Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Reçele adını yazdıran firma: REÇELCİ DEDE

‘Reçelci Dede’ firma sahibi Cafer Yıldırım 3. kuşak bir ustadan el aldığını ve o gün bugündür reçel yaptıklarından bahsetti. İşinin sırrının ilk önce saygı sevgi ve dürüstlükten geçtiğini söyleyen Cafer Yıldırım bu konuda hassas olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2022 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2022 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Reçele adını yazdıran firma: REÇELCİ DEDE

HABER: Aysun Şahin Karakuş - Cevdet Yıldız

‘Reçelci Dede’ firma sahibi Cafer Yıldırım el emeği ürünlerden bahsetti. 40 çeşit ürün yaptıklarını ve sürekli değişik tatlar denemeyi amaç edindiklerini söyleyen Cafer Yıldırım ürünlerimiz genel olarak ilgi görerek beğeniliyor dedi. Bulunduğumuz mevki dolayısıyla oldukça turist gelir yoğun olarak Arap müşterimiz çoktur’ dedi.

HAYALİMİZ REÇEL ÇİFTLİĞİ KURMAK

Yıldırım, ‘En büyük hayallerinin bir reçel çiftliği kurmak olduğunu ifade eden Cafer Yıldırım, “ Büyük bir çiftlik kurmak istiyoruz. Tüm meyveleri yetiştirdiğimiz büyük bir alan hayal ediyoruz. Kendi yetiştirdiğimiz meyvelerden kendi reçelimizi yapıp satışa sunmak istiyoruz. Hayalimiz aileler buraya geldiğinde çocuklarına reçelin neyden nasıl üretildiğini gösterebiliyor olması” Dedi.

PANDEMİ SONRASI NORMALE DÖNDÜK

Yıldırım, ‘Pandemi döneminde ihracatımız devam etti gelebilen misafirlerimizde oldu pek sıkıntı yaşamadık. Tabi ki şimdi daha iyi pandemi dönemine göre turist geliyor imalatımız organik makinada asla yapmıyoruz eski usül kazanlarda yapılıyor reçeller dolayısıyla makineye göre daha lezzetli ve daha uzun süre saklanabiliyor. Asla kimyasal kullanmıyoruz sadece meyve ve şeker. reçel çeşidimiz çok aklınıza gelen her şeyi reçel olarak yapıyoruz bize ulaşmak isteyenler Uludağ yolunda şubemiz var burası Derekızık ve yurt dışı olarak Kuveyt’te bir şubemiz var.bayilik çok fazla düşünmüyorum çünkü biz doğal yapıp satıyoruz öbür türlü sanayileşme olur açıkçası benim için pek doğru bir düşünce değil.biz meyvelerimizi dalından alıp yapıyoruz reçellerimizi.  Derekızık da olmamız buradaki köylüye de bir kapı açmış olduk’ dedi.

Reçelci Dede’yi ziyaret etmek isteyenler için

ADRES

Merkez: DerekızıkMh. 1.Dağ Yolu Sk.

No: 1/A – Kestel / BURSA

Şube: Uludağ Yolu – Yiğitali / BURSA

www.recelcidede.com

İnstagram: @recelcidedeevrecelleri      

   

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.