Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

REFERANS HASTANESİYİZ: ÖZEL ÇEKİRGE KALP VE ARİTMİ HASTANESİ

Özel Çekirge Kalp Ve Aritmi Hastanesi baş hekimi ve kalp damar cerrahisi Prof. Dr. Mehmet Halit Andaç ve hastane genel müdürü Dr. Mehmet Güncan ile çok özel bir röportaj yaptık.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2022 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2022 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
REFERANS HASTANESİYİZ: ÖZEL ÇEKİRGE KALP VE ARİTMİ HASTANESİ

HABER: Cevdet Yıldız

Özel Çekirge Kalp Ve Aritmi Hastanesi baş hekimi ve kalp damar cerrahisi Prof. Dr. Mehmet Halit Andaç ve hastane genel müdürü Dr Mehmet Güncan ile çok özel bir röportaj yaptık.

     

 İlk olarak mikrofonumuzu Prof. Dr. Mehmet Halit Andaç tanıyarak röportajımıza başladık.2009 yılından beri Özel Çekirge kalp Aritmi hastanesinde görev yapan ve bugün hastane baş hekimi olarak görevine devam eden yılda yaklaşık bin kalp hastasına başarılı cerrahi ameliyatlar yaparak adından tüm Türkiye ye söz ettiren ve Özel Çekirge Kalp ve Aritmi hastanesini özellikle Marmara bölgesi ve tüm Türkiye de referans gösterilen bir hastane olmasında büyük katkısı olan başarılı kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Halit Andaç hocamızla kalp hastalıklarını konuştuk.

KALP HASTALIKLARI İKİ KATEGORİDEN OLUŞUR

Kalp hastalıklarını iki kategoriye ayırabiliriz doğumsal kalp hastalıkları ve edinsel kalp hastalıkları kalp kapağı koroner damar hastalıkları diye diye ikiye ayırdıktan sonra bu hastalıkların sebeplerini de şöyle özetleyebiliriz.                                                                                                                                                        

Doğumsal kalp hastalıkları sebeplerinden bazıları  akraba evlilikleri hamilelik esnasında ilaç kullanımı doktor kontrolünün aksatılması doğumsal kalp hastalıkları sebebini oluşturabilir edinsel kalp hastalıklarını ise özellikle kalp kapağı hastalığında ise çocukluk yaşında geçirilen bademcik enfeksiyonları sonrası akut romatizmal ateşdediğimiz tablo ortaya çıkıyor bu durum ise daha sonraki yıllarda kalp kapağında hasarlar ortaya çıkardığı için hastaya kalp kapağı  ameliyatı gerektiriyor ancak çocuk yaşta geçirilen enfeksiyonlarda doğru teşhis konur tedbirler alınırsa en azından daha ciddi boyuta gelmeden kalp kapağı hastalığına önlem alınabilir.                                                                                  Günümüzde en sık karşılaştığımız bizimde burada en çok ameliyatı gerçekleştirdiğimiz koroner harter hastalıkları halk arasında kalp damarı tıkanıklığı miyo kartel faksü gibi farklı isimlerle adlandırılan hastalıkları tanımlamak istiyorum bu hastalıkların gelişimde bilinen risk faktörleri var burisk faktörlerin bazıların kişinin ne yaparsa yapsın kendisinde uzaklaştıramayacağı risk faktörleri bir kısmı ise kişin elinde olarak engelleyebileceği risk faktörleri bunları kabaca özetlersek birincisi genetik yatkınlık ailesinde kalp ve damar hastalığı olan bireyler özellikle bu hastalığın ilerideki yıllarda gelişimine aday olarak gösteriliyorlar şeker hastalıkları buda aynı şekilde kalp damar hastalıklarında önemli bir risk faktörü olarak önümüze çıkıyor bunlar kişinin elinde olmayan riskler ancak bunun dışında elinde olan şeyler sigara içmemek kilo almamak yüksek kolesterollü beslenmemek hareketsiz kalmamak bunlarda kalp damar hastalıkları sebebini oluşturan riski oluşturan faktörler diyebiliriz.

KALP KRİZİNEN ÖNEMLİ SEBEBİ NEDİR?

Kalp krizin en önemli sebepleri kişini kalbini besleyen koroner damarların  tıkanması sonucu plaklara kan gitmemesi bu durumun oluşmaması için yapılmaması gereken en önemli şeyler karbonhidrat dan ağır beslenmek hareketsiz kalmamak stresli yaşamamak yüksek kolesterollü besinler almamak sigara kullanmamak şeker ve tansiyon hastalığına dikkat etmek bu tedbirlere uyarsak  kalp  krizi riskini oldukça azaltmış oluruz.                                                                                                                                             

Özellikle daha önceden kalp damar rahatsızlığı geçirip tedavi ile sağlığına kavuşan bireyler belli bir aralıklarda doktor kontrolünden geçmeli ve doktorun tavsiyelerine uyması da kişin olası kalp krizine önemli tedbir olacaktır kalp damar sağlığını önemsemeliyiz.

BURSA’NIN İLK VE TEK KALP VE DAMAR HASTANESİYİZ

Özel Çekirge Kalp ve Aritmi hastanesi genel müdürü Dr.Mehmet Güncan hastane hakkında önemli bilgiler verdi.                                                                                                                                                                   

Hastanemiz Bursamızın ilk özel hastanelerinden olup ve ülkemizde kalp ve damar hastalıklarının tek DAL hastanesi 17 yıldır Bursamıza hizmet veriyoruz şu anda başta başhekimimiz Pof. Dr. Mehmet Halit Andaç 7 kardiyoloji hekimimiz 3 göğüs kalp damar cerrahisi hekimimiz ayrıca hastanemizde mikro biyoloji uzmanımız anestezi uzmanı radyoloji uzmanı diyetisyenimiz ve acil servisimiz var 7 24 Bursa’mızın hizmetindeyiz bizim bir özelliğimizde şu tüm ameliyata giren hekimlerimiz hastanemizin çevresinde oturuyorlar acil bir hastamız geldiğinde en geç 14 ile 18 dakikada ameliyata alabiliyoruz hastanemiz ayda ortalama 40  ile 50 arasında bay pas kalp kapağı değişim ameliyatı kalp pili uygulamaları var hastanemizde lazerli varis operasyonları yapıyoruz Dr. Hakan  Güven  bu konuda bilinen bir cerrah hiç kansız ameliyatsız varis venöz yetmezlik tedavisi yapabiliyoruz.Japonya  dan özel bir anjiyo cihazı aldık Bursa da en yeni anjiyo cihazı bizde randevulu gelen hastalarımıza koldan15 dakikada anjiyo yapabiliyoruz tüm stent ve balon işlemlerini hastanemizde yapılabilmektedir uzman hekimlerimizde hastanemizde en zor kalp damar ameliyatları yapabiliyoruz hastanemiz 50 yataklı olup hastanemiz tüm sosyal güvenlik kurumlarına tamamlayıcı ve özel sigortalılara hizmet verebiliyoruz.

ARİTMİ SAĞLIK GURUBUMUZ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Hali hazırda ilk hastanemiz Özel çekirge kalp ve aritmi hastanemiz yanı sıra Osmangazi Aritmi hastanemiz İnegöl Aritmi hastanemiz OSB aritmi yanı sıra yakında Yıldırım Aritmi hastanemizi de hizmete açıyoruz Bursalı hemşerilerimizin Aritmi sağlık gurubuna gösterdikleri teveccüh den dolayı çok teşekkür ederiz.

                                                                                                                                                                 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.