Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"TIRNAKLARIMIZLA KAZARAK BU GÜNLERE GELDİK"

NURETTİN SESLİ KİMDİR?

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2021 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2021 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"TIRNAKLARIMIZLA KAZARAK BU GÜNLERE GELDİK"

HABER: Özge Işkın - Cevdet Yıldız

NURETTİN SESLİ KİMDİR?

1964 Yılında Ardahan’da doğdum,2 çocuk sahibiyim. Aynı zamanda 1 torunum var.

Sesli İnşaat 1989 yılından beri Bursa Hayatında var. 35-40 yıllık firmayız.  Sesli inşaat aile şirketi olarak Sebahattin Sesli ile birlikte ortak kurduk firmayı fakat şu an kendisi ayrıldı onunda yeni bir firması var tesisat üzerine. Kendisi de çok iyi yerlerde sesli İnşaatta çok iyi yerlerde, tırnaklarımızla kazarak bugünlere kadar geldik.

BAŞARININ SIRRI ÇOK ÇALIŞMAK                                                                                                        

Başarılı projelerin arkasında sadece çalışmak var.  İsmail Beye de söylüyorum hem oğlum hem ortağım inşaat mühendisi. Bizim yalnızca bir şeye ihtiyacımız var dürüst olacağız, işimizi çok seveceğiz, çok çalışacağız, hayal kuracağız. İnşaatçınında hayalleri olması lazım. Yani konut projesini yaptığı gün bunu 4 boyutlu kafasında canlandıracak. Eğer bir insan kafasında projelerini canlandırıyorsa hayalleri de varsa mutlaka ve mutlaka başarılı olur. Biz mesela demirin kokusunu çok severiz betonun kokusunu çok severiz. Ben şantiyelerde beton atılırken çok seviyorum. İzliyorum betonu izliyorum, demiri izliyorum.

Ben inşaat teknisyeniyim. Teknisyen olarakta belediyelerde 8 veya 9 yıl çalıştım. Belediyeler bize çok şey kattı. Projeciliği orda öğrendim. Projeciliğin üzerine de imalat sektörüne girerek inşaatlara imalat yaptık. Şu an benim Bursa’da yapmış olduğum 1500-2000 konut var diyebilirim. Müşterilerimizde bizden çok memnun. Daha önce yıllar önce konut sattığımız arkadaşlarımız yeni konutlar edinebiliyorlar. Müşterilerin memnuniyeti her dönem bizlerle yürüyor.

Bizim sektörde korona kaygısından dolayı 3 ay gibi bir süre çalışamadık. Arkadaşlar uyum sağlayamıyor, maske takmıyor. Her şey eğitim eğitimini verirseniz uyguluyor, vermezseniz kulağının arkasından çıkıp gidiyor.

35 YILLIK TECRÜBE                                                                                                                                                 

35 yıldır inşaat sektöründeyim. Bugünlerde olan şeyi hiç yaşamadım. Konut satamıyorum ürettiğimin değerini göremiyorum.  Geleceğe güvenli bakmak istiyorum ama bakamıyorum.  Müşterilerimize kaygıdan dolayı fiyatta veremiyoruz.  Yarınımıza daha iyi bakabilmek için doların mutlaka ve mutlaka sabit bir yerde durması lazım. Hükümetimizin de dolara karşı çalışmalar içinde olmasını istiyoruz. Şu an çok kötü bir ivmeye girdik. Sesli inşaat olarak alacağım mallarında bir fiyatı yok bende fiyat veremiyorum.

 HERKESİN MUTLAKA HAYELLERİ VARDIR                                                                                                         

Her genç mutlaka panjurlu bir evde oturmak için hayal etmeli iyi veya kötü. Hepimizin panjurlu evi olacak mutlu yaşayacağız. Çocuğumuzla sağlıklı geleceğe daha güvenle bakarak  yaşamını sürmek hepimizin doğal hakkı. 

Bursa sanayi kenti her dönem konuta ihtiyacı olan bir kent, bu konut çelik olabilir ahşap olabilir beton arme olabilir. Şu anda biz mütahitler beton arme konutlar üretiyoruz.  Beton arme konut yapımı daha kolay maliyetleri daha uygun bizim ülkemiz için.

