Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖZEL BURSA MELTEM ANADOLU LİSESİ’Nİ TANIYALIM

Özel Bursa Meltem Anadolu Lisesi Okul Genel Müdürü Ali Haydar Şahin, eğitime dair görüşlerini ve Meltem Okulları’nın eğitime bakışını Bursa Haber Gazetesi’ne anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2021 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2021 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÖZEL BURSA MELTEM ANADOLU LİSESİ’Nİ TANIYALIM

HABER: Özge Işkın - Cevdet Yıldız

Sözlerine bir ülkenin en önemli zenginlik kaynağının eğitilmiş insan olduğunu vurgulayarak başlayan Ali Haydar Şahin, şunları söyledi: “Meltem Koleji bu temel bakış açısı ile gençleri üniversite sınavına, üniversite, iş ve aile hayatına dolayısıyla geleceğe hazırlar. Meltem Koleji’nin eğitilmiş insan anlayışında: Çalışan, üreten, sevgi ve saygıyı bilen, paylaşan, dayanışmayı ve yardımlaşmayı önemseyen, ortak akıl ve ekip çalışmasını başarabilen, ben değil, biz duygusu ile hareket etmeyi benimseyen, adalet duygusunu ve vicdanını geliştiren, kısaca kötü huy ve davranışlardan korunan, güzel huy ve davranışları edinen ayrıca akademik başarıyı yakalayan, dolayısıyla dünyanın özlediği insanı yetiştirmek vardır.”

MELTEM KOLEJİ’NDE HER ÖĞRENCİ ÖZELDİR

Meltem Koleji’nde her öğrencinin özel olduğunu ifade eden Şahin, “Birebir eğitim ve okulda yüzde 100 öğrenme yöntemlerinden yararlanan öğrencilerimiz başarılı üniversite hazırlık eğitimi ile yüzde 100 üniversite kazanmanın güvenini ve mutluluğunu yaşar.  12. sınıf öğrencilerine okulumuz doping hafıza eğitim programını öğrencilerimize hediye ediyor.  Ulusal üniversite hazırlık yayınları ile 9. sınıftan itibaren öğrencilerimizi üniversite sınavına hazırlıyoruz. Meltem Koleji’nde öğrenciler ayrıca dershane eğitimine ihtiyaç duymuyor. Deneyimli, alanında yetkin öğretmenlerimizin rehberliği ve motivasyonu ile gençlerimiz düzenli ve sürekli çalışmayı alışkanlık haline getiriyor. Rehberlik servisimiz, danışman öğretmenlerimiz ve veli iş birliği ile öğrencilerimiz sürekli desteklenmektedir.

Okulumuzda güvenli ve sıcak bir aile ortamı bulunmaktadır. Gençlerimizin gelişimini ve sosyalleşmesine katkı sağlayan faaliyetler okulumuzu eğlenceli hale getirmektedir. Okulumuzda eğlenceli öğrenme ortamı vardır. Okulumuzun güven ve huzur ortamını bozacak davranışlara asla müsaade edilmez. Disiplinli ve karalı atmosferimiz gençlerin kişilik gelişimlerine olumlu etki etmektedir. Ülke, il, ilçe bazında düzenlenen yarışmalarda Meltem Koleji şampiyonluklar, birincilikler ve dereceler kazanmıştır. Bu anlamda öğrencilerimizin desteklenmesi ve yönlendirilmesi gençlerimizin gelişimine büyük katkı sağlamaktadır” dedi.

EĞİTİMDE 25 YILLIK TECRÜBE

Tecrübeli Eğitimci, 1996’dan bu yana 25 yıllık süreçte ülkeye ve insanlığa donanımlı ve başarılı örnek gençleri kazandırdıklarını vurgulayarak, “Kaliteli eğitim ve öğretim sayesinde ülkemizin en önemli üniversitelerinde derece ile okuma imkanı bulmuşlardır. Meltem Koleji’nin butik okul ve etkin sınav hazırlık yöntemleri avantajlarını değerlendiren gençlerimiz şu anda tıp alanında, hukuk alanında, eczacılıkta, mühendislik alanlarında, eğitim kurumlarında ve sayamadığımız birçok alanda ülkemize hizmet ediyorlar. Mili bayramlarımız coşkuyla ve gençlerimizin milli duygularını besleyecek doyurucu içerikte kutlanır. Atatürk İlkeleri’nin benimsenmesine önem verilir. Vatanına aidiyet duygusunun, tam bağımsızlık ruhunun, vatanına ve bayrağına sahip çıkma, çağı aşma duygularının doya doya yaşanmasına önem verilir” şeklinde konuştu.

KESİNTİSİZ ONLİNE EĞİTİMLE ÖĞRENCİLERİMİZİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADIK

“Eğitimimizi teknolojik imkanlarla donatılmış sınıflarla ve tam donanımlı laboratuarlar ile destekliyoruz” diyen Şahin, salgın döneminde 8. ve 12. sınıflarda örgün eğitime okullarında devam ettiklerini belirterek, “Diğer öğrencilerimizin okula gelmediği dönemlerde uzaktan eğitimle aksatmadan programımızı uyguladık. 11. ve 12. Sınıflarda eğitimimiz YKS hazırlık içerikli planlanır ve uygulanır. Özellikle 12. sınıflarda bu program daha yoğun uygulanır. 11. sınıfta temeli oluşturulan YKS eğitimi 12. sınıfta güçlendirilir. Haftalık 6 günlük eğitim uygulanır. Her hafta deneme sınavı yapılır. Sınav analizleri yapılır. Çözülemeyen soruların video anlatımı ile eksikler tamamlanır. Ayrıca öğretmenler tarafından çözülemeyen soruların çözümleri yapılır. Her konu için yaprak test uygulamaları ve çözümleri yapılır. Konular akıllı tahta uygulamaları ile görsel işlenir. Konu anlatımlı soru bankaları ve soru bankalarındaki sorular çözülür. Her ünite için KTT uygulamaları ve çözümleri yapılır. Derslerle ilgili kısa süreli yoğun kamp çalışmaları ile tekrarlar gerçekleştirilir. 12. sınıf öğrencilerimiz sabah 9 da okula gelir akşam 22.30 evlerine gider. Öğrencilerimiz yüzde 90 öğrenmeyi okulda tamamlar ve otele gider gibi evlerine gider. Bizleri tanımak ve Meltemli olma ayrıcalığını yaşamak büyük bir şanstır. Tüm gençlerimizin mükemmel eğitim almalarını hedefliyoruz. Gençlerimiz sayesinde ülkemizi de inşa edilecek kainat devletinde herkese mutluluk ve başarılar diliyoruz. Böylece hedeflenen muasır medeniyetin önünde olacak ülkeye en kısa zamanda ulaşmayı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZEL MELTEM ANADOLU LİSESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

Ailelere ve gençlere de seslenen Ali Haydar Şahin, şunları ifade etti: “Sayın veliler, sevgili gençler, pandemi yaşamımızın her alanını olumsuz etkilemiştir. Şüphesiz en çok etkilenenlerin başında öğrencilerimiz gelmektedir. Ülkemizde öğrencilerimiz örgün eğitimden 1,5 yıl uzak kalmışlardır. Üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimiz için Özel Bursa Meltem Anadolu Lisesi olarak büyük bir fırsat sunuyoruz. Eğitim açığınızı büyük oranda kapatacak YKS-TYT hazırlık yaz kampına davet ediyoruz.”

YKS YAZ KAMPI DÜZENLİYORUZ

5 Temmuz-3 Eylül tarihleri arasında YKS hazırlık kampı düzenleyeceklerini belirten Şahin, “Ön kayıtlarımız devam ediyor. Programımız etütler hariç 320 saat devam edecektir. TYT Türkçe-TYT Matematik YKS hazırlı kampında yüzde 100 öğrenme yöntemi ile matematik ve Türkçe sorun olmaktan çıkacak. Yoğun test, deneme uygulamaları ve soru çözümleri ile okulda tam öğrenme sağlanacaktır. Program sonunda TYT sınavına yüzde 70 hazır olacaksınız. Derslerimiz sabah 10.00’da başlayacak, akşam 18.10’da bitecek. Pandemi şartlarına göre etüt çalışmalarımız olabilecektir. Devamsızlık hakkımızın olmadığını ve kamp kurallarına uyma zorunluluğumuzu taahhüt ederek kursa katılma şansımızı değerlendireceğiz. Amacımız sizlere ciddi üniversite hazırlık programımızı ve sıcak aile ortamımızı tanıtmaktır. Fırsatı kaçırmayın. Kontenjanımız sınırlıdır. Bizimle görüşmeden karar vermeyiniz. Pandemisiz dünyada sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz” diye konuşarak sözlerini tamamladı.

ADRES: Esentepe Mh. Meltem Sk. No.3 Nilüfer/BURSA                                                                                                                                     

İLETİŞİM: 0224 245 45 45

Web Adres: www.bursameltemokullari.com

Sosyal Medya Hesapları:

https://www.instagram.com/bursameltemkoleji

twitter.com/o_meltemkoleji

facebook.com/bursameltemkoleji

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.