Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Bursa'dan Cevat Asa aday adaylığını açıkladı

Milletvekilliği aday adaylığı için, CHP Bursa’da yönetimden ilk istifa eden Cevat Asa CHP Bursa İl Başkan Yardımcılığı’ndan istifa ederek 28. Dönem Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2023 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2023 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Bursa'dan Cevat Asa aday adaylığını açıkladı

İl başkan yardımcıları, STK temsilcileri ve partililerin katıldığı açıklamaya ilgi yoğun oldu. Söze ilk başlayan CHP İl başkan yardımcısı Cihan Öztürk, “Daha önce birlikte görev yaptığımız ve Milletvekili aday adaylığını açıklayan Cevat ASA’ya çıkmış olduğu yolda başarılar dilerim” dedi.

     Daha sonra söz alan Asa, “Bursa’nın üç yüz binden 3 milyonluk gelişimini bilen insanlardan birisiyim. Askerlik ve Fakülte dışında Bursa’dan dışarı çıkmadım, hep Bursa’da yaşadım kısaca, tam bir Bursa aşığıyım. Bursa’mız vergi diliminde Türkiye’de ikinci sıradadır. Toplanan vergilerin hizmete dönüşümü noktasında ise, 12. sıradadır. Bu adaletsizliklere karşı, Bursa’nın hakkını korumak için aday oldum” diyen Asa Neden aday olduğunu şöyle özetledi.

Neden Aday Oldum: Bursa’yı bildiğim için, Bursa’nın sorunlarını bildiğim için.

Neden Aday Oldum: Ekonomik sıkıntının yaşamı zorlaştırdığı ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği “Hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek” sözüne inandığım ve bu konuda sonunda kadar katkı koyabilmek için.

Neden Aday Oldum: Bitirilemeyen projelerin ve Yüksek Hızlı Trenin takipçisi olmak, yıkılan ve yenisi yapılamayan hastaneler ve Stadyumlara yeniden Atatürk isiminin konulması için.

Neden Aday Oldum: Kişi başına düşen yeşil alanların korunması, Uludağ Alan Başkanlığına hayır demek ve Kentsel dönüşümlerin sağlıklı yapılabilmesi, onların takipçisi olabilmek için.

 Neden Aday Oldum: İmzaları dönemin başbakanı tarafından İstanbul’da atılan ve kadınlarımıza yaşam hakkı sağlayan İstanbul Sözleşmesi Yaşatır demek için.

Neden Aday Oldum: Kamu yönetimlerinde Laik, Liyakat, Atatürkçü, Cumhuriyetçi ilke ve değerleri yeniden kazandırmak için.

Neden Aday Oldum: Partili Cumhurbaşkanlığına ve Tek adam zihniyetine son vermek için.

Neden Aday Oldum: Özgürlüklerin kısıtlanmadığı özellikle Basın özgürlüğünün sağlanabilmesi, haber alma hakkının korunabilmesi için.

Neden Aday Oldum: Ahlaklı bir siyasetin egemen olduğu, güzel bir Türkiye özlemiyle yanıp tutuştuğumuz için.

Neden Aday Oldum: Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapmak, Millet ittifakının iktidar olmasını istediğim için aday oldum.” Diyen Cevat Asa, seçimler sonrasında kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramının bu yıl çok daha görkemli geçeceğine inanıyorum” dedi.

     Asa, son olarak “Bu açıklamamızda, bizleri yalnız bırakmayan tüm partili arkadaşlarımıza ve dostlarımıza teşekkür ederim” diyerek sözlerine son noktayı koydu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.