Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÜRETEREK TÜKETMELİYİZ!

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Bursa Haber Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2022 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2022 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÜRETEREK TÜKETMELİYİZ!

Haber: Aysun Şahin Karakuş – Hümeyra Alper

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Bursa Haber Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu.

Muhsin Yıldız kimdir?

Hem tüketiciyim. hem de kendim hayvan besliyorum. Bu hayvancılığın nasıl olduğunu bildiğim için de et fiyatlarını düşük buluyorum. Daha fazla yükselmesi lazım ki hayvancılık ilerlesin. Ülkemizde et sorunu olmasın. Eğer Türkiye'de biz hayvancılığı zorlanıp da yapamazsak inanın dışarıdan et ithal etmek zorundayız. Kaça ithal ediyoruz bilir misiniz? Şu anda dolar ve euro üzerinden yurt dışından canlı hayvan gelişinin kilosu döviz kuruna göre değişiyor. Onun için yurt dışından et getirme şansımız da yok .Biz şu anda kendi yağımızla kendimiz kavrulacağız. Hem üreteceğiz hem tüketeceğiz. Onun için et fiyatları yüksek değil' dedi.

PİYASA ŞARTLARINA GÖRE KURBAN FİYATLARI NORMAL

Kurban pazarlarında fiyatlar 3 katı olması lazım. Geçen sene ki yem fiyatlarına %200 zam geldi et fiyatlarına %100 zam geldi. Türkiye’de kaba yem ve hayvancılığa destek gelmezse ülke olarak önümüzdeki dönemde çok sıkıntılar çekeceğiz . Gelir düzeyi az olan vatandaşlarımız tüketim konusun da sıkıntı çekiyorlar.

HAYVANCILIĞA DESTEK DAHA FAZLA OLMALI

Hayvancılık konusunda destek şu anda gözükmüyor çiçeği burnunda Tarım bakanımızdan. Bugünlerde bir destek bekliyoruz. Türkiye’de hükümetimiz Yem  fiyatlarındaki fiyat artışlarına  dur demedikçe mazot fiyatları zamlarını durduramadığımız sürece hayvancılığa destek gelmezse gerçektenişimiz zor görünüyor.

VATANDAŞLARIMIZ KURBAN ALIRKEN NEYE DİKKAT ETMELİ                                                

Kurban pazarlarını dikkat etmemiz gereken en önemli husus kurbanların büyükbaş ve küçükbaş hayvanların mutlaka küpelerine bakılması gerekiyor küpelerine baktığımız zaman oradaki küpesi kimlik numarası nedir tarım bakanlığı sayfasında bu küpeyi seri numarasını sorgulayın hayvanın sağlık durumu ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. Dolaysıyla vatandaşlarımız bu hususlara dikkat etmeliler.

SAĞLIĞINIZ İÇİN KASABINIZI İYİ SEÇİN

'Sağlığınız için kasabınızı seçin' diyoruz.  Ucuz etin yahnisi kara olur Kasabınızı iyi seçerek, kaliteli eti alıp kendi eliyle çektirsin vatandaşlar yani hazır kıyma almasınlar.Etin kalitesini sorgulasınlar. Onun için mutlaka iyi kasaba gitsinler. Bu konuda kasaplarına yardımcı olacak insanlar için de mutlaka tercihlerinin bu yönde olmasını tavsiye ediyorum.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.