Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖNCELİĞİMİZ HEP ESNAFIMIZ OLDU

BURAK KIZILÇİMİ TANIYALIM

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2021 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2021 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÖNCELİĞİMİZ HEP ESNAFIMIZ OLDU

HABER: Cevdet YILDIZ

BURAK KIZILÇİMİ TANIYALIM

1981 Bursa doğumluyum, Ekonomi ve ilahiyat mezunuyum, 2014 yılından beri Esnaf Odası başkanıyım.

İki dönemdir esnaf odası başkanlığı yapmaktayım. İki dönem sekiz yıldır mevcut başkanım. Başkanlığımız sürecinde evvela biz esnafa dokunduk.

Biz yönetim olarak yaklaşık yirmi yıllık bir yönetimden devraldık esnaf odamızı, Esnaf odaları ticaret odaları gibi, çok kuvvetli kurumlar değildir.

 Daha küçük bütçelerle daha sınırlı sayılarla hizmet veren kurumlardır. O zaman belli borçlarla devraldık. Ama sonradan biz bu noktaya getirdik esnaf odamızı.

Biz odayı devraldığımız zaman esnafımıza bir adet kısa mesaj gönderin derdim ben kendilerine, yılın altıncı ve onikinci ayı esnaf odasına gider ödememi yapardım.

 Yaklaşık dört yıllık bir esnaftım o süreçte, yine ödeme yapacağım yılın onikinci ayında esnaf odamıza gittim, odadan çıkacakken seçim olacağını söylediler, seçim varsa biz de aday olalım dedim.

 Bizlere aday olma yolu açık herhalde, Bakanlık temsilcisi ile iletişim kurdum.

O sıra seçimlere yirmi beş otuz gün gibi kısa bir süreç vardı, bu süreçte esnafı gezdik gezebildiğimiz kadar.

Benim herhangi bir siyasi örgüte mensupluğum yok, hiçbir şekilde benim bu işlerle uzaktan yakından alakam yok, biz gerekli mesajları elimdeki mesajları yolladım, aramam gereken numaraları aradım.

Genel kurul saati geldi, biz orada samimi bir konuşma yaptık.

Yapacaklarımızı anlattık, neler yapabileceğimizi söyledik insanlara.

Evvela insana ve esnafa dokunacağım dedim. Sizlerin halini ve hatırını soracağım dedim en önemlisi birinci öncelik buydu.

 Bütün hükümet kanalından gelen bilgi ve belgeleri sizinle paylaşacağım dedim.

 Promosyon adında hediyelerimiz olacak dedim ve bunların hepsini gerçekleştirdim. Küçük oy farkıyla seçimi aldım.

 Sonra başladık Bursa’da Esnaf Odasının varlığını nasıl tanıtırız. İlk etapta üyelere gittim mevcut üyelere dokundum.

Biz bu dönemi bu şekilde atlattık, belirli başlı odalar gidip üst kuruluşları federasyonlar varmış onlara kayıt olurlarmış.

Federasyonun ne olduğunu öğrendim.  Federasyonda madeni eşya kuruluna bağlı Türkiye genelinde yaklaşık 376 tane oda vardır, her ilde belli sayıları var.

Federasyon başkanı ile gerekli çalışmayı yaptım. Federasyonda aday oldum, o sıra üç aylık başkandım. Eğitimsel açıdan donanımlı biriyim. İki tane üniversite bitirdim, ingilizce ve orta seviyede Arapça biliyorum.

 Verimkârım bir şeyleri istiyorum ki paylaşayım.  Federasyona adaysan bütün şehirleri gezip oradaki oda başkanları ile tanışılmalı, çok kısa sürede kendimi tanıttım ülkeye.

Ben orada farklı bir strateji benimsedim. Mevcut sosyal medyayı, mevcut teknolojiyi kullanarak insanlara nasıl kendimi tanıtırım, anlatabilirim.

 Vizyonumu, neler yapabileceğimi o enerjimi görsünler diye bu işin başından beri samimi davrandık. Her bir yıla, her bir döneme yeni projeler, yeni vizyonlar yeni işler koyayım bardağı doldurarak gideyim diye benim iddiam vardı.

 Sonrasında bu çalışmaları yaparken kendimi tanıtan videoyu attım. Bu şekilde sosyal ve görsel platformları da kullandık. Kendimizi hızlı bir şekilde tanıtalım, gidemedik gidilmesi gerekiyordu.

