Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Bursa Milletvekili Kılıç: 460 bin sözleşmeli çalışan kadroya alınacak

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç sözleşmeli personele kadro konusunda yaptığı açıklamada, “Kamuda sözleşmeli olarak istihdam edilen toplam 458 bin 615 personelimiz isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Bursa Milletvekili Kılıç: 460 bin sözleşmeli çalışan kadroya alınacak

Kamuda sözleşmeli personelin kadroya aşınmasıyla ilgili kanun teklifinin Komisyonda kabul edildiğini söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, “Kanun Teklifimize genel olarak baktığımızda 28 Kasım 2022 tarihinden önce kamuda sözleşmeli personel statüsünde olanların kadroya alınmasına yönelik düzenlemeler içeriyor. Kanun teklifimiz ile toplam 458 bin 615 sözleşmeli çalışan isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek. Kadroya geçmek istemeyenlerin hakları görevleri sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunacak. Kamuda çalışan sözleşmeli personellerimiz mahalli idarelerde yani belediyelerde çalışan personellerimiz, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, sözleşmeli öğretmenler, vekil ebe, hemşire, aile sağlığı merkezi çalışanları, din görevlileri gibi geniş bir alandaki sözleşmeli personelimizin sorunlarına çözüm sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

En önemli hususun kadroya geçen sözleşmeli personelin kamu görevlilerinin tüm haklarına sahip olacağına vurgu yapan Milletvekili Ahmet Kılıç, “Böylece kamuda kadrolar arası farklılıklar ortadan kalkacak. Mahalli idarelerde aynı şartlarda kadroya geçirilen sözleşmeli personelin sadece mahalli idareler arasında yer değiştirebilmesi ön görülüyor. Bunun yanında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde açıktan vekil imam-hatip ve vekil müezzin kayyım olarak görev yapmakta olan personelin bazı şartları taşımaları durumunda kadroya geçmesine imkan sağlıyoruz. Kanun teklifimizle birlikte belediyelerde sözleşmeli personelin işe alınması sınav şartına bağlanıyor. Ayrıca belediyelerde işe alınan sözleşmeli personelden 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanların talep etmesi halinde memur kadrosuna atanmasına ilişkin düzenleme yapılmaktadır. İlave olarak memur kadrosuna atananların 1 yıl süreyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarına naklinin yapılmamasına yönelik düzenleme yapılmaktadır” dedi.

657 sayılı kanun kapsamında vekil olarak atanan ebe ve hemşirelerin devlet memurluğu için aranan şartları taşıması halinde Bakanlık tarafından ebe ve hemşire kadrolarına atanmasına ilişkin düzenlemenin de kanun teklifinde yer aldığını söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, “Kamuda çalışan sözleşmeli personelin birçok meselesine çözüm getirecek nitelikteki kanun teklifimizin milletimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.