Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşama dair ne varsa PodyumPark’ta

Reklam, halkla ilişkiler ve iletişim alanında deneyimli bir geçmişe sahip iletişimci Fatma Ergüler, Bursa’nın ortak nefes alma noktası olarak nitelendirilen PodyumPark ile ilgili Bursa Haber Gazetesi’ne konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2021 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2021 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yaşama dair ne varsa PodyumPark’ta

HABER: Özge Işkın - Cevdet Yıldız

2015 yılından itibaren Bursa’nın Nilüfer ilçesinde faaliyet gösteren PodyumPark, çeşitli eğlence aktiviteleri, sinema, tiyatro, dünya mutfaklarından restoranlar, tenis kulübü, çocuk oyun alanları, spor salonu, aquapark ve lunaparkı ile şehrin kültürel ve eğlence adına en kapsamlı yaşam alanı özelliğini taşıyor.

SALGIN KISITLAMALARINDAN ETKİLENDİK

3 yıldır PodyumPark’ta kurumsal iletişim müdürü olarak görev yapan Fatma Ergüler, ağırlıklı olarak yeme içme sektöründe faaliyet gösteren PodyumPark’ın pandemi sürecinde yara aldıklarını belirtti. Kademeli geçişlerde yarı açılmalar olsa da saat kısıtlamaları ve artan yasaklar ile belini doğrultamayan yeme içme sektörü yeni düzenlemeler ile canlanmaya başlıyor.

PODYUMPARK PANDEMİ DÖNEMİNDE DE MUTLU ETTİ

Kısıtlamaların devam ettiği süreçte kıymetli bir vazife üstlendiklerini belirten Müdür Ergüler, “Alışılmış AVM’lerden farklı bir algı ve içerikle kurgulanan, özellikle az katlı ve yaygın yerleşim, en önemlisi de yeşil alanlarımızın genişliği ile bu süreçte önemli bir vazife yaptık. Mekanlar kapalı dahi olsa, insanlar ellerine kahvelerini alıp yeşil alanları diledikleri gibi kullanabildiler. Pandemi öncesinde bu denli park kullanımına açıkçası izin vermiyorduk. Fakat bu dönemde insanların ihtiyaçları doğrultusunda kurallarımızı esnetmeyi uygun gördük. Sandalyesini kapan her yaştan insan, rahat bir nefes için buradaydılar. Bu sürece bu şekilde destek verebildiğimiz için gerçekten keyifliyiz” dedi.

BİZ ALIŞILMIŞ AVM’LERDEN FARKLIYIZ

Nilüfer’in göbeğinde bulunan PodyumPark’ın alışılmış AVM’lerden farklı olduğunu aktaran Fatma Ergüler, tercih edilme sebeplerini temel olarak PodyumPark’ın tek katlı ve açık alanlı bir kurguya sahip olmasına bağladı. “Yaşam ve Eğlenme Merkezi tanımını bu yüzden kullanıyoruz” dedi.

NİLÜFER’İN KÜLTÜREL SEVİYESİ YÜKSEK

Diğer yandan “Nilüfer’in kültürel anlamda yüksek verilere sahip olduğuna da değinen Ergüler, “Kültürel seviye verilerinin Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde olduğu bir lokasyondayız. Nilüfer olarak ülkenin en gelişmiş ilçe listelerinde 2021 verilerine göre 8. sıradayız. Bu da insanların ihtiyaçlarına yansıyor. Sinemaya gitmek, spor yapmak, havuza gitmek ve kültür sanatı takip etmek isteyen kitle burada olmayı tercih ediyor. Sunduğumuz seçeneklerden dolayı kentin her yerinden elbette konuklarımız oluyor” diye konuştu.

ŞEHRİN İÇİNDE TATİL FIRSATI

Özellikle yaz aylarında Aquapark’ın çok tercih edildiğini belirten Fatma Ergüler, “Aquapark, kentin içinde tatil kafasının yaşanabileceği bir seçenek. Her ne kadar sezon kısa da olsa, her yaştan insanlar, serinlemek ve eğlenmek adına burada oluyorlar. Geçen sezonlarda Günlük girişlerimizin 2000’lere çıktığını görüyorduk. 15 dönüm alanda farklı büyüklüklerde havuzlar, kaydıraklar ve yeme içme alternatifleri bulunuyor. Bu denli büyük kitleleri ağırlayan mekanların temizliği ve hijyeni açık alanlarda da çok mühim. Biz de her havuz gibi ehil ve bağımsız kuruluşlar tarafından denetleniyoruz ve tüm hijyenik tedbirlerimizi alıyoruz. Misafirlerimizin içlerinin rahat olması için elimizden geleni eksiksiz yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ALIŞILMIŞ MARKALAR ZATEN HER YERDE VAR

Spesifikleştikleri alanı yeme içme olarak belirleyip tanımladıklarını ifade eden Ergüler, “Kiracılarımızın neredeyse yüzde 85’i bu alanda. Alışveriş biz de alt sıralarda. Kentin birçok yerinde zincir markalar zaten konumlanmış durumda. Yaşam ve eğlence merkezi olmanın gerekleri içinde alışveriş bizim için kültür-sanat-spordan sonra geliyor” dedi.

YEME İÇME SEKTÖRÜNDE KENDİ ÇİZGİMİZ VAR

Yeme içme sektöründe de PodyumPark’ın kendi çizgisini koruduğunu aktaran Fatma Ergüler, “Tüm AVM’lerde alışveriş mağazalarının ve fast food zincirlerinin tümü var zaten. Biz onlardan biri değiliz. Biz fast food tüketim yerine, daha gurme ve özellikli mutfaklara yer vermeyi prensip edindik. Ulusalda marka olmuş, sektör liderlerinin yanı sırsa, istiyoruz ki, global fast food zincirleri yerine, yerel lezzet ve yerel işletmeciler de tüketicisi ile burada buluşsun. Örnek, sokak lezzetlerine bu yüzden yer veriyoruz” dedi.

PODYUMPARK KENTE KATKILARI İLE ANILMAYI HAKEDİYOR

Kadını, çocuğu, genci ve her kesimden insanı farklı faaliyetler ile bir araya getirmeyi vazifeleri olarak gördüklerini söyleyen Ergüler, “Ticaret bir şekilde yapılıyor. Bizim amacımız bunu bir tık öteye geçirerek spor, eğitim, eğlence ve kültürel etkinlik ile insanları yan yana getirmek” diye konuştu. Yatırımı tamamen bize ait,  ciddi bir yatırım ile oluşturdukları bir tiyatro salonu olduğunu ve bu kültür platformunun hak ettiği ilginin çok daha fazla olmasını dilediklerini aktaran Fatma Ergüler sözlerini şöyle bitirdi: “PodyumPark olarak geçen 6 yılın sonunda, bulunduğumuz yeri, başarımızı ve itibarımızı, güvenilir,  medeni, aydın, kültürlü ve vizyoner tanımları ile kalıcı hale getirmeyi istiyoruz.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.