Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sarıkamış'tan Bursa'ya memleket aşığı

Kurtuba Yapı & Mimarlık firmasının sahibi Şefik Kaya ile Bursa Haber Gazetesi olarak, firması ve sektör hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2021 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2021 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sarıkamış'tan Bursa'ya memleket aşığı

ŞEFİK KAYA KİMDİR?

1959 Sarıkamış doğumlu olan İş İnsanı ilkokul eğitimini Sarıkamış’ta aldı. Ortaokulu ve lise eğitimini İstanbul’da yüksek öğrenimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde aldı. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Yoksulluk ile mücadeleyle geçen yılların ardından, çabalayarak ayakta kalmaya çalışan azimli İş İnsanı. Şefik Kaya, bu günlere gelebilmesini namusu şerefi dürüstlüğü ile yılmadan çalışmasına bağlıyor. Şefik Kaya, 30 yıl bankacılık yaptıktan sonra 1983 yılında geldiği Bursa’da inşaat sektörüne giriş yaptı. Kaya, şimdi kendi kurduğu şahıs şirketi Kurtuba İnşaat ve Mimarlık firmasıyla hizmet veriyor.

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYALIM

Tam bir memleket aşığı olan İş İnsanı Bursa’ya geldiği günden bu yana Sarıkamış’a ve hemşerilerine desteğini bırakmadan devam ettirmiş. “Hemşerilerime yardımcı olmak bana mutluluk veriyor onlar için elimden geleni yapmaya gayret ediyorum” diyen Başarılı İş İnsanı, Bursa Sarıkamışlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nde 3 dönem, 2. Başkan olarak görev yaptı. Dernek olarak birçok sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını belirten Kaya, “Çalışmalarımız genellikle Sarıkamış Şehitleri ile ilgiliydi. Şehitleri anma programlarında kamuoyu oluşturduk. Şimdi ülkemizde Sarıkamış Şehitleri her yerde anılıyor, biz de inşallah Şehitlerimizin şefaatine nail oluruz” dedi.

SARIKAMIŞ İLE YILDIRIM KARDEŞ OLACAK

Bursa’da özellikle Şirinevler ve Bağlarbaşı’nda ağırlıklı olan Sarıkamışlılar için bir kültür evi kurulduğunu aktaran Şefik Kaya, “Hemşerilerimiz tüm cemiyetleri için kültür evini kullanmaktalar onlara faydalı olabildiysek ne mutlu bize” dedi. Bursa Sarıkamışlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Kalaycı’yı da desteklerini belirten Kaya, yaklaşan kongre için başarılar diledi.  Aynı zamanda Ak Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi olan Şefik Kaya, Sarıkamış ile Yıldırımı kardeş ilçe yapmak için adım attıklarını belirtti.

PROJELERİMİZİN ARKASINDAYIZ

İnşaat ve otomotiv sektörlerinde hizmet veren İş İnsanı Kaya, kentsel dönüşümde firmalarının aktif olduğunu aktardı. Özellikle Sakarya Mahallesi’nde faaliyet gösterdiklerini söyleyen Kaya, “Bu çevrede gezerseniz Kurtuba İnşaat farkı ve kalitesini siz de gözlerinizle göreceksiniz” diye konuştu. Birçok firmanın inşaatı bitirdikten sonra ilgilenmediğini belirten Kaya, “Biz inşaatı tamamlayıp teslim ettikten sonra da ilgilenmeye devam ediyoruz. 3 yıl sonra bile yaptığımız işlerde bir sorun çıkarsa ilgileniyoruz. İnşaat bitti diye peşini bırakmıyoruz” ifadesini kullandı.

BURS İMKANI

Bursa KAISİAD (Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İş Adamları Derneği)  kurucu üyesi ve yönetim kurulu üyesi olan Şefik Kaya, bu derneği kurarken 20 kişi başladıklarını zorlu yollardan geçtikten sonra şimdilerde dernek faaliyetlerinin yolunda gittiğini belirtti. Çok sayıda sosyal sorumluluk projesine katıldıklarını belirten Kaya, öğrencilere burs olanağı sağladıklarını ve bunu kesintisiz olarak sürdürdüklerini söyledi.  Şefik Kaya, temel amacının hemşerilerini bir araya getirebilmek olduğunu belirterek, “Siyasal olarak da etki edebilmek için birlikte olmalıyız. 300 400 bin civarında hemşerimiz var ama ne bir belediye başkanı çıkarıyoruz ne milletvekili çıkarıyoruz. Söz sahibi olabilmemiz için birlik ve dayanışma içinde olmamız lazım. Ben bu konuda hemşerilerimden destek bekliyorum” dedi.

PANDEMİ DEĞERLERİMİZİ HATIRLATTI

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına ilişkin de konuşan İş İnsanı, “Bizim yaptığımız planın üstünde bir plan var. Pandeminin bize çok şey hatırlattı. 3 4  kişi oturup sohbet etmenin ne kadar değerli olduğunu, nefes almanın özgürlüğün değerini öğretti. Pandemi bize sosyal dayanışmayı yardımlaşmayı öğretti” dedi.

BURSA’YI DA ÇOK SEVİYORUM

“Ben yaşadığım bu kent dede çok mutluyum ve Bursa’yı çok seviyorum” diyen Kaya, “Bursa tipik bir Anadolu örneği. Aynı zamanda coğrafi olarak da çok güzel ve özel bir şehir. Dağımız denizimiz ovamız sanayimiz ve kültürel ve tarihi özellikleriyle efsane bir kent Bursa. Dolayısıyla Bursa’yı çok seviyorum. Bursa’da yaşamaktan mutluyum” diyerek sözlerini tamamladı.                                            HABER: Özge Işkın - Cevdet Yıldız

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.