Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TESKTİLCİ İŞ ADAMI BAŞARILARA DOYMAK BİLMİYOR...

Bizlere başarının zor olmadığını, cesaretin; başarmanın anahtarı olduğunu anlatan Fesih Balkaya, Bursa Haber Gazetesi'ne öyküsünü anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2020 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2020 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TESKTİLCİ İŞ ADAMI BAŞARILARA DOYMAK BİLMİYOR...

HAYATINIZ KÖTü BİR YOLA GİRMİŞSE UNUTMAYIN, DİREKSYONDAKİ SİZSİNİZ!

Balkaya; 'İsmim Fesih Balkaya. Muşluyum. Kan davası sebebi ile eğitimimi tamamlayamadım. Memleketim olan Muş'u terkedip Bitlis'e yerleştik. 3 sene çobanlık yaptım. Daha sonra Bursa'ya geldim. Uzun bir dönem abim ile beraber inşaat sektöründe çalıştım. Anlatılmaz yaşanır zorluklar yaşadık. 17 yaşıma bastıktan sonra hayatın gerçeklerini fark etmeye başladım. Her zaman daha iyi yerlerde olmam gerektiğine inandım. İnanmaktan hiç vazgeçmedim. Doğu kökenli olduğumuz için bu bölgede bizler hor görülüyorduk. Bu dengeyi değiştirmem gerektiğini düşündüm ve tekstil sektörüne adım atmak istedim. O dönemin en iyi tekstilcilerinden olan Sabri Akgün ile iletişim kurdum ve başaracağıma inandırdım. Bana işi öğreten ve bu sektörde bir yerlere gelmemi sağlayan kişidir kendisi. Fakat eklemek isterim bu süreçte kürt olduğum için bölge insanları tarafından çok hor görüldüm. Yine de hedeflerimden vazgeçmedim. Erikli'den Hipodroma yol param olmadığı için yürüyerek gider gelirdim.  Uzun bir dönem burada çalıştıktan sonra Müdürlük görevini üstlendim.Fakat sürekli benim   doğulu olmam nedeniyle hep bir önyargıya maruz kaldım  Bu sebeple iş aktime son verdim. Ünlü bir tekstil firmasının yapılamaz denilen işini yaptım ve Amerika'da ünlü bir markanın model işini aldım. Yapılamaz denilen işi günlerce, haftalarca üzerinden tekrar geçerek hatasız bir şekilde başardım. '

KENDİ İŞİMİN PATRONU OLDUM

Daha sonra kendi işimin patronu oldum. Şu an fabrikamda yüzlerce kişiye ekmek kapısı sağlıyorum. Maddi ve manevi onlara kazanç sağlıyorum. Kürt, Türk, Laz, Çerkez ayırt etmeksizin hepsini koruyup kolluyorum. Maaş dışında sosyal hizmetler sağlıyorum. Mutlu günlerinde, acı günlerinde her zaman yanlarındayım. Biz burada bir aileyiz. Bu firmanın en temel ilkesidir.

HEM TEKSTİL HEM MOBİLYA HEM DE ARAÇ FİLO... DURMAK BİLMİYOR..

Allah kimisine yürü ya kulum diyor. Burada hiç inancımı kaybetmedim. Ama kimseye de kibirle yaklaşmadım. Tekstil ile uğraşırken kendi araç filo şirketim olan İlk İhtiyaç Tıp Merkezi Sanayi lmt. Şirketi'mi kurdum. Sağlık Bakanlığı'na araç tahsis etmeye başladım. Aynı zaman da İnegöl'de Mobzandi adında mobilya mağazası açtım. Mirmina Kids bebek giyim üzerine mağaza açtım.

HAYAT CESURLARI SEVER

Hayatta her zaman cesur olmak lazım. Çünkü hayat cesurları sever. Uçamazsan koş, koşamazsan sürün. Ama ne yaparsan yap ilerlemek zorundasın. Hiç bir zaman koşmayı bırakmadım ve koşmaya devam edeceğim. Bursa'ya hizmete devam edeceğim. Kahvede oturanın caddede yürüyene borcu var. Bu hainliktir. Para kolay kazanılır yeterki adım atmayı bilelim. Ve her zaman bir hedefiniz olsun.

Bursa Haber Gazetesi'ne verdiği bu keyifli sohbetten ötürü Fesih Balkaya'ya teşekkür ediyor. Başarılarının devamını diliyorum.

HABER: HÜMEYRA ALPER-AYSUN ŞAHİN KARAKUŞ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.