Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti'nin seçim şarkısı Meclis'i karıştırdı

AK Parti’nin bazı Türk boylarının geleneksel sazı dombra ile çalınan türküyü seçim şarkısı yapması Meclis’te tartışmalara neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2014 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2014 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti'nin seçim şarkısı Meclis'i karıştırdı
 Önceki gece konuyu gündeme getiren MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, cep telefonunu mikrofona tutarak türkünün özgün ezgilerini milletvekillerine dinletmeye çalıştı. Sataşmalar arasında Ak Parti milletvekillerine seslenen Oğan, şunları söyledi:

ÇALMADA MAHİRSİNİZ

MHP’nin olan 2023’ü çaldınız, şimdi kendinizinmiş gibi kullanıyorsunuz. MHP’nin yine Hilalkart’ını çaldınız. Bunlar yetmedi, daha da acısı, Türk’ü şimdiye kadar yok saydınız, Türk’ü kabul etmediniz. Şimdi, ne gariptir ki dombra müziğini aldınız. Size yakışan Türklere ‘Şerefsiz’ dediği halde mezarını ziyaret ettiklerinizin müziğini kullanın veyahut Diyarbakır’da kucaklaştıklarınızın müziğini kullanın. Türk’ün müziğini kullanmak size yakışmıyor. Acaba bu müzik yoluyla Türklerden oy devşirebilir miyiz diye oyun peşindesiniz. Maalesef 17 Aralık’ta gördük, çalma konusunda da pek bir mahirsiniz. Mısır’a gidip BOP’çu olabilirsiniz, Erbil’e girip Barzanici olabilirsiniz ama dombra müziğini çalarak Türkçü olamazsınız. Ayakkabı kutularının içinde gömüldüğünüz bir noktada dombra müziği sizi kurtaramayacaktır.”

Bu sözlere karşı AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Biz zaten Türkçü değiliz, çok şükür” deyince Oğan “Sizin Kürtçü olduğunuzu biliyoruz. O zaman Şivan Perver’i çalın, Ahmet Kaya’yı çalın” tepkisini gösterdi. Metiner “Biz Türkçülüğü de Kürtçülüğü de lanetliyoruz. Ben Kürtçülüğü lanetliyorum, siz Türkçülüğü lanetleyebiliyor musunuz? Siz ırkçısınız ırkçı. Dibine kadar ırkçısınız! ‘Kahrolsun Türkçülük’ diyebiliyor musunuz?” diye bağırdı. MHP’lilerin tepkilerine karşı Metiner “Evet, ben bir Kürt’üm, etnik aidiyetiyle övünmeyi cahiliye adeti olarak gören bir insanım. Kürt’üm, Kürtçülüğü lanetliyorum. Siz de ırkçı değilseniz Türkçülüğü lanetlemeye çağırıyorum sizi” dedi.

TAMBURAYA BENZER Mİ

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise “Biz lanetlemiyoruz Türkçülüğü” dedi. Halaçoğlu “Dombranın ne olduğunu size söyleyelim” deyince AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır “Tamburaya benzer mi tamburaya?” diye sordu. Halaçoğlu da “Türklük adına çıkardıysanız, siyasi beste olarak çıkardıysanız dombrayı, aslında ne olduğunu size söyleyeyim: Dombra bir Nogay müziğidir ve bir telli sazdır. Türkler arasında, Türk devletlerinde sıkça kullanılan bir alettir. Bilginiz olmadığı için tamburayla karıştırırsınız tabii ki” açıklamasını yaptı.

(Hürriyet)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.