Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SIFIRDAN BAŞLAYIP YÜKSELEN İŞ ADAMI KENAN TAŞKÖPRÜ

KENAN TAŞKÖPRÜ KİM, NELER YAPIYOR?

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2021 19:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2021 19:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SIFIRDAN BAŞLAYIP YÜKSELEN İŞ ADAMI KENAN TAŞKÖPRÜ

HABER:Cevdet YILDIZ

KENAN TAŞKÖPRÜ KİM NELER YAPIYOR?

1984 Muş doğumluyum. Yaklaşık 20 yıldır Bursa’da ikamet ediyorum. Ticaret ile uğraşıyorum aynı zamanda müteahhitlik yapıyorum. Bursa’da birkaç farklı alanda ticaret yapıyorum.

 İşim için hep yarını planlarım iş aşkı da denebilir. Sözünün eri olan bütün insanlar bence böyledir. Bu dönemde ticaret yapmak çok zor ekonomiden dolayı tabi ki ama işini iyi yapan elbette ayakta kalır. Biz çekirdekten gelmeyiz emekçi insanlarız, parayla burada kaldığım söyleniyor “Allah herkese doğru insan helal para nasip etsin” diyorum.

NERELERDEN BURAYA GELDİM VE SONUÇLARI

Ben bu işe başlarken dekorasyoncuydum. Benim başladığım dönemde mantolama diye bir şey yoktu. Hatta mantolamanın ne olduğunu kimse bilmiyordu.

                                                                                

Yurt dışında ki üretici firmalar orada yasak olduğu için makinaları bizim ülkemize gönderdiler. Sonra firmalar bizi eğitim için davet ettiler gidip en iyi şekilde sertifikamızı aldık.  Bursa’ya dönüp mantolamayı yapmaya çalıştık aslında. Bursa’da mantolama yapma konusunda ilk bir iki kişiden biriyim.

Bu konuda benim yetiştirdiğim eleman sayısı iki binin üzerindedir, benim yanımda başlayan ve kendi firmasını kuran kişi sayısı 30 40’ı geçer.Bunu gururla söylüyorum çünkü öğrettim ve kendi firmalarını kurdular bir iş kolu yapıp hayatlarını sürdürdüler ama bu çok güzel bir şey çok insana ekmek kapısı olabilmek işte mantolama ve dekorasyon bu şekilde biz bu işlerin kralını yapıyoruz ama yanımızda çırak olmayanlar bize rakip olmaya çalıştı. Rakipler kalitesiz işlerle fiyatı aşağıya çektiler bu kalitesizlik ileride belli olsa de iş işten geçiyor bundan dolayı bu işi bırakma kararı aldım. Şu an taahhüt işi yapıyorum. Devlete okul, sağlık ocağı, sosyal tesisler ve tarihi restorasyon işleri işte kendi çapımda müteahhitlik işleri yapıyorum. 

KALİTELİ HİZMETİ UYGUNA SUNUYORUZ

Bir de düğün salonları işimiz var onu da devam ettiriyoruz. Galerimiz de var bir de ama zaman yetmiyor bunca işe işte bunca işin arasında ayakta durmak çok zor biz anlımızın teriyle zor şartlarda para kazanıyoruz. Beni çağırdığınız için teşekkürler fakat bunu dile getirmek isterim ki bazen ödüller veriliyor örneğin dergilerde ama hak eden kişi mi ben onu bilmek isterim.

Sultan düğün salonlarıyla ilgili bir şey söylemek isterim. Biz yılda yaklaşık yüz bin düğün yaparız nasıl mı? Kaliteli uyguna vererek insanları mutlu etmeye çalışıyoruz, bunu yaptığımız için aslında pek de para kazanmıyoruz ama insanların Allah razı olsun demesine yetiyor.

Ben hep işimin başındayım dükkanı bekçiyle açar bekçiyle kapatırım ve gelen kişilere her akşam özellikle memnuniyetlerini sorarım sosyal medyadan da insanlar yorumlarını belirtiyor. Elbette hatamız eksiğimiz vardır ama bu oran %5 i geçmez temennimiz hiç olamaması tabi ki.

PANDEMİ BİZİ ZORLASA DA BİZ ÇALIŞANLARIMIZ MAĞDUR ETMEDİK

Pandemi de çok zor bir süreç geçirdik on yedi ay kapalı kalmamıza rağmen bir personel bile işten çıkarmadım. Bizim üzüldüğümüz birkaç konu var aslında hükümet turizme paket desteği verdiğini açıkladı, bu memlekette maalesef ülkeyi yönetenler dilim varmıyor söylemeye ama içim de el vermiyor.

GELEN ZAMLARIN ASIL SORUMLULARI VE MAĞDURLARI

Kimse den  bir çekincem yok kendi çabamla buralara geldim demem o ki destek verilecek dendi firma başına yüz bin şu şartla, üç yıl geri ödemeli ilk yıl yarısını ödeme şartıyla geyi kalan yarısı iki yıl ödemeli yüz bin veriliyor ama yüz kırk altı bini faiz ve bu parayı almanın bir mantığı yok.  Ben Kenan TAŞKÖPRÜ olarak on beş yıldır sigorta, vergi ödüyorum ama devlet bana bir yıl bakamadı. Kredileme sistemi firmaları batırmaya çabalıyor ama biz şimdiye kadar devletten hiç destek almadık. Bir yol kapalı ise başka yol denerim. Her partiden tanıdığım var ve hepsine soruyorum, seçim döneminde her kapıyı çalıyorsunuz. Ben de sizinle yürüdüm en ama şu an hiçbir sonuç yok. En basiti pencere ya bir yılda %270 zam olur mu? Sıradan bir fabrika işçisi ancak 250 yılda bir daire alabilir. Sn vekillerim hesaplayın buyurun, beton dağda taşta bulunan betona %135 zam böyle bir şey yok bu insanlar sizi seçti. Son olarak şunu demek isterim ekonomiye değindik, piyasa şartlarına değindik ama en çok insanlar zalim her gün fiyat listesi değişiyor. Bir asgari ücretli asla geçinemez. Gelen zamlara artık aklımız ermiyor.  

                                                                                                                                                                         

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.