Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Bursa, Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını unutmadı

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikle 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sonrasında idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını andı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2018 23:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2018 23:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Bursa, Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını unutmadı

AZİZ HATIRALARI MİLLETİN GÖNLÜNDE YAŞAYACAK

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikle 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sonrasında idam edilen dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve yol arkadaşlarını andı.  Anma etkinliğinde yapılan açıklamada, 'Menderes ve yol arkadaşları, Türk milletini gönlünde şerefli bir davanın aziz şehitleri olarak kalmaya devam edecek' denildi.

Merhum Adnan Menderes ve yol arkadaşlarının idam edilişinin 57. yılında, AK Parti tarafından 81 ilde eş zamanlı anma törenleri ve etkinlikleri gerçekleştirildi. Anma etkinliğinin Bursa ayağında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda, AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından İnsan Hakları Başkanı Feridun Özyüksel tarafından basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Milletvekili Zafer Işık, İl Yönetimi, İlçe Başkanları ve partililer katıldı.

DEMOKRASİ YARA ALDI.

Basın açıklamasını okuyan AK Parti Bursa İl İnsan Hakları Başkanı Feridun Özyüksel, 27 Mayıs darbesinin,  toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik anlamda tamir edilmez tahribatlara yol açtığını söyledi. Anayasa'nın yasalara aykırı şekilde ihtilal figüranlarına bağlı hale getirildiğini ve bunun sonucunda zincirleme olarak antidemokratik müdahalelerin önünün açıldığını kaydeden Özyüksel,  daha sonraki dönemlerde de Türk siyasi tarihinde kapanmayan yaraların açılmasına neden olan darbeler, muhtıralar ve askeri kalkışmalar yaşandığına ve demokrasinin defalarca kesintiye uğratıldığına dikkat çekti. 

27 Mayıs'ı diğer darbelerden ayıran ve trajik hale getiren olayın Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş bir başbakanın idam edilmesi olduğunu dile getiren Feridun Özyüksel,  şunları söyledi:
 '27 Mayıs 1960 Darbesi’nin izdüşümleri incelendiğinde 15 Temmuz alçak FETÖ Darbe Girişimi’nin aynı kalemden çıktığı anlaşılmaktadır.  Seçilmiş hükümetin silah zoruyla görevden alınmasıyla, Başbakan, kabine üyeleri, milletvekilleri keyfi dayanaklarla tutuklanarak yasadışı karar merciinde, vesayetçi vicdanın insafına bırakılmıştır. Milletten ve adaletten uzak şekilde kurulan mahkemede savunma yapmalarına dahi izin verilmeyen Menderes ve yol arkadaşları,  yargısız infazla hukuk dışı muameleye maruz kalmıştır'

VESAYETÇİ ZİHNİYET TARİHE GÖMÜLDÜ

AK Parti Bursa İl İnsan Hakları Başkanı Feridun Özyüksel açıklamasında, 17 Eylül 1961 günü Türk milletinin iradesini küçümseyerek Menderes ve yol arkadaşlarını idam eden vesayetçi zihniyetin tarihin karanlık sayfalarına gömüldüğünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk milletinin, 15 Temmuz 2016 gecesi darbe zihniyetini bir daha geri dönmemek üzere ortadan kaldırdıklarını vurguladı. Demokrasi şehitlerini bir kez daha saygıyla, şükranla yad ettiklerini, aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiklerini ifade eden Özyüksel, 'Adnan Menderes ve yol arkadaşları, milletimizin gönlünde sonsuza dek şerefli bir davanın şehitleri olarak tarihe geçmişlerdir. Onlar yüce Türk gönlünde, kalbinde var olmaya devam edecekler’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.