Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SELÇUK TÜRKOĞLU İLE GÜNDEME DAİR

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa ve ülke genelini ilgilendiren konuları Bursa Haber Gazetesi ile paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2020 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2020 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SELÇUK TÜRKOĞLU İLE GÜNDEME DAİR

BAŞKAN SELÇUK TÜRKOĞLU KİMDİR?

1971 yılında Kayseri doğumlu Türkoğlu'nun hayatı 1989 yılında Bursa'ya üniversite okumaya gelmesi ile şekillenmeye başlamıştır.

• 1994 Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmuştur.

• 2006 Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi Teftiş Planlama ve Ekonomisi Bölümü'nde Yüksek Lisansını tamamlamıştır.

• 1999-2018 Yılları Arasında Türk Eğitim-Sen Başkanlığı yapmıştır.

• 2006-2018  Türkiye Kamu-Sen Bursa Başkanlığı yapmıştır.

• 2018 yılında İYİ Parti Milletvekili Adayı Olmuştur. Adaylığının gereği Tüm Sendika ve Memuriyet görevlerinden istifa etmiştir.

• Sendika Başkanlığı boyunca çok kez göstermiş olduğu demokratik mücadelesiyle fark göstermiş, mücadelesinde basının ve halkın takdirini kazanmıştır.

• Üniversiteden İlkokula kadar eğitim gören 4 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

• Halen Bursa İYİ Parti İl Başkanlığı'nı görevini yürütmekte

BÜTÜN YERLİ VE MİLLİ OLUŞUM VARSA İÇİNDE YER ALDIM

Partideki görev sürecini anlatan Başkan Türkoğlu, sivil toplum kuruluşlarında aktif rol aldığını belirtti.

"Kasım 2015 seçimlerinden sonra başlayan gerek Milliyetçi Hareket Partisi'nin içerisindeki kongre ve akabinde oluşan İYİ Parti sürecinde bütün süreçlerin içerisinde de, Bursa ayağında görev aldım" diyen Türkoğlu şunları söyledi: "Görevimiz icabı çok fazla öne çıkmasak da bütün sürecin bir şekilde içerisindeydik. Kongre sürecimiz başladığında da partide ikinci olağan genel kurulu süreçlerinde karar verdik. 2020 yılında gerçekleşen kongremizde de üyelerimizin teveccühüyle bize böyle bir görev verildi. O tarihten bu tarafa da İYİ Parti İl Başkanlığı'nı yürütüyorum. Bursa'da sendikacılık yaptığımız süreç içerisinde aşağı yukarı Bursa'da oluşmuş sivil toplum teşkilatlarında aktif görevler aldım.  Benim tabirimle Bursa'da ne kadar yerli ve milli oluşum varsa bir şekilde içerisinde yer aldık."

YEREL SEÇİM HAVASINDA KONGRE

Kongre süreci hakkında da konuşan Türkoğlu, "Şimdi şöyle düşünüyoruz kongreden önce biz çok uzun ve ciddi bir seçim süreci yaşadık yani çok adaylı bir kongrede yani demokrasi şöleni tanımını gerçekten birebir karşılayan bir süreç yaşandı.  Öyle ki bir genel seçim havasında bir kongre gerçekleştirdik. Stadyumda kongre yaptık. 600 delegemizin 587 si oy kullandı. Bursa'da en yüksek derece katılımlı kongreye imza atmış olduk. Buradan biz şu tespiti yaptık. Hem o süreçte hem de kongrede çok seslilik gerek parti içerisinde gerekse de ülke siyasetinde ciddi bir özlem var. Yani tek tipten canımızın bıktığını net bir şekilde teşhis ettik. Namık Kemal'in söylediği gibi barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar. Fikirler tartışacak, fikirler çarpışacak, konuşulacak ve ortak akıl ve daha iyi bir yol bulunacak bunu bir siyasetten de hem parti içerisinde hem de genel manada.