ODA ÇALIŞMAZ, BAŞKAN ÇALIŞIR

Üç aylık başkanken üyelerimizle ilgili sosyal faaliyetler oldu, öncelikle oda çalışmaz, başkan çalışır.

 Evvela üyeye dokunduk, üyelerimizin hal ve hatırlarını sorduk. Kendilerini tanıdık, çalışanlarını tanıdık, ailelerini tanıdık bu önemlidir. Problemleri neler onları algıladık. Bu işle ilgili eksiklerimiz neler neler yapılabilir, bu süreçte sosyal faaliyetler adına fuarlara götürdük.

İstanbul’a seramik fuarlarına gittik. Hırdavatçılar fuarlarına gidiyoruz. Çin’den getirilen hırdavat ile ilgili fuarlar oluyor. Bu sene olmadı, son iki yıldır fuarlar pandemi koşullarından dolayı, kovid-19 tedbirlerinden dolayı olmadı.

İzmir’e yapı fuarına gidiyoruz. İzmir dönüşü çeşme’de ya da üyelerimiz nereyi takdir ederse orada konaklama alıyoruz. Üyelerimize kışlık yelek dağıttık, yazın tişört dağıttık. Umre programı düzenledik. Yani umre kumbarası dağıttım. O kumbaralarla umreye götürdüm insanları. Öyle hayırlı işlere vesile olduk.

Yıl içinde devletimizin esnafla ilgili faizsiz para projeleri oluyor. Devletimiz tarafından, hükümet kanalından gelen her türlü bilgi ve belgeyi esnafla paylaşmakla yükümlüdür Esnaf odası.

ÖNCELİKLE ESNAFIMIZA DOKUNDUK

 Birinci derece vazifesi budur esnaf odasının. İkinci derece vazifesi değişik fayda sağlayacak fuarlardır, etkinliklerdir, iftar cemiyetleridir bunlar paylaşımı artırır.

 Ve ben bütün programlarımı aileli gelsin isterim üyelerim. Çünkü benim esnafımın birçoğu küçük esnaf, yani işletmesi onların ailesinden oluşur.

Kovid-19 un getirdiği etkilerle birlikte biz burada esnaf odası olarak maske fiyatları yüksek iken esnafımıza maske dağıttık.

Ben sahaya indim arkadaşlarımla sponsor bulduk. Sponsor desteği ile bütün esnafı gezdim. Maskeleri dağıttık, maskelerin tanesinin beş lira olduğu zamanlardan bahsediyorum.

Esnafımıza dokunduk. Hükümet kanalınca 14 kural ile ilgili esnafımızı bilinçlendirdik. Çünkü sağlık her şeyden önce geliyor. Sağlık ve güvenlik paha biçilmez büyük bir nimettir.

 Kovid- 19’un vermiş olduğu olumsuz etkileri bir şekilde esnafı bilinçlendirerek bertaraf ettik, neler yapılabilir gerekli mercilere başvurduk.

2016’DA YILIN GİRİŞİMCİ ESNAF ODASI BAŞKANI SEÇİLDİM

Üye kartları dağıttık 2016 yılında yılın girişimci esnaf odası başkanı seçildim. Esnafıma diyorum ki ben sahalardayım sürekli geziyorum son iki yıldır pandemi’nin getirdiği koşullardan ötürü kimse kimseye gidip gelemedi. Yeni kayıtlı üyelerimizin son iki yıldır gönülleri kalmasın, seçim var diye sahalara çıkan bir başkan değilim.

Yılın başında bir liraya ekmek alıyorduk, şimdi ekmek iki lira. Her şey ikiye katlandı.

 Hükümet acil önlem almalı. İlk etapta iyileştirme yapmalı, maaşlar bu şekilde olmamalı. İnsanlar senenin başından beri aynı asgari ücreti alıyor, çok zor bir dönemdeyiz.

 Esnafıma diyorum ki dolar, Euro, altının varsa boz mal al, mal’ın bir ay içinde fiyatı üç dört defa artıyor. Malzemenin fiyatı dolar, euro’dan daha hızlı artıyor. Benim şuan üyelerime tavsiyem alabiliyorlarsa mal alsınlar.

 Geçen ay hırdavat nalburcular fuarıyla alakalı İstanbul’da fuara katıldım. Orda bir makale yayınladım. Hırdavat teknik dergisi orada gedik sisteminden bahsettim makalemde. Mesafe yasası gelmeli.

Amerika, Avrupa bunu 1800’lü yılların başında çözmüş, ama biz bunu çözemedik, ihtiyaç kadar üretim, ihtiyaç kadar iş yeri olmalıdır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.