İnşaat sektörünü de iklimler etkiliyor. Özellikle 3 kış ayı bizi üretim açısından etkileyen aylardır. Ocak ve Şubat ayları eksiye düşerse beton kalitesinde sorun yaşayabiliriz. Maliyetlerini minimuma indireceksin ki rekabet olsun. Piyasada bir sürü mütahit var bizlerde rekabet ediyoruz. Uygun yaparsan uygun satarsın ona göre de maliyetleri düşük olur tüketicide alır.

Şu anki genç mütahitler ile bizim zamanımızdaki mütahitler arasında çok fark var.  İnşaat sektöründe atıldığım zaman projeleri elle çizerdik. Mimari proje elle çizilirdi beton arme elle çizilirdi yani günlerimizi alırdı. Şu an gençler çok rahat teknoloji çok iyi gelişti. Hayal etmesine bile gerek kalmadı rendır alıyor onu 4 boyutlu görüyor. Biz zamanında onu kafamızda hayal ederdik. Bizim şu an mimarımız var Uluslararası proje yarışmalarına katılıyor. Belçika’da bir projeye girdi 2. Oldu. Bu teknolojide her şeyi yapabilirsiniz. Benim yaşımdaki insanlarında iyi kullanması lazım. Gelecek artık teknoloji devri. Hepimiz teknoloji okuryazarı olmak zorundayız.

BENİM HİÇ KEŞKEM OLMADI                                                                                                                   

Ben hiç keşke demedim. Benim hiç keşkelerim olmadı. Şundan olmadı ben her yaptığımda mutlu oldum.  Kaynaklarımızı en iyi seviyede değerlendirmek için her şeyi yapıyoruz, ince eleyip sık dokuyoruz ondan sonra imalat yapıyoruz.

En sıkıntılı sektör inşaat sektörüdür. İmalat sektöründe de ben yaklaşık 15 yıl çalıştım. Bursa’da sanayi kültürü var. Şu an çalıştığımız kişilerin %99’u İlkokul mezunu. Yeni jenerasyon bu işlere gönül vermiyorlar. Teknisyenlerimiz bile çok az. Bizde şu an mesleğe bakan gençler yok.  Gençler bu mesleğe uzak duruyor. Biz eskiden çok genç insanlar ile çalışıyorduk şu an ortalama 55-65 yaş arası kişiler ile çalışıyoruz. Gençler daha rahat masa başı işler istiyorlar. Bizde yaptığını görürsün hem hayal edersin hem içine girer yaşarsın. Evlere girdiğin zaman görürsün nasıl işlere imza attığını.

KAIDEF YÖNETİMİNDE GÖREV ALDIM                                                                                                       

Aynı zamanda Kars Ardahan Iğdır Dernekleri federasyonunun başkan yardımcısıyım. Dernek başkanımız İrfan Koç İle beraber yol almaktayız. 1996-1997 yıllar arasında İrfan Koç başkan ile yönetim kurulu üyeliği yaptık. 50 öğrencimize burs vermekteyiz. Önümüzdeki yıl 100 öğrencimize burs verelim diye hedef koyacağız. Bu öğrencilerimizle 2022’de bir kurultay yapacağız onlara bir hedef koyacağım. Bizim insanımız zorda kalmadıkça gelmez kapıma.

Nilüfer Belediye Başkanımız Turgay Erdem ile ortak yürüttüğümüz El emeği göz nuru damal bebeklerimiz var. Ardahan’ın Damal Belediyesi 2018 yılında jopanya’da gerçekleştirilen el işi bebek yarışmasında bu bebeklerimizle Türkiye’mizi temsil etmişlerdir. Bizim oranın yöre kadınları el emeği göz nuruyla hazırlıyorlar. Kültürel değerlerimizi unutmayalım yaşatalım. Bizim amacımız atölyeyi kurup ilk etapta 5-10 arası kadınlarımızla üretim yapmak, dar gelirli kadınlarımıza katkı sağlamak istiyoruz. Nilüfer Belediyesi 2022 yılında bizlere yer  tahsis ederse çalışmalara başlayacağız.

Gençlerimiz iş istiyorsa mutlaka kalifiyeli eleman olmaları lazım. Hepimizin mühendis, doktor olmamıza gerek yok. Gençlere benim önerim şu imkanları ölçüsünde inşaat kalfası olsunlar, bu işlere gönül versinler. Gençlerimiz okusunlar ama ehliyetli işlere girsinler. Biz ehliyetsiz insanlara konut yaptırıyoruz en çok işte bize düşüyor. Gençlerimiz okusunlar.

İnşallah başka bir programda görüşmek dileğiyle…  

                 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.