Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’den Ukrayna’ya 1,1 milyar dolarlık ek savunma yardımı

Beyaz Saray, ABD’nin Ukrayna’ya yüzlerce zırhlı araç, roketatar ve drone sistemlerini içeren 1,1 milyar dolarlık ek savunma yardımı sağlayacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2022 23:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2022 23:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD’den Ukrayna’ya 1,1 milyar dolarlık ek savunma yardımı

Beyaz Saray, ABD’nin Ukrayna’ya yüzlerce zırhlı araç, roketatar ve drone sistemlerini içeren 1,1 milyar dolarlık ek savunma yardımı sağlayacağını duyurdu.

ABD yönetimi, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarına karşı Ukrayna’nın savunmasını desteklemek amacıyla Ukrayna’ya 1,1 milyar dolarlık ek yardım sağlayacağını duyurdu. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre yaptığı açıklamada, ABD’nin Ukrayna’ya 18 adet "HIMARS" tipi çok namlulu roketatar sistemlerini de içeren 1,1 milyar dolarlık yeni savunma yardımı sağlayacağı belirterek, "ABD, Ukrayna’ya 1,1 milyar dolarlık ek ekipman ve silah yardımı sağlayacak. Bu paketin içinde, Ukrayna’nın bugüne kadar savaşta etkili bir şekilde kullandığı 18 adet HIMARS çok namlulu roketatar sistemi de mevcuttur" dedi.

Pakette ayrıca, yüzlerce zırhlı araç, radarlar ve drone sistemleri olduğunu da Jean-Pierre, "Ukrayna’yı desteklemekten vazgeçmeyeceğiz, Ukrayna halkının yanında olmaya ve kendilerini savunmak için ihtiyaç duydukları güvenlik yardımını gerektiği sürece sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

ABD’nin Ukrayna’nın savunmasına yönelik son yardım paketi, ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve gelmesinden bu yana Ukrayna’ya yapılan yardımı toplamda yaklaşık 17 milyar dolara ulaştırdı.

"Bu referandumlar bir zorlama ve dezenformasyon uygulamasıdır”

Rusya’nın Ukrayna topraklarını ilhak etmek için yaptığı sözde referandumların Rusya’nın "senaryosunun" bir parçası olduğunu ifade eden Jean-Pierre, Ukrayna’nın doğusundaki bölgelerin Rusya’ya katılması için yapılan referandumları "sahte" olarak nitelendirdi.

Jean-Pierre, “Bu referandumlar manipüle edilmiştir. Ukraynalı siviller, silahlı güvenlik güçlerinin baskısı altında oy kullanmıştır. Bu sözde referandumlar, Rusya’dan gelen emirleri takip eden kukla yöneticiler tarafından yürütülen bir zorlama ve dezenformasyon uygulamasıdır” dedi.

ABD’den Rusya’ya yeni yaptırım sinyali

ABD’nin Rusya’nın referandumunu ve Ukrayna’yı ilhakını desteklemediğini ifade eden Jean-Pierre, ayrıca ABD yönetiminin referandumlara yanıt olarak Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar hazırladığının sinyalini verdi. Jean-Pierre, ABD ve müttefiklerinin Rusya’ya ciddi bir ekonomik maliyet getirmeyi planladıklarını söyledi.

Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki Luhansk, Donetsk, Herson ve Zaporijya’da düzenlediği sözde referandumlar Batı tarafından "yasadışı" ve "sahte" olarak nitelendirildi. ABD’de dahil olmak üzere Batılı devletler ve liderler, referandumu kınayarak, Rusya yanlısı oylamayı kabul etmeyeceklerini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.