Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer Olimpik Spor Kulübü her branşta sporcu yetiştiriyor

Nilüfer Olimpik Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Ali Osman Ferik ile Bursa Haber Gazetesi olarak kulüp faaliyetleri hakkında bir söyleşi yaptık.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2021 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2021 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer Olimpik Spor Kulübü her branşta sporcu yetiştiriyor

HABER:Cevdet YILDIZ

Nilüfer Olimpik Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Ali Osman Ferik ile Bursa Haber Gazetesi olarak kulüp faaliyetleri hakkında bir söyleşi yaptık.

ALİ OSMAN FERİK KİMDİR?

1985 Keles doğumlu olan Ali Osman Ferik ilkokul eğitimini köyde aldıktan sonra ortaokulu Bursa’nın Kestel ilçesinde tamamladı. Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği’nden mezun olan Ferik Yüksek Lisans eğitimini de aynı üniversitede tamamladı.

Çok küçük yaşlardan itibaren spor yapmaya başladığını belirten Ferik, spor hayatını ve kulüp başkanı oluşunu şöyle özetledi; “ilkokul çağında Kestel’de sokakta gezerken yeşil beyaz forma giyen bir çocuk gördüm ve babama söyledim ilkokul 1. Sınıfta Kestel spor okullarında ben de eğitim almaya başladım. Çeşitli yaş gruplarında futbol oynadım. Sonrasında Beden Eğitimi Öğretmenliği okudum. Okul sonrasında hakemlik yaptım. Çeşitli spor kulüplerinde görev aldım. Bu kulübü kurduğumuz arkadaşlarımız da tecrübelerimden kaynaklı bana kulüp başkanlığı teklif ettiler ve bu maceraya başlamış olduk”

HER ŞEY FUTBOL OKULU KURMAK İLE BAŞLADI

Kulübün kuruluş noktasının mahallelerinde bir futbol takımı olmayışından kaynaklandığını belirten Ali Osman Ferik, “Mahallemizde bir futbol takımı yoktu bir futbol takımı oluşturmak için başladık. Öğretmenlerimiz öğrencilerini uzak yerlere götürüp getiriyorlardı ve bize futbol okulu açmayı teklif ettiler. Biz de Beşevler Mahallesinde ortak merkez bir kulüp olsun istedik yaklaşık 16 arkadaş birlikte hareket ederek bu kulübü oluşturduk. Daha sonrasında diğer meslektaşlarımız neden basketbol ve voleybol da olmasın ki dediler ve biz de bu alanda da hizmet verme kararı aldık. Yaz dönemi için yüzme eğitimini ve daha sonrasında uzak doğu sporları eğitimini de kulübümüze ekledik.” Dedi.

Nilüfer Olimpik Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde futbol, voleybol, basketbol, yüzme, taekwondo ve kick boks spor okullarında hizmet vermeye ve sporcu yetiştiriyor.

ANTRENÖR KONUSUNDA TİTİZ DAVRANIYORUZ

Antrenör konusunda hassas davrandıklarını belirten kulüp başkanı, “ Burada amacımız çocuklarımıza spor yaptırmak. Hepimiz anne babayız ve çocuklarımızı iyi insanlara teslim etmek istiyoruz. Her anne baba çocuğu için en iyisini ve güvenli olanı ister. Biz ailelerin bu hassasiyetini dikkate alıyoruz ve  bu konuda titiz davranıyoruz.  Antrenörlerimizin hem beden eğitimi öğretmeni olmasına hem bir kurumda öğretmenlik yapıyor olmasına hem de formasyon bilgisi olmasına dikkat ediyoruz.” Dedi.

Mekan ve salon destekleri için Belediye Başkan ve Başkan Yardımcıları ile görüşme randevusu talep ettiklerini açıklayan Ferik, “Talebimiz gerçekleştiğinde hem Belediye Başkan ve yardımcıları ile tanışmak kendimizi tanıtmak hem de neler yapacağımızı anlatmak hedef ve faaliyetlerimizi aktarmak istiyoruz.” Dedi.

Basketbol ve Voleybol okullarının salon desteği için Çamlık Anadolu Lisesi ile bir protokol imzaladıklarını aktaran Ali Osman Ferik, “ Okul Müdürü Engin Koç bize birlikte hareket etmek istediğini belirtti ve çalıştırdığımız sporcuları sonraki dönemde okul takımı anlamında  hem okul öğrencisi hem kulüp üyesi olması kararını aldık. Bu karar ile salonları çok cüzi bir miktarda kiraladık.” Dedi.

Taekwondo ve kickboks branşında ise Kulüp ofisine çok yakın konumda olan  İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun altında bulunan salon kompleksini belediyeden kiralayan spor kulübü burayı aktif olarak kullanmaya devam ediyor.

PANDEMİ EN ÇOK ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ ETKİLEDİ

Pandemi sürecinin etkilerinin insan hayatında olumsuz yanı olduğunu belirten Ferik, bu dönemde çocukların eve kapalı kalmasıyla hem obezite anlamında hem de sosyal anlamda sıkıntılara yol açtığını söyledi.

Evde kalmış sıkılmış ve hareket etmek isteyen çocuklar ile bir araya gelen ve bu çocuklara spor yaptırmayı hedefleyen kulüp yönetimi altyapı konusunda da sporcu yetiştirmeyi hedefliyor.

Özellikle takım sporlarında en küçük yaşlardan itibaren futbolda u11 u12 çalışmaya başlayacakları haberini veren Ali Osman Ferik,  Basketbol ve Voleybolda da ikişer üçer tane altyapı grupla birlikte müsabakalar yapacaklarını belirtti.

KULÜBE GELEN HER SPORCUYA LİSANS

Sporcu lisanslarının önem taşıdığına değinen Ferik, Kulübümüze gelen her sporcuya lisans çıkarttırmak istiyoruz. Çünkü artık lisans çıkartmak önemli çocukların karnelerine ekleniyor ortalama başarı puanlarını etkiliyor aileler de çocukların lisansı olmasını ve müsabakalara katılmasını istiyorlar biz de çocukların akademik gelişmelerini desteklemek istiyoruz.” Dedi.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Amaçlarının çocuklara sporu sevdirmek spor yapmanın çağdaş bir yaşam şekli olarak benimsenmesini sağlamak, gençleri spora yönlendirerek zararlı alışkanlıklardan korumak, Çocukların ve gençlerin bedenen ruhen ve sosyal yönden gelişmeleri için gerekli olan sağlıklı hijyenik ve kaliteli bir spor ortamı oluşturarak Türk sporuna ve milli takımlara oyuncu kazandırmak olduğunu belirten kulüp başkanı Ali Osman Ferik, spor okulu kayıtlarının devam ettiğini belirterek gençler ve çocukları kulüplerine davet etti.

Kulüp Bilgileri:

Kulüp Ofisi: Beşevler Mah. Güneş Caddesi No:9 Nilüfer/Bursa (İbrahim Yazıcı Stadı yanı)

İletişim ve Kayıt için: 0531 576 31 14

İnstagram: @nilüferolimpikspor                      

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.