Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mesli İnşaat emin adımlarla ilerliyor

Orhaneli’nin tanınmış müteahhitlerinden olan, kısa zaman önce kurulmasına rağmen büyük projelere imza atan, Mesli İnşaat’ın kurucusu ve yöneticisi Muhammed Mesli Bursa Haber’in konuğu oldu. 

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2017 22:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2017 22:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mesli İnşaat emin adımlarla ilerliyor

Güvenilir, dürüst ve helalinden çalışma ilkeleriyle, sektöründe aranılan isimlerden biri olarak nesiller boyu insanlığa hizmet verecek yapılar üretme bilincinde olan Mesli inşaat sektörde emin adımlarla ilerliyor.

Muhammed Bey, kendinizi bize tanıtır mısınız?
      Tabi ki, Memnuniyetle. Efendim. Ben Muhammed Mesli. 1980 doğumluyum. Su an 37 yaşındayım. 10 yaşından beri çalışmaktayım. İnşaatçılık, Baba mesleğidir ayni zamanda. Uzun yıllar kardeşimle birlikte, İnşaat sektöründe usta olarak çalıştım. Müteahhitlere çalışıyorduk. Bizi tanıyanlar tanır. Aldığımız bir isi kardeşlerimle birlikte teslim edene kadar canla basla çalışır, hatta zamanından önce de teslim ederdik. Bazen aksamalar oluyordu tabiî ki. Ödemelerden kaynaklanan. İnşaat isinde çekirdekten yetişmeyim. Geçtiğimiz yıl babamızı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Mekânı Cennet olsun. Kardeşlerime de söylerdim hep. Ya abi, biz bu isi yapıyoruz. Neden Ahmet’e, Mehmet’e köle olalım. Gelin birlikte biz kendi adımıza çalışalım diye. Onlar hala ustalık yaparlar. Benim hep niyetim vardı. Ama imkânım yoktu. Hedefimde hep kendi firmamı kurmak vardı. Allah nasip etti biraz da para biriktirmiştim. 2015 yılının 7 ayında Ya Allah Bismillah deyip, başladım ise. Mesli İnşaatı kurdum. Başladığım zaman Belediye Başkanımızın huzuruna çıktım. “Oğlum daha önce kursaydın ya, neden bu zamana kadar bekledin.” Deyince, “başkanım daha önce imkânım yoktu.” diye cevap verdiğimde, “oğlum, seni tanırım. Dürüst bir insansın, bana gelseydin ben firmanı da kurardım. Yardımcı da olurdum.” dedi. Allah razı olsun kendisinden, bana maddi, manevi desteğini hiç esirgemedi. Neyse başladım çalışmaya. Küçüklüğümden beri hep büyük düşünmeye, büyük hedefler belirlemeye çelişirdim. Zamanında başkasının yanında usta olarak çalışırken, simdi, yaz aylarında 50-60 kişiye ekmek veren bir firma haline geldik. İsler acık olduğu surece de emin adımlarla büyümeye devam edeceğiz Allah’ın izniyle.

Muhammed Bey, Mesli İnşaat olarak belirlediğiniz vizyonunuz ve misyonunuz nedir?

VİZYONUMUZ;
Ekonomik ve sorunsuz hizmet sunmaktır. Aldığımız ve taahhüt ettiğimiz İnşaat islerini, zamanında teslim etmektir. Kurumsal mükemmelliğin on koşulu olan ekip mükemmelliği ile birlikte İnşaat konusunda verdiğimiz hizmetlerin gelişimini ve sürekliliğini sağlamaktır. Kamu kurumları ile özel sektör hizmet alanlarında yetenek ve bilgilerimizi sunmaktır.

MİSYONMUZ;
Güvenilir, dürüst ve helalinden çalışma ilkeleriyle, sektöründe aranılan isimlerden biri olarak nesiller boyu insanlığa hizmet verecek yapılar üretme bilinci içinde, yaptığı tüm projeleri, kaliteli, sorunsuz ve zamanında yerine getirerek, en mükemmel sonuca ulaştırmaktır.
Tüm kamu ve özel kurumların isteklerini kendi hedefimiz olarak benimseyerek en ince ayrıntılarına kadar daima en kusursuzu inşa etmek için çalışmak.
Ana faaliyet alanı olarak belirlediğimiz alanlarda, MESLI INSAAT olarak,  projelendirme ve uygulama alanlarında kendi uzman kadromuz ve tecrübemiz ile dünya standartlarında hizmet vermek, Sektörle ilgili teknik ve idari şartnameleri, uygun hizmet verebilmek amacıyla güncel olarak takip etmek ve üstlendiğimiz isleri nesilden nesille aktarılan, kalıcı bir eser olarak teslim etmek.
Bir projenin basarisindeki en vazgeçilmez unsurun insan faktörü olduğunun bilinciyle, tecrübelerini ise adamış personelinin yasam kalitesine değer katmayı ilke edinerek İnşaat dünyasındaki her turlu teknolojik gelişme ve yeniliği üretiminin tüm alanlarına yansıtarak doğaya zarar vermeden şekillendirip, insanlığın hizmetine en verimli ve temiz şekilde sunmak.
İzlenilen yöntemler ve gerçekleştirilen projeler, yalnızca kamu ve özel kurumlar tarafından takdir edilmekle yetinilmeyip, kalite belgeleri olan ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 hizmet kalite belgelerine uygun sistematik çözümlerle büyüyen Türkiye’nin, büyüyen İnşaat firmalarından biri haline gelerek, sektörde onculuk yapmaktır.  
Yaptığımız isler, az olsun, öz olsun, ama helalinden olsun. Yavaş ve emin adımlarla büyüyelim. Biz yaptığımız isler sayesinde evimize, ailemize ekmek götürüyoruz. Babamız bize haram lokma yedirmedi. Benim de iki evladım var. 
Her şeyden önce Allah’tan korkarım. Gerekirse sırtımda tas taşırım. Ama onlara haram lokma yedirmem. Dürüstlükten de asla taviz vermem. Biz büyüklerimizden, Atalarımızdan böyle gördük. Bu çizgiden de asla çıkmayız. Sonuçta kendi çocuklarımız da bizleri örnek alacaklar. 
2008-2009 yıllarında, Beyin Tümöründen dolay hastaneye yattım. Yapılan tetkiklerde, Allah’ıma şükürler olsun ki, iyi huylu çıktı. Derdi veren de Allah, çareyi veren de Allah. O gün bu gün çalışıyorum. Kendimi isime verdim. Pozitif duşundum hep. Su an Rabbime şükürler olsun, iyiyim. Bu Allah’ın bana sunduğu, benim için ikinci bir yasam fırsatı. Moralimi hep yüksek tuttum. Fırsat buldukça da sosyal etkinliklere katılırım. Ava çıkarım. Esim ve çocuklarla piknik yaparım.
Bahçemde tavuklarım var. Onlarla meşgul olurum. Hayatimi etkileyecek kararları alırken, hep sakin ve sessiz bir ortamda kararlarımı veririm. Çok iyi gözlem yaparım. Su an etrafıma bakıyorum da, bir insanın sözü senettir. Biz atalarımızdan böyle öğrendik ve sözümüzün arkasında durduk hep. Ama toplum su an öyle değil. % 80’i verdiği sözde durmuyor. Bizler ise her verdiğimiz sözü tuttuk. Tutmaya da devam edeceğiz. 

Mesli İnşaat olarak, bu güne kadar gerçekleştirdiğiniz ne gibi isler var? 
Mesli İnşaat olarak, Belediyemizin projelerini yerine getirdik ve üslendiğimiz projeleri hayata geçirdik. En son Orhaneli Belediyesine Bebka’nin üstlendiği soğuk hava deposunu projesinin İnşaatını yaptık. Orhaneli’nde Şahısların İnşaatlarını üstlendiklerimiz vardı. 5 katli, tek katli binalar olarak. Onları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz anahtar teslimi isler bunlar. Allah in izniyle, bu yıl ortalarına doğru, Bursa, Osmangazi İlçesinde bazı projelerimiz var gerçekleştirmek istediğimiz.  
Ayrıca son zamanlarda emekli olup, buraya yerleşmek için gelenler oluyor. Onlar bizden ev yapmamızı istiyorlar. Eskiden, Köylerden, ilçelerden Büyükşehirlere göç vardı. Son zamanlarda ise şehir hayatından bunalan ve emekli olduktan sonra ilçelere ve köylere gelen insanlar ve aileler var. 


Bursa Haber Ailesi olarak, verdiği bilgilerden ve yaptığı dürüst çalışmalarından dolayı, Mesli İnşaat kurucusu ve yöneticisi, Sayın Muhammed MESLI’ye teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.    

Adres: Gazipasa Mh. Zafer Cd. No: 131 Orhaneli / BURSA
GSM: 0.537.276 38 68  -  0.533.047 03 03    
Facebook : MesliInsaat – Muhammed MESLİ

Haber ve Fotoğraf: Nayil TOĞRUL
 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.