ETKİN MUHALEFETİ GÖSTERMEMİZ LAZIM

Siyaset içerisinde bunu bir ilke olarak kabul ediyor ve bu yöntemle de mücadele ediyoruz. Kongreye giderken vaatlerimiz vardı. Bursa'da ülke genelinde olduğu gibi iktidara tek kale maç var. Yerelde ve genelde. Öncelikle bunu bozacağız. Bu tek kale maç uygulamasını bozup kendi sorumluluk alanımız olan Bursa'da bunu tekrar demokrasinin olmazsa olmazı etkin muhalefeti göstermemiz lazım. Bir daha görünür olacağız. Vatandaşın milletin gerçek sorun alanları ne ise bunun çözümü için gayret edeceğiz diye bir vaadimiz vardı. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Ülkeyi sürekli kutuplaştıran, ülkeyi sürekli geren, toplu bir kesimini sürekli yok sayan, kabul etmeyen dışlayan anlayışa karşı  bütün renkleriyle biz bu ülkenin ferdiyiz ve bu ülke bizim bir başka ülkemizde yok. Bir başka Bursamız da yok" dedi.

BİZİM İÇİN “GERÇEK GÜNDEM”

Gündemdeki suni sorunlardan çok vatandaşı birebir ilgilendiren sorunların gerçek sorun olduğunu belirten Başkan Türkoğlu, “Gerçek Gündem” olarak gördüğü maddeleri şöyle sıraladı:

Vatandaşın mutfağını cebini ilgilendiren faturalardır.

Bütün Türkiye'de en pahalı suyu kullanan Bursalıların sıkıntısıdır.

Doğalgaz Bursa'ya geldiği günden beri doğalgazda tanışamamış Bursa'nın doğusunda Şirinevler'deki 20 bine yakın olup da yaşayan insanlarımızın çektiği çiledir.

8 yıldır çözüm bekleyen evlerine çivi bile çak kentsel dönüşüme girmiş. 2500'e yakın konut var. Akpınar'da 1050 konutlarında halen çözülemiyor. İnsanlara sunulan alternatifler onlardan yeniden yani başka alternatifler daha rahat çözümler varken dayatılan talep edilen ücretler meselesidir.

Yenişehir gibi tarihi bir ilçemize bir tarım şehrine Türkiye'nin en verimli havzasına ve en güzel merasına cezaevi yapılmasına karşı çıkmaktır Bununla ilgili mücadele etmektir.

Ortalama her yıl 10 milyar TL'ye yakın bizim araç araba fabrikalarımız ve onların yan sanayileri dışarıya test için para tarıyor. Yurtdışına yani 2013 yılında vaat edilmiş  Yenişehir Oto Test Merkezi'ne tek bir çivi takılmamış olmasıdır.

HIZLI TREN İLK ÖNCE BURSA’YA GELMELİ

Gerçek gündem Bursa İstanbul'dan sonra Türk ekonomisine en büyük katkıyı sunan şehirdir ve bir nevi Türkiye'yi besleyen şehirdir. Fakat bu ülkede Sivas'a bile hızlı tren bitme aşamasında giderken, Bursa'ya halen hızlı trenin gelmemesidir. Sivas’a gitmesinde sorun yok sorun sıralamanın yanlışlığında. Elektrik faturalarına dalga geçer gibi şirketlerin temsil ağırlama seyahat giderlerine eklenmesine karşı çıkmaktır gerçek gündem. Bu konuda tek etkin eylem yapan biziz. ilgili şirketin kapısına gidip gaz lambası bırakıp kamuoyu oluşturmak gerçek gündemdir. Nitekim etkili oldu kaldırdılar tepkiden dolayı.

MUHALEFETİN DENETLEYİCİ OLMASI LAZIM

Bursa’nın bir çok yerindeki kentsel dönüşüm sorunlarından bahseden Türkoğlu, “Topyekun bir kalkınma ve gelişmedir. Gerçek gündem dosyalarla geliyor. İnsanlar işte yedi yüz kişi  kentsel dönüşümünden şirket dolandırmış vatandaşlar mağdur. Bir yerde vatandaşın evi alınmış mülkiyet sorunları çözülmemiş. Bir yerde hala bakıyorsunuz tam anlamıyla rantsal dönüşüme dönmüş kentsel dönüşüm. Bu işlerin çözümüyle alakalı muhalefetin bir denetleyici, sorgulayıcı, hesap sorucu olması lazım ve iyi bir iş yapılırsa biz bunu alkışlayabilir. İş bundan yana hiçbir sorunumuz yok" dedi.

