Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“PANDEMİDEKİ TEDBİRLER TURİZME DARBE VURDU”

Bursa’nın köklü turizm firması Selam Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erdem, pandeminin turizm sektörünü nasıl etkilediğini Bursa Haber Gazetesi’ne anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2021 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2021 01:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“PANDEMİDEKİ TEDBİRLER TURİZME DARBE VURDU”

HASAN ERDEM KİMDİR?

1964 yılında Adıyaman’da doğan Ortadoğu ve Arap turizminin Türkiye’deki marka isimlerinden Hasan Erdem, yaklaşık 35 yıldır kurucusu olduğu Selam Tur ile seyahat acenteciliği yapmaktadır. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden ‘İslam’da Turizm’ bitirme teziyle mezun olan Erdem, uzun yıllar Bursa ve bölge turizmine önemli katkılarda bulunmuştur. 1999-2007 yılları arasında TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanlığı’nı yürüten ve 1992’den beri tüm TÜRSAB genel kurullarına katılım gösteren Erdem, öncü projeleri ile turizm sektöründe her zaman hayırla anılmaktadır. Yabancı uyruklu vatandaşların vatandaşlık sahibi olabilmeleri için gereken taşınamaz mülk yatırım tutarının 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmesini bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan talep eden ve akabinde hızlıca onay alan projenin de mimarlarından olan Erdem, Kültür ve Turizm Komisyonu üyeliği ve Bursaspor Yönetim Kurulu üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur.

KAZANCIM ELDE ETTİĞİM GÜVEN VE İTİBARDIR

Türk turizminin önemli isimlerinden olan Hasan Erdem, Bursa başta olmak üzere Güney Marmara Bölgesi ve Türkiye’nin bazı bölgelerine özellikle Körfez Konseyi İşbirliği ülkeleri ve Ortadoğu’dan yabancı turistleri ülkemize getirerek misafir ediyor. Aynı zamanda inşaat sektörü ile de ilgilenen Erdem, yılların verdiği tecrübe ile hizmet vermeye devam ettiklerini belirterek “Bu güne kadar en büyük kazancım elde ettiğim güven ve itibardır” diyerek Bursa halkına teşekkür etti.

TÜRKİYE AVRUPA’YA GÖRE DAHA AZ ETKİLENDİ

Salgın döneminin etkilerinden bahseden İş İnsanı, koronanın tüm dünyada bir kriz oluşturduğunu belirtirken, Türkiye’nin bu durumdan Amerika ve Avrupa ülkelerine göre daha az etkilendiğini aktardı. Bunun sebebini ülkede sağlık sektörünün gelişmiş olmasına bağlayan Hasan Erdem, “Bu durumdan en az zararla çıkabilmemizin sebebi sağlık sektöründeki altyapının sağlamlığı ve genç tıpçıların muhteşem beyin gücüdür” dedi.

TEDBİRLER TURİZME DARBE VURDU

Hemen her sektörü etkileyen bu dönemin kendi alanı olan turizm ve inşaat sektörünü de sekteye uğrattığını aktaran Hasan Erdem, ülkeye döviz getirici faaliyetlerin başında gelen turizm sektörünün bu süreçte çok yara aldığını belirtti. Hastalığın yayılmaya başladığı ilk zamanlarda ülkeye turist geldiğini fakat sokak yasaklarından sonra turist kitlesinde ciddi düşüşler olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıllarda 35 Milyar dolar döviz geliri varken, bu dönemde 13 milyar dolara düştüğünü söyleyen Erdem, 22 Milyar dolar döviz kaybının olduğunu bunların yerine konmasının zaman alacağını ifade etti. Bu sürecin etkilerinin de uzun süreceğini aktaran Erdem, “Bursa’nın yabancı turistlere kavuşması biraz zaman alacak” dedi. Aşılama ile beraber ümitlerin de yeşerdiğini söyleyen Tecrübeli İş İnsanı, mayıs ayı itibariyle normalleşmenin başlamasını temenni ettiklerini söyledi.

ULAŞIM KONUSUNDA CİDDİ YATIRIMLAR YAPILDI

Bursa’daki yatırımlara değinen iş adamı özellikle yerelde yapılan yatırımların önem taşıdığını belirterek, “Özellikle ulaşım konusunda ciddi yatırımlar yapıldı, hızlı tren ihalesinin yapılması en güzel gelişmelerden biridir” dedi. Bursa’nın 5 bin ölçekli master planının hazır olduğunu aktaran Erdem, “Bu plan yerel yönetimler çevre ve şehircilik bakanlığına gönderilecek ve şehrimizde planlanmamış yer kalmayacak” diye konuştu.

SADECE YÖNETİCİ KATKILARI İLE BİR KULÜP YÖNETİLEMEZ

Bursaspor’da bir dönem yöneticilik yapmış olan Hasan Erdem, Bursaspor’un Bursa’nın en önemli markalarından biri olduğunu söyleyerek, bu markayı cilalamak ve büyütmek gerektiğini vurguladı. Kulüplerin gider ve masraflarının çok büyüdüğünü belirten Erdem, “Bir yöneticinin ve başkanının altından kalkacağı mesele değil kulübün kalıcı geliri olması lazım. Vali başta olmak üzere Yerel yönetimler mülki idarecilerin bir araya gelip Bursaspor platformu oluşturması gerekir” dedi.

 Başkan adaylıkları konusunda tüzük yanlışlıklarının olduğunu söyleyen Hasan Erdem, yeterliliği olmayan kişilerin adaylığını koyabilmesinden şikayet ederek “Her önüne gelen başkan adayıyım dememeli” ifadesini kullandı. Tüzüğün değişmesi gerektiğini ve adaylıkların son güne kadar devam etmesi gerektiğini belirten İş İnsanı, bazı kriterler konulması gerektiğinin üzerinde durarak “Bursaspor’u kendisine basamak olarak gören insanlar uzak tutulmalı. Gereksiz çekişmelerin yaşanmadığı mali gücü, lobisi, yetenek, kabiliyet ve vizyonu tam olan kişilerin aday olması gerekli” dedi.  Ayrıca “Vali Bey’in (Yakup Canbolat) önderliğinde Bursaspor’u kurtarma operasyonu başlatılması lazım” diyen Erdem, borçların yeniden yapılandırılması gerektiğini borçların bir kısmından feragat edilebileceğini belirtti.


HABER: Özge Işkın - Cevdet Yıldız

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.