Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Başkanı Trump asker ve Ulusal Muhafız güçlerini devreye sokuyor

ABD BAŞKANI DONALD TRUMP, ARTAN PROTESTOLAR VE ŞİDDET OLAYLARI NEDENİYLE TÜM ÜLKEDE ASKER VE ULUSAL MUHAFIZ GÜÇLERİNİN DEVREYE SOKULACAĞINI AÇIKLADI.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2020 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2020 22:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Başkanı Trump asker ve Ulusal Muhafız güçlerini devreye sokuyor

ABD Başkanı Donald Trump, artan protestolar ve şiddet olayları nedeniyle tüm ülkede asker ve Ulusal Muhafız güçlerinin devreye sokulacağını açıkladı.

ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis şehrinde siyahi George Floyd’un polis tarafından tutuklandığı sırada öldürülmesinin ardından başlayan protestolar etkisini arttırarak devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Savunma Bakanı Mark Esper, Genelkurmay Başkanı Mark A. Milley ve Adalet Bakanı William Barr ile artan protestolar hakkında bugün bir görüşme yaptı. Trump, yaptığı açıklamada ülkede yapılan protestolarda şiddet olaylarının artması nedeni ile asker ve Ulusal Muhafız güçlerini tüm ülkede devreye sokmayı planladığını duyurdu. Trump, sokaklarda yeniden düzeni sağlamak amacıyla ülke genelinde Ulusal Muhafızlar, yerel polisler ve askeri güçlerin konuşlandırılacağını ifade etti.

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany ise, eyalet ve belediye başkanları ile birlikte şiddet eylemlerini durdurmak için özel bir yapı oluşturulacağını duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.