Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖN GÖRÜLÜ VE BAŞARILI İŞ ADAMI SEDAT KARATAŞ

SEDAT KARATAŞ VE TÜYAP KARATAŞ İNŞAAT

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2021 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2021 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ÖN GÖRÜLÜ VE BAŞARILI İŞ ADAMI SEDAT KARATAŞ

HABER:Cevdet YILDIZ

SEDAT KARATAŞ VE TÜYAP KARATAŞ  İNŞAAT

Sedat Karataş 1973 Erzurum doğumlu, her ne kadar Erzurum doğumlu olsa da o kadar da Bursalıdır. 1984’ten beri o günden bu yana hep inşaat sektöründeyim.

Hayvancılık, kuyumculuk, mobilya gibi sektörlerdeydik  biz  dokuz kardeşiz. Birlikten güç doğar derler ya biz he birlik olduk, güç olduk, beraber yürüdük fakat 2004’ten beri biz kardeşler olarak ayrıldık. Ayrılınca Tüyap inşaat olarak şirketimizi güncellemiş olduk. Faaliyetlerimize bu şekilde devam ettik.

Tüyap karataş inşaat olarak yaptığımız projeler yapacaklarımızın teminatıdır.Şirketimiz sadece yap satan ibaret değildir. Yap sata yapsak da kişilere özel tasarımlarımız da söz konusudur. Biz Erikli, Dikkaldırım, Yunuseli, Bursa’nın genelinde yapmış olduğumuz projeler bulunmaktadır.                                                                                                                           

Ne kadar olumsuzluğa uğramış olsak da üst seviye ile sonlandırdık. Benim en hassas olduğum konu şu dünya da en büyük zenginlik müşteri memnuniyetidir. Müşteri memnun değil ise yaptığınız evler altın kaplama olsa bile sizi barıya götürmez. Bu konuda hep sözümüzün arkasında dim dik durduk bu yüzden başarıdan başarıya yürüyoruz.

TÜYAP İNŞAAT  OLARAK HEDEFİMİZ  AYRICALIKLI  OLMAK  

Bölgesel ağıllık olarak yönelimimizi sahi bölgelerine kaydırmaya başladık, örneğin ben Mudanya Halitpaşa’da 84 dairelik bir projeye imza attım. Bu projeyi belirli bir aşamaya getirdikten sonra değer verdiğim insanlarla paylaştım, paylaşmayı bilmek lazım paylaşmayan insanlar hiçbir yere gelemez ve ben paylaştığım insanlara dedim ki bu projeyi size devrediyorum ve siz bu projeyi bitirin, evet biz buralara kadar getirdik ama siz devamını getirin.                                                                                                          

Adil bir şekilde paylaşımlarımızı yaptık dairelerini verdik yol arkadaşım şu an orda muazzam bir projemiz devam ediyor. Buradan da dile getirmek isterim ki hem konum hem manzara olarak muhteşem Mudanya yeri için üç yıl kadar mücadele. Sonuç olarak muhteşem oldu.

BURSA’YA DEĞER KATMAYI  KENDİME  GÖREV  EDİNDİM

Kendi kendime söz verdim Bursa’nın değerine değer katacak projeler yapacağıma. Otobanın bağlanması otomobil fabrikasının yapılması ve  Gemliğin  güzide semti Umurbey muhteşem bir havaya sahip. Kısa bir araştırma sonucu 25 dönüme yakın bir yer edindim ve ayriyeten bir sekiz dönüm ekledim, mimar ve mühendislerimiz bu proje üzerinde çalışmalar yapıyor ve biz de eşlik ediyoruz. Projemizde imkanlar sınırsıza ulaşacak kapalı-açık havuzlar, spor salonları, teras havuzları, deniz manzaraları muhteşem malikane projelerine imzalar attık. Gemlik 3. Noter’de yaklaşık 50 malikle sözleşme yaptım. Bunu dile getirmek isterim. Ben insanlara verdiğim sözlerin arkasındayım fakat siz saraylar da yapsanız başkaları bundan çıkar edinemiyorsa taşlar ama kim ne derse desin icraatlar ortada.

ORANLAR İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ ZEDELİYOR

Son olarak meslektaşlarıma şunu önermek isterim. Bir şey alırken kar edilir, daire karşılığı yer alırken o oranı şişiriyorlar ve o orana kur da eklenince bu defa ister istemez demire, tuğlaya, çimentoya yansıyor, sonuç ne mi oluyor balon şişiyor şişiyor en sonunda kapasitesini aşıp patlıyor.                                                                                                                                       

Meslektaşlarımdan ricam Bursa genelinde birleşip şu oranlarda mutabık kalalım. Kişiler yer alamadıkları zaman oranı yükseltiyor ve insanımız bunu çok özür dileyerek söylüyorum ama aç gözlülük yapıp kabul ediyor, iş puanı düşük olsun ama sağlam olsun demiyorlar sonra oranlar da yükseliyor fakat kişiler de işi batırıp mahkemelik oluyorlar.

Şunu açıkça söylüyorum Özlüce’nin merkezinde bana yer sunulsa oranım %30’dur asla meslektaşlarıma çamur atan bir insan değilim elbette istediklerini seçebilirler herkes icraatlarıyla kendini gösteriyor.

Oranın önemi nedir? %50 ile anlaştığın bir projede geriye kalan yüzdeyle kar mı edeceksiniz yeri mi yapacaksınız giderleri mi karşılayacaksınız sonuç halka ve oranlara patlıyor. Ayağımızı yorganımıza göre uzatırsak kimse batmaz. Geçen sene bir tiwit paylaştım “2022 yılında yıldız ve tek bir firma olacak” dileğim tabi ki Rabbim kimsenin işini bozmasın ama oran ve faizlerden lütfen geri durun.

Bursa şehri hepimizin şehri, kimsenin şahsına özel değildir. Bursa da doğmamış olmam Bursaspor başkanı olamayacağım anlamına gelmez. Erzurum Bursa diye bir şey yok birçok yatırımım var ve kırk yıldır burada yaşıyorum bunu bahane ederlerse benim bu şehre olan verimim eksinin altına düşer. Ben dört senedir bağırıyorum çağırıyorum, kimisi bana deli diyor.

Şu masada benimle konuşsalar kimin Bursaspor’a faydalı olacağını anlarlar. Bursaspor’u zarara uğratmayacağıma dair banca teminat mektubu vereceğim yeter ki birleşelim. Bursaspor süper ligde iken herkes başkan adayıydı Bursaspor düştü kim aday oldu? Bunu açıkça söylüyorum birleşmesek Bursaspor diye bir şey kalmaz. Hangi başkanın Bursaspor’a faydası oldu. Kavgalar dövüşler kulüplere zarar getirir örneğin şu an ki Buttim binası yıkılsa yeri göçük kalmaz yerine yenisi kurulur değil mi demem o ki Bursaspor da şu an bir göçük gelin birleşip kaldıralım.

BURSA VE İNŞAAT KONUSUNDA Kİ GENEL GÖRÜŞÜM

Bursaspor için konuşmaya saatler yetmez. Yıkıcı değil yapıcı olursak Bursaspor’un ve Bursa Şehrini kurtarırız. Hiç kimse tek başına Bursaspor’u tek başına kurtaracak güçte değil.

İnşaat konusu da dediğim gibi oran konusunda mutabık olursak ve ayağımızı yorganımıza göre uzatalım. Biz her zaman birer birer değerliyiz bir araya gelirsek süperiz ama bizde yok ve o olmasa da hiçbir değerin de anlamı yok.          

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.