Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polisimiz 174 yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 00:00

Ülkemizin iç güvenliği ve hayatın güvenirliliği ile mal ve can emniyeti için görev başında olan polisimiz 174 yaşına girdi.

Başımız her ağrıdığında polisten yardım istiyoruz. Çünkü aklımıza gelen ilk telefon numarası 155 oluyor. Bir kaza anında, bir afet anında, bir kötü veya istenmeyen olay anında aradığımız tek numara var, 155 Polis İmdat hattı.

Evet, toplumun huzur ve güveni için görev yapan polislerimiz, sadece güvenlik önlemi değil, başta trafik olmak üzere pek çok alanda, insanların hayatlarının kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalar yapıyorlar. Görev yapıyorlar.

Bir bakıyorsunuz, özel aracı ile hastaneye yetişmek için yolda ilerleyen bir arabayı gören polis, hemen arabanın önüne geçip, eskortluk yaparak, onu en yakın sağlık merkezine veya hastaneye yetiştiriyor. Bir bakıyorsunuz, elimizden, evimizden, işyerimizden çalınan bir eşyanın, paranın, malın, mülkün bulunması için araştırma görevi yapıyor.

Toplumda hoş olmayan taşkınlık yapanlara, suç işleyenlere karşı da polis, üniformasıyla güvenlik adına görev yapıyor. Bazen, sivil kıyafetler giyerek, insanların içine karışıyor. Toplum düşmanlarının, özellikle de gençlerimize karşı en büyük tehlike olan uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı mücadele edip, onları zehirleyenleri yakalayıp, paketleyip, adalete teslim ediyorlar.

Ülkemizin iç güvenliğine karşı tehdit oluşturan bölücülere karşı, elleri tetikte mücadele ediyorlar. Yine iç güvenlik adına, canla başla mücadele ediyorlar. Bazen yaralanıp gazi oluyorlar, bazen de şehit oluyorlar.

Allah, hepsinden ayrı ayrı razı olsun.

Bizler, evimizde, işyerimizde güven içinde, huzur içinde oturup çalışabiliyorsak, sokaklarda gezen polislerin, onların etrafa yaydıkları, kötülere karşı korku, iyilere karşı cesaret tohumları sayesinde gerçekleşmektedir.

Vatan toprağının her bir köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hakimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi birçok hayati görevi bulunan ve bu görevlerini mesai süresi gözetmeksizin üstlenen emniyet teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümünü kutlu olsun.

Emniyet teşkilatımız, sahip olduğu 174 yıllık tecrübesine, eğitimli personeli ve çağın gereksinimlerine uygun teknolojik alt yapıyı da en iyi şekilde kullanan bir kamu hizmet birimi haline geldi. Eskiden, olaylarla ilgili olarak yapılan adli soruşturma veya istihbarat çalışmaları sırasında polis, şüpheli gördükleri kişileri gözlem altına alır, onların verecekleri ifadeler doğrultusunda olayları aydınlatmaya çabalardı. Bugün ise durum tam tersine döndü. Şimdi, teknoloji sayesinde, olayları aydınlatmak çok kolaylaştı. Mesela, ülkemizin dört bir yanında hizmete sunulan MOBESA kameraları sayesinde pek çok olay aydınlatıldı. Yine, özel sektör veya vatandaşların kendi güvenlikleri için kullandıkları görüntülü belirleme cihazları, kameralar sayesinde de suçların aydınlatılması ve suçluların yakalanması konusunda teknolojiden faydalanılmaya başlanıldı. Bu durumda, özellikle kriminal alandaki gelişmelerle, polislerimiz artık şüpheliden delile değil, delillerden şüpheliye ulaşma konusunda epey yol aldılar. Bu sayede, eski yıllarda bazen karanlıkta kalan pek çok adli olayın aydınlatılmasına imkan sağlandı.

Teknolojik gelişmeler ve kriminal gelişmeler sadece olayların aydınlatılmasına değil, insanların arasındaki sosyal ilişkilerdeki ve de özellikle son yılların moda haline gelen sosyal medya kullanımındaki dijital ortamlardaki suç işlenmesine yönelik önleyici çalışmalara da imza atılıyor.

Polislerimiz, yaptığı başarılı çalışmalarla sadece ülkemizde değil, dünya kamuoyunda da adından söz ettirmekte ve dün olduğu gibi bugün de halkımızın nezdinde saygın bir yerde durmaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır.' dediği gibi Türk polis teşkilatımız ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacak ve üstlendiği tüm görevleri yasalar çerçevesinde yerine getirmeyi her zaman sürdürecektir.

Sorumluluk ve fedakarlık içinde görevlerini ifa eden başta Bursa İl Emniyet Müdürümüz Osman Ak ile tüm polis teşkilatımız olmak üzere, Türk Polis Teşkilatı'nın 174. kuruluş yıl dönümünü 4-10 Nisan Polis Haftalarını kutluyorum.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında bulunan tüm polislerimize ve ailelerine de sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Evet, polislik mesleği ve insanların birbirleriyle olan ilişkilerindeki öncelik olarak Atamızın söylediği bu söz çok önemli. Tekrar edecek olursam; “Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Polis, ancak vicdanı olmayanın karşısındadır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.