Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MARİFETLİ VE AKTİF TAM BİR BAŞKAN

MEHMET YETİM KİMDİR?

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2021 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2021 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MARİFETLİ VE AKTİF TAM BİR BAŞKAN

HABER: Aysun Şahin Karakuş - Cevdet Yıldız

MEHMET YETİM KİMDİR?

1965 Yılında Bursa Osmangazi Hüdavendigar mahallesinde doğdum. Aslen Karadeniz Trabzonlu bir ailenin en büyük evladıyım. Doğduğum günden itibaren ilk, orta, lise ve üniversite tahsilimi Bursa’da yaptım. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın yönetim kurulu başkanıyım. Dikkaldırım mahallesinin Yetim ailesi olarak kurucu ailelerindeniz.

Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Akademisi mezunuyum. 6 ay önce Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı olarak seçildim. Kurucusu olduğum aynı zamanda 6 yıldır da başkanlığını yaptığım HD Osmangazispor’u yürütmekteyim. Cemiyet durumunda da vaktinizden, ailenizden harcama yapmak zorundasınız. Bunu da yapmaktan memnunum şikayetçi değilim.

Benim federasyon Başkanlığındaki en birinci temel hedefim Bursa’da doğmuş büyümüş, Bursa’nın bütün değerlerini bir arada yaşamış biri olarak cemiyetimizi kararlılıkla yürütme yolundayız. En son Orhangazi’de bir kadırga şenliği yaptık çokta güzel oldu.

BURSA TRABZONLULAR DERNEĞİ FEDERASYONUNUN YAPILACAK FAALİYETLERİ

Bizim federasyonumuzda şu anda 21 tane derneğimiz var. Bir ilin derneğini en üst düzeyde federasyon temsil eder. Bu işleri yapabilmek için bir federasyon binasına ihtiyaç var. Hüdavendigar  dikkaldırım spor kulübünün en üst katını federasyona tahsis ederek orada bir inşaat çalışması başlattık. İnşallah ocak sonuna kadar bitireceğiz. Bursa’nın sosyal dokusunda kültürel dokusunda çok etkili bir mekan olacağını öngörüyoruz. İnşallah mekanı Bursa’ya kazandıracağız.

Bunun yanında Trabzon üniversite gençliğini gençlik kollarımızla aktif edeceğiz . Bunun yanında çok ciddi bir halk oyunları ekibi kuracağız. Trabzon’u görmemiş gençlerimizi, halkımızı Trabzon’un tarihi ve kültürel yapılarıyla buluşturup düzenli bir gezi düzenleyeceğiz.  Bursa’da 240 futbol takımı var. Bizler ilçelerde dahil bunlarla maçlara gidiyoruz. Bunun yanı sıra derneklerle kaynaşma amaçlı bir araya gelebilmek için çalışmalar yapıyoruz.                                                                                                                                                   

BURSA'NIN EN GENÇ TAKIMIYIZ

Bursa’da şu anda futbolda 1. Kümede 2005 kategorisinde oynayan tek takımız. Biz Osmangazispor kulübü olarak pandemi döneminde tesislerimiz kendimize ait olduğu için biz orda sokağa çıkma yasaklarının müsaade ettiği bütün günlerde antremanlarımıza ara vermedik. Bizim faaliyetler noktasında federasyonumuz pandemiden etkilendi. Bizde 10 tane soyunma odası var. Amatör spor camiasının da kalitesini yükseltmek için uğraşıyoruz.

Karadenizlilerin en büyük özelliği biz milli çizgilerimizde çok hassasız. Biz bulunduğumuz yerde hiçbir zaman yabancılık çekmeyiz ondan dolayı Bize Her yer Trabzon deriz. Halkımıza hizmet etmekten hiçbir zaman çekinmeyiz. Bu iş gönül işi sevme işidir. Niyetiniz hayır oldu mu akıbetiniz hayır olur.                                                                                                                                         

Z KUŞAĞINA GÜVENMELİYİZ

Z kuşağı ile bizim zamanımızdaki kuşak arasındaki fark Z kuşağı yeniçağı şartlarından dolayı planlayarak iş yapmaz. Samimiyetsiz insanla kesinlikle iletişim kurmaz. Ben gençler ile çalışmaktan keyif alıyorum. Geleceğimize, çocuklarımıza bir şeyler yapabