Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OSMANGAZİ İYİ OLSUN DİYE ÇALIŞIYORUZ

İyi Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu, Bursa’nın ve Osmangazi’nin yaşadığı sıkıntıları Bursa Haber Gazetesi’ne anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2020 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2020 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
OSMANGAZİ İYİ OLSUN DİYE ÇALIŞIYORUZ

HABER: Özge Işkın - Cevdet Yıldız

MEHMET HASANOĞLU KİMDİR?

1970 Yunanistan doğumlu olan Hasanoğlu, 25 yıldır Bursa’da özel sağlık sektöründe hekim olarak çalışıyor. 1988 yılında Genel Merkez Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladığı Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği bünyesindeki görevlerine BTTDD Bursa Şube Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı, Batı Trakya Spor Kulübü Osmangazi Şube Kurucu Başkanlığı, Batı Trakya Spor Kulübü Genel Merkez 2. Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyelikleri ile devam etti. 2013-2015 döneminde BTTDD Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi ve 24 Mayıs 2015 tarihinde yapılan 54. Olağan Genel Kurul Sonrası seçildiği yönetim kurulu üyeliği ile de BTTDD Genel Başkan Yardımcısı olarak Batı Trakya Türk toplumuna hizmet görevine devam etmektedir. 30 Mart 2014 tarihinde seçildiği Milliyetçi Hareket Partisi Osmangazi Belediye Meclis Üyeliği görevinden, 29 Kasım 2016 tarihinde istifa ederek ayrılan Hasanoğlu, İyi Parti kurulduğunda parti kadrosunda yer aldı. 2018 yılında İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı olarak göreve başladı.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLEMENTER SİSTEM

Mehmet Hasanoğlu 16 Nisan referandum sürecinin Türkiye’nin geleceğini değiştirdiğini belirterek, İyi  Parti kadroları olarak tek derdimiz, Türkiye’nin tekrar güçlendirilmiş parlamenter demokratik sistemle inşa edilmesi ve tek adam rejiminden kurtarılmasıdır “dedi. Bursa’nın en büyük ilçesi olan Osmangazi’nin çeşitli sorunlarından bahseden Başkan Hasanoğlu, 18 yıl merkezi hükümette 16 yıldır da yerel bazda Bursa’yı yöneten AK Parti’nin Osmangazi ve Bursa’yı çok iyi yönetemediğini belirtti.

60 BİN YAPI DEPREME DAYANIKSIZ

Bir deprem bölgesi olan kentte depreme dayanıksız yapıların tehlike saçmasına değinen Hasanoğlu, “Yapı stoklarından 60 bin yapı depreme dayanıksız bir deprem gerçekleşse Allah hepimizi korusun çok ağır bir sonla karşılaşmaktan endişe ediyorum” dedi.

TEMEL SORUN KENTSEL DÖNÜŞÜM

Soğanlı’daki kentsel dönüşüm alanına yapılan projeye parmak basan Başkan, “Normalde proje belediyeye geldiğinde belediye meclis üyesiydim. Benim de altında kabul oyum var ama orası belediyeye geldiğinde yapı transfer alanıydı. Nasıl bir proje uygulanacaktı? Orası boş araziydi. Buraya yeni bir imalat yapılacaktı. Osmangazi Belediyesi yap işlet devret modeli ile oluşturacağı kendi payına düşen daireleri transfer alanı olarak kullanılacaktı. Yani depreme dayanıksız olan binalarda yaşayanları buraya aktararak kentsel dönüşüm yapılacaktı. Proje o zaman bu şekildeydi. Bu yüzden o dönem mecliste olan 3 partinin evet oyuyla geçmişti. Ama sonra ne oldu? Proje bitme aşamasına geldiğinde transfer alanı olarak kullanılmaktan vazgeçtiler. Şu anda Osmangazi Belediyesi kendi bünyesindeki tüm daireleri sattı ama o paranın nereye gittiğini de bir kendileri biliyorlar. Kentsel dönüşüme dair bir şey yok” dedi.

‘TABUT’ BİNALARDA YAŞAMAK ZORUNDA KALIYORLAR

Osmangazi’de sıkıntılı olan bir diğer yerin Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi olduğundan bahseden Hasanoğlu, 2014 yılında çizilen projeye dair bir adım atılmadığını belirtti. Başkan, 2012 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Akpınar Mahallesi’nin projesinde de bir hareketlilik olmadığını belirtirken,  “Üzerinden 8 yıl geçti hala nasıl bir proje olacağı meçhul ve oradaki yaklaşık 2300 hak sahibi insan tabut tabir ettiğimiz binalarda yaşamak zorunda kalıyorlar” dedi.

PROJESİNE 2 MİLYON TL ÖDENEN MASTER PLAN ÇÖPE GİTTİ

Mehmet Hasanoğlu, Osmangazi için 2013 yılında hazırlanan Master Plan’ın da hayata geçmediğini belirtirken,  2013 yılında Osmangazi’nin 9 aşamalı master planını hazırlanmıştı. Bunun sonunda Osmangazi’nin tamamı yenilenip daha yaşanılabilir bir duruma getirilecekti. Projeye 2milyon TL’nin üzerinde para ödendi ama teslim edildikten 1 ay sonra o master plan siyasi baskılara dayanamayarak değişti. Eski halin oradaki Büyükşehir Belediyesi’nin arkasındaki gökdeleni ki o bina 5 katlı görünüyordu projede, siyasi baskılarla 20 katlı gökdelen yaptılar ve master plan uygulamaya girmeden çöpe atıldı.

TRAFİK KAOSUNUN TEMEL SEBEBİ BAT-ÇIK’LAR

Trafik konusuna da değinen Hasanoğlu şunları söyledi: “Rahmetli belediye başkanı Hikmet Şahin’in Bursa’da kesintisiz ulaşım diye şehrin bir ucundan diğer ucuna kırmızı ışıklarını kaldırarak bat-çıklarla trafiği rahatlatma yoluna gittiği proje o dönem için iyi bir çözümdü. Fakat sonuçta Bursa’da yaşadığımız en büyük trafik kaosunun sebebi bat-çıklar. Bir yolun ne kadar geniş olduğu en dar yeriyle ölçülür. 25 şeritli yol da yapsanız batçıklarda 2 şeride indiği zaman trafik sıkışır. Burada revizyon da yapılamıyor maalesef batçıkları genişletme şansınız yok.”

EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ EĞİTİM

Osmangazi’nin en büyük sorunlarından birinin eğitim sorunu olduğu dile getiren Başkan Hasanoğlu, “Osmangazi’nin Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olmasına karşın okul sayısı az. Demiryolu altı bölgesinde tek lise olan Çınar Lisesi’ni okul sayının yetersizliğine örnek gösterebiliriz. Eğitim konusundaki bir diğer sıkıntının da planlama ve organizasyon konusunda sınıfta kalındık. Osmangazi bölgesinde depreme dayanıksız olduğu için yıkılma kararı alınan 12-13 tane okuldan 7-8 tanesinin yıkıldığını fakat bu okullar pandemi süreci boyunca boş olmasına rağmen yeniden yapımlarıyla ilgili bir adım atılmamasından şikayetçi oldu. Mart ayından bu yana eğitimin okullardan değil uzaktan eğitim vasıtasıyla yapılması eğitimin aksamadan depreme dayanaklı yeni okullar yapmak için çok önemli bir fırsatken bu süreçte tek bir çivi bile çakılmayarak bu fırsat değerlendirilemedi. Okulların yeniden yapılması için ihale aşamasına daha yeni gelindi. Pandemi sürecinin bitmesiyle yeniden açılacak okullarda inşaata başlanmasının ilçedeki eğitim anlayışının keşmekeşe sürüklenecek” dedi.

PANDEMİ İLÇE EKONOMİSİNİ VURDU

Osmangazi deki ekonomik sorunlara da değinen Hasanoğlu, ilçe nüfusunun yaklaşık %80’inin dar gelirli endüstri ve tarım işçisinden oluştuğunu belirtirken, pandemi sürecinin ilçe ekonomisini vurduğunu pek çok işletmenin kapatıldığını ve kapatılmayan işletmelerin de ekonomik göstergelerinin dibe vurmasıyla ortaya çıkan kısa çalışma ödeneklerinin pek çok ilçe sakinini Birleşmiş Milletlerce belirlenen açlık sınırının çok altında yaşamaya mecbur ettiğini ifade etti. İyi Parti İlçe Teşkilatı olarak bu sürecin başlangıcından ve kısa çalışma ödeneği kavramının hayatımıza girmesinden bu yana vatandaşların ihtiyaç talep doğrultusunda oluşturdukları bütçeyle hazırladıkları yardım paketlerini, partinin gençlik kolları vasıtasıyla vatandaşlara ulaştırarak ilçenin ekonomik sıkıntılarına mümkün mertebe çözüm bulmaya çalıştıklarını anlattı.

İYİ PARTİ TEK ALTERNATİFTİR

Son olarak siyaset ekip işidir diyen Başkan, “Biz parti kurulduğundan beri basın ambargoları ile mücadele ettik bunun için projeler geliştirdik. Medya sizin olsun. Meydanlar bizin diyerek kent meydanında dev ekran kurup genel başkanın konuşmalarını yansıtacaktık fakat iktidar kadroları bizim talebimize pandemiyi bahane ederek engel oldular. İyi parti bu ülkenin kaderini değiştirecek tek iktidar alternatifidir diyen Başkan Mehmet Hasanoğlu, çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söyleyerek, konuşmasını sonlandırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.