Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağış: Demokratikleşme ve şeffaflaşmayı yerel medya ile paylaşacağız

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından geliştirilen proje Avrupa Birliği'nden onay aldı. Proje kapsamında, Türkiye’nin 8 bölgesinde faaliyet gösteren yerel basın mensuplarına yönelik demokrasiyi geliştirme eğitimi verilecek.Konuyla ilgili...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağış: Demokratikleşme ve şeffaflaşmayı yerel medya ile paylaşacağız
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından geliştirilen proje Avrupa Birliği'nden onay aldı. Proje kapsamında, Türkiye’nin 8 bölgesinde faaliyet gösteren yerel basın mensuplarına yönelik demokrasiyi geliştirme eğitimi verilecek.

Konuyla ilgili AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ı ziyaret eden cemiyet yönetim kurulu üyeleri, iki yıl sürecek çalışma kapsamında yerel basını daha bilinçli hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bakan Egemen Bağış da yerel medyaya Avrupa standardı kazandıracak projenin önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Bağış, “Ben de Avrupa Birliği standartlarında bir proje hazırlayıp kabul ettirdikleri için kendilerini tebrik ediyorum. Türkiye’deki demokratikleşme ve şeffaflaşmayı yerel medya ile paylaşacağız.” diye konuştu.

CEMİYETİ TEBRİK ETTİ

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bakanlık binasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Ziyarette, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, ‘AB Demokrasiyi eliştirme’ başlığı adı altında geliştirdikleri yerel medyanın bilinçlenmesi projesinin AB tarafından onaylandığını iletti. Projenin onaylanmasının önemli bir gelişme olduğunu ifade eden AB Bakanı Egemen Bağış, “Cemiyetimiz Avrupa Birliği fonlarına başvurdu ve demokrasiyi geliştirmek için hazırladıkları proje ile ülkenin 8 farklı bölgesindeki yerel medyayı eğitecek bir proje sundular ve kabul gördü. Avrupa Birliği fonlarından 340 bin Avroluk ödenek alacaklar.” dedi.

Avrupa Birliği standartlarında bir proje hazırlayıp kabul ettirdikleri için Cemiyet yönetim kurulunu tebrik eden Bağış, projenin bundan sonraki sürecinde birlikte çalışacaklarını ve Türkiye’deki demokratikleşme ve şeffaflaşmayı yerel medya ile paylaşacaklarını kaydetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ise Türkiye’nin 8 ayrı bölgesinde çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, “Bu proje iki yıl sürecek. Gazeteciler, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri olmak üzere 3 ayaktan oluşacak. İki yılın sonunda yüzümüzün akıyla çıkacağız. Ben bu proje süresi içerisinde desteklerinden dolayı AB Bakanlığı’na teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.