kapatmalıdır. Bursa kamuoyu sadece Cargill ile değil, bir süredir Karaağız Köyü’ne yapılmak istenen biyokütle eneji santraline karşı da mücadele veriyor. Bir yandan da, AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Muradiye Su Tesislerini satmak için Büyükşehir Meclisi’nde konuyu gündeme getirmesine tepki gösterdik. Temel gıda maddelerinin üretiminde belediyelerin varlığı, piyasa dengeleri açısından önemlidir. Bu çerçevede BUSKİ’nin Muradiye Su fabrikasını satmasına karşı olduğumuzu kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz. Şundan emin olabilirsiniz; Attığımız her adım, söylediğimiz her cümle, Bursa halkının, yüce milletimizin haklı taleplerinin dile getirilmesinden ibaret olacaktır. Kurban Bayramı vesilesiyle bir arada bulunmaktan büyük onur duydum. Her birinizi saygıyla selamlıyor, sevgiyle kucaklıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

ORHAN SARIBAL: “İSYAN EDECEĞİZ,  İTİRAZ EDECEĞİZ”

İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un ardından Tarım Politikaları ve Tarım Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal söz aldı. Örgütün bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Orhan Sarıbal, ülkenin ve Bursa'nın içinde bulunduğu duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mevcut sıkıntıların sebebinin AKP iktidarı olduğuna dikkat çeken Sarıbal, bu sorunların AKP ile aşılamayacağını ifade etti. AKP'nin Cumhuriyet Halk Partisi’ni susturmaya çalıştığını belirten Sarıbal sözlerini şöyle sürdürdü: “Elbette susmayacağız, razı değiliz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da buna razı olmayacağız. İsyan edeceğiz,  itiraz edeceğiz ve önce yerelde sonra genelde bu haramileri iktidar olmaktan alaşağı edeceğiz. Bu bizim en önemli sorumluluğumuzdur. Biz bu ülkenin yurtseverleriyiz. Biz bu ülkenin özgürlük isteyen partisiyiz. Biz bu ülkenin dayanışma, kardeşlik isteyen partisiyiz. Biz bu ülkenin adalet, hukuk isteyen insanlarıyız. Biz bu ülkenin topraklarında birlikte üretip, hakça bölüşmek istiyoruz. Biz bu topraklarda ‘yaşasın demokrasi, yaşasın özgürlük’ diyoruz.  Bir tek şeye ihtiyacımız var insan olmaya, arkadaş olmaya, yoldaş olmaya ihtiyacımız var.”

NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU: “CHP 95 YILLIK BİR ÇINARDIR”

Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ın ardından konuşan Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu örgütün bayramını kutlayarak; “Ülkemizde huzurun, demokrasinin, adaletin, barışın, özgürlüğün, eşitliğin, refahın olduğu günler dileğiyle nice bayramlarda birlikte olmayı diliyorum” dedi. Kayışoğlu, ülkenin yıllardır kangrene dönüşen 5 temel sorunu olduğunu ifade ederek;  “Bu sorunlar gün geçtikçe bu sorunlar krizlere dönüşüyor ve derinleşiyor.  Hep beraber parti, görüş, köken herhangi bir ayrım olmaksızın hepimiz bu derinleşen sorunlardan sonuna kadar etkileniyoruz. Bu sorunlar ekonomi, eğitim, demokrasi, adalet ve içinde toplumsal barış ile dış politika ki bu günlerde her bir sorunun bize yansımaları çok ağır bedeller ödetiyor. Bugün bunları, ülkenin gündemindeki bu sorunları hep birlikte nasıl çözeceğimizi konuşmamız gerekirken maalesef her gün her yerde ve özellikle havuz medyasında Cumhuriyet Halk Partisi konuşuluyor. Cumhuriyet Halk Partisi 95 yıllık bir çınardır. Hiç kimse korkmasın, Cumhuriyet Halk Partisi her daim dimdik duracak, nasıl 100 yıl ayakta kaldıysa yüzyıllarca daha yaşayacaktır, siz kendinize bakın. 16 yıllık bir geçmiş olsa olsa sarmaşık olur. Rant uğruna çıkar uğruna ve kendi ideolojik arka bahçelerini oluşturma uğruna ülkenin eğitimini, ekonomisini, dış politikasını barışını, huzurunu, adaletini demokrasisini yerle bir edenler elbette ki bugün için bu çınarı geçmiş olsalar da kurumaya yok olmaya mahkumdur.  Bu çınar yüzyıllarca yaşayıp, o sağlam kökleriyle ülkenin bütün sorunlarına çözüm bulacaktır, bunun mücadelesini hep birlikte verecektir” diyerek konuşmasını tamamladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.