Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TUZLUCA’NIN AK GÜNÜ

Bursa Haber Gazetesi olarak, 30 yılı aşkın süredir hizmet vermekte olan Tuzluca Tekstil Firması’nın sahibi Sabri Akgün ile salgın sürecinde sektörün ve Bursa’nın durumu üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2021 00:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2021 00:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TUZLUCA’NIN AK GÜNÜ

Sektörün ve firmasının durumu, Bursa’nın sanayi şehrine dönüşmesi konuları üzerine görüşlerini aktaran Sabri Akgün ve Tuzluca Tekstil’in kısaca künyesi şöyle; Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde dünyaya gelen Sabri Akgün, 1980 Yılında İstanbul’a taşınmış. 1987’de firmasını İstanbul’da kurmuş ve nihayetinde 1994 Yılı itibariyle faaliyetlerini Bursa’ya taşımıştır. Global pazarda pek çok önemli markaya fason üretim yapan firma sahibi Sabri Akgün, 30 yılı aşkın süredir işletmesinin faaliyetlerine hiç ara vermeden üretime devam etmesini başarı profili olarak değerlendirdi. Bu süreç boyunca yaşanan ekonomik çalkantıların, özel sektörde finansal istikrar olmayışının ve kırılgan bir ekonomi içerisinde üretimi durdurmamanın güç olduğunu ifade eden Akgün, son yıllarda hızla gelişen teknolojinin hayatın her alanında yaygın kullanımına başlamasıyla ticaretin ciddi değişikliklere uğradığını, internetin gündelik hayatlarımıza girmesiyle bütün dünyanın herkesin erişimine açık küçük bir pazar gibi olduğunu, bu sebeple de uluslar arası rekabet şartlarının çetinleştiğini söyledi.

BAŞARININ KOŞULU YENİLİK

Tüm bu küreselleşme süreci içerisinde, ekonomik darboğazlarla uğraşan ülkemizde ticarette başarılı olabilmenin ön koşulunu değişime ayak uydurabilme ve gelişim olarak nitelendiren Başarılı İş İnsanı, bunun da ancak bilgi, tecrübe, çalışma ve disiplinle elde edilebileceğine inandığını söyledi. Sektöre ve işletmesine ilişkin genel bakışının ardından Bursa’ya dair görüş ve gözlemlerini anlatan Akgün, ilk geldiği dönemde Bursa’yı kendi memleketine benzetirken yıllar içinde büyüyen Bursa’nın günümüzde İstanbul’a benzer bir sanayi şehrine dönüştüğünü aktardı. Bursa’nın diğer sanayi şehirlerine kıyasla bereketli toprakları olduğunu, köklü tarihi ve kültürel yapısıyla emsalsiz bir şehir olduğunu ifade eden Akgün, İstanbul’da sanayinin kapasite sınırına ulaşmasıyla Marmara Bölgesi’nin geneline doğru büyüyen sanayinin doğru planlanmadığı takdirde Bursa’daki sanayileşmenin tarım gibi diğer sektörlere darbe vurabileceğini endişelerini “Sanayileşme bu şekilde devam ederse maalesef Bursa şeftalisini başka yerlerde aramak zorunda kalacağız” sözleriyle dile getirdi.

BÜYÜKŞEHİRLERE YAKIN OLMAK ZARAR GETİREBİLİR

Bütün yatırımını Bursa’ya yapan ve geleceğini inşa Bursa’da inşa eden bir birey olarak kendisini Bursalı gibi gören Akgün, Bursa’nın Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlere yakın olmasından dolayı göç almasını ve sanayi şehri olmasını normal olarak değerlendirirken bu durumun bir noktadan faydadan çok zarar getireceğini savundu. Tecrübeli İş İnsanı, endüstriyel üretimin belli başlı büyükşehirlerle sınırlı olmasının şehrin tüm kapasitesini sanayiye sevk etmesini Bursa gibi verimli toprakları olan bir yerde bu durumun sanayi alanında gelişirken diğer her alanda geri kalmak anlamına gelmemesi gerektiğinin altını çizerken, özellikle tarımın gelecek dönemde biraz daha ön plana çıkması gerektiğini ifade etti.

PANDEMİ BİZİ ASOSYAL YAPTI

Tüm dünyayı etkisine alan koronavirüs salgını hakkında konuşan Sabri Akgün, bu sürecin ekonomik etkilerinin yanı sıra kültürel değerleri de etkilediğine belirterek, “Herkes birbirinden kaçar oldu gittikçe asosyal insanlara dönüşmeye başladık virüsün en büyük etkisi bu oldu” dedi.

HEDEFİMİZ İŞLETMEMİZİ AÇIK TUTMAK

1987 yılında kurulan Tuzluca Tekstil firmasının bu güne kadar birçok krizler geçirdiğinden bahseden İş İnsanı zor zamanları birlik ve beraberlik ile atlattıklarını ifade etti. “İşletmemizi uzun yıllar sonunda çocuklarıma devredip devamlılığını sağlayabilirsem bunu en büyük başarım sayacağım” diyen Akgün, temel hedeflerinin işletmeyi açık tutabilmek olduğunu aktardı. Bünyesinde zaman içerisinde 700 çalışan barındıran firmanın çalışanına verdiği değerin öneminden bahseden Akgün, sosyal projeler ile çalışan memnuniyeti sağlamayı hedeflediklerini işletme bünyesindeki kreşleri ile çalışanlara ve onların çocuklarına değer verdiklerini aktardı.

BURSA’DA KAZANDIĞIMIZI BURSA İÇİN HARCAYACAĞIZ

Birçok sivil toplum örgütünde şehrin gelişmesi için faaliyetlerde bulunan İş İnsanı, şimdilerde 1985 yılından beri faaliyet gösteren EMİRKOOP S.S. Bursa Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği Genel Başkanlığına devam ettiğini belirtti. Sabri Akgün, Bursa’ya verdiği önemi bir kez daha vurgulayarak “Şartlar ne olursa olsun Bursa’da kazandığımızla Bursa’ya borcumuzu ödeyeceğiz. Bu bir tarihi yapıyı ayağa kaldırmak olabilir sosyal anlamdaki projelere ortak olmak olabilir bunu zaman gösterecek ama şehrimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.                                                                                                                                    

 İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DE VARIZ

“Akgün İnşaat olarak Bursa da seçkin projelerimizle hizmetlerimiz var” diyen Akgün, “Amacımız Bursalı hemşerilerimize uygun fiyatlarla konforlu mekanlar kazandırmak bunun içinde var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

ŞENOL ŞENKAYA’YA TEŞEKKÜR

Sabri Akgün son olarak Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya’nın ülkeye siparişi getirmek için yılmadan durmadan çalıştığını belirterek, “Kendisine çok teşekkür ediyorum biz alt işletmeler olarak bu durumdan oldukça faydalandık” dedi.                                                                                                            

ADRES:

Tuzluca Tekstil San.Tic.Ltd.Şti.

Hazır Giyim - Konfeksiyon

Panayır Mahallesi, 3.Saygılı Sokak, Nilüfer Caddesi 7/B, Osmangazi/Bursa

HABER: Aysun Şahin Karakuş - Cevdet Yıldız

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.