SEVGİDE SERBESİYET, SAYGIDA MECBURİYET

Başkan Türkoğlu, "Biz bunları muhalefet partisi sormayacak da kim soracak biz insanların şahıslarıyla kimlikleriyle iyilikleri ve kötülükleriyle alakalı derdimiz yok. Kaldı ki biz 'Sevgide Serbestiyet, Saygıda Mecburiyet' ilkesine inanıyoruz. Yaptığımız iş kamu sorumluluğu olanların yaptığı işlerle ilgilidir.

Senin bir kamu sorumluluğun varsa kusura bakma şeffaf ve hesap verilebilir olacaksın. Türkiye’nin en büyük sorunlu siyaset anlayışı temsil noktasındaki insanların kendilerini emanetçi ve kiracı olarak görmemeleridir. Ben bugün buradayım. Bir saat sonra ben burayı terk edebilirim. Bir vesile ile inancını kaybetmiyorum. Biz emanetçiyiz. Bursa’da bize oy vermiş seçmenimiz adına aynı zamanda tüm Bursalılar adına bir muhalefet görevi görüyorum. Ben gittiğim zaman da sistem eksiksiz işlemeli" dedi.  

GENÇLER NE İŞ OLSA YAPARIM DİYOR

Demokrasilerde kamuoyu baskısının önemli olduğunu belirten Türkoğlu, şunları söyledi: "Biz de bunu oluşturmaya çalışıyoruz. Sürekli itiraz eden sürekli felaket tellalı pozisyonuna düştüğümüz oluyor ama bundan ben de memnun değilim fakat durum böyle. Üniversite mezunu gençlerimiz markette raf dizmek için torpil arar hale geldi. İnsanlar böyle şartlarda yaşarken diğer tarafta bir örnek ile açıklayacağım; Büyükşehirde sağlık işleri daire başkanının sağlık ve tıpla ilgisi yok normal bir kamu kurumunda hizmetli olarak başlamış daire başkanı olmuş. Emrinde çalışan veterinerler var ama yetki karar onda ve bu alanda eğitimi yok. Vatandaş buna isyan etmesin de ne yapsın. Gençler okuyor, yetmiyor yüksek lisans yapıyor, dil kursuna gidiyor, sonunda isyan ediyor ne iş olsa yaparım diyor. Böyle bir realite varken bu verdiğim örnek bu tabloyu anlatıyor."

RIZASIZ BAHÇENİN GÜLÜ DERİLMEZ

Çalışmaların il teşkilatı açısından güzel geçtiğini belirten Başkan Türkoğlu, “Partimizde güzel bir kadro ve heyecan var. Biz en çok üye yazımı vaat etmiştik ve rekora imza attık. Bu pandemi sürecinde 2584 yeni üye katılımı yaptık. Bu konuya değinmişken şunu belirtmek istiyorum: Biz standı kuruyoruz ve insanlar gönül rızasıyla gelip üye olmak isteyenler üye oluyor.  Çünkü rızasız bahçenin gülü derilmez. “ dedi.

NE OLMADIĞIMIZI ANLATIYORDUK

Selçuk Türkoğlu, partinin yeni kurulduğu zamanlarda insanların önyargılı olmasının değiştiğini şu sözlerle anlattı: “İYİ Parti kurulduğu yıllarda geziyorduk genelde sokağa çıktığımızda saldırılar vardı. Ne olduğumuzdan vazgeçip ne olmadığımızı anlatmaya çalışıyorduk ama şu gün rahatça dolaşıyoruz eskiden kafasını çevirenler şimdi çay içmeye davet ediyor hal hatır soruyorlar. Herkesin bize ilgisi ve saygısı var bize inanıyorlar. Biz sokakta İYİ Parti'nin oransal olarak üçüncü parti olduğunu biliyoruz ama algı açısından ana muhalefet olduğunu sokakta görüyoruz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.