Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Paşa gibi tesis: ‘Bir Nefeste Yaşam Arası’

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2019 00:00

Mustafakemalpaşa, tarihiyle köklü bir geçmişe sahip, içinde 100 Bin nüfusu barındıran ve eşsiz doğal güzellikleri olan Bursa’nın 17 ilçesinden biridir. Aynı zamanda tarım ve hayvancılıkta söz sahibi olan ilçenin son zamanlarda sanayi alanında yaptığı yatırımlar da kente değer katmaya devam ediyor.

31 Mart’ta AK Parti’den görevi devralan Mehmet Kanar ilçede hızlı bir değişime doğru çalışmalarını sürdürüyor.

Bu bağlamda önceki gün Bursa’dan gazeteci arkadaşlarla birlikte yine kente değer katacak bir tesisin açılışı için Mustafakemalpaşa’ya gittik.

Oraya vardığımızda bizleri kenti yönetenlerle birlikte güzel bir projenin ihtişamlığı karşıladı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, TANAP’ın Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları Kapsamından finanse edilen, Muradiye Sarnıç Sosyal Etkinlik Merkezi’ni proje adına yakışır bir törenle Bursalıların ve Bursa’ya ziyaret edeceklerin hizmetine sunmuş oldu.

Muradiye Sarnıç Sosyal Etkinlik Merkezi'nin açılış törenine, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Eski İçişleri Bakanı AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Murat Demir, ilçe başkanları, basın mensupları ile birçok davetli katıldı.

5 ay gibi kısa bir sürede bitirilen projenin ilk açılış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Kanar’ın heyecanını gözlerinden okumak mümkündü.

Başkan, "Daha önceki dönemde yazılıp TANAP ile sözleşme imzalanmış olmasına rağmen, belediyemizce şartları oluşturulup başlanamadığından mayıs ayındaki meclisimize sözleşme iptali isteği ile gündeme gelmiştir. Yatırımı reddetmek yerine, projeyi sil baştan yazarak, hem projesel hem de süresel revizyona gitme kararımızı yine oy birliği ile meclisten aldık. Bu sayede bu güzel hizmet serüvenine başladık. TANAP ile görüşmelerimizin ardından revizyonu onaylatıp, Temmuz ayının başında ilk alan çalışmalarımıza başladık. Projemizi başarı ile tamamladık" diyerek emeği geçen herkesi teşekkür etti.

Mustafakemalpaşa’da Suuçtu Şelalesi yolu üzerinde Muradiye Sarnıç Mahallesi’nde Kanar’ın başkanlığında hayata geçirilen bu sosyal tesis ilçeye ve yöreye canlılık getirecek.

Sosyal Yaşam Merkezi’nde neler mi var?

*200 kişi kapasiteli, açık ve kapalı kahvaltı ve ızgara salonu.

*Yeşilin içinde vakit geçirmek isteyen aileler için kameriye alanları.

*Yörede yaşayan ve özenle hazırlanan doğal ve el emeği yerel ürün satış merkezi.

*Özellikle çocukların güven içerisinde heyecan dolu  zaman geçirecekleri macera parkuru.

*Yine çocuklara güvenmeyi, hedef koymayı ve konsantre olmayı öğretecek okçuluk alanı.

*Tesiste yer alan bir başka güzellik, doğanın tadı ve güzel anılar için 100 kişi kapasiteli açık hava sineması.

*Tesiste çocukların gelişimi için ve göze çarpan en önemli alanlardan biri de  çocuk trafik alanı.

Burada 608 metrelik alanda 3 – 12 yaş aralığındaki çocuklar gerçeği aratman bir pist ile teorik ve uygulamalı olarak gerçek hayatın bir parçası olan trafik konusunu etkin bir şekilde öğrenecekler.

Açılışta söz alan Bursa milletvekilleri ve yöneticilerin ortak görüşü, hizmet için verilen yetkiyi bölgeye ve halka en iyi şekilde bir şeyler kazandırmak olduğunun altı çizildi.

Mustafakemalpaşa’da hizmete sunulan bu yatırımda hem başkan Mehmet Kanar’ın hem de bölge milletvekillerin büyük gayretleri var.

Sonuç olarak doğal güzelliklerin bol olduğu bir bölgede böyle bir tesisin hizmeti girmesiyle hem yöre halkı hem de Mustafakemalpaşa artı bir değer kazanmış oldu.

Biz de burada bölgeye bu tesisin kazandırılmasında emeği geçenleri kutluyor, yeni yatırımlar için de gönülden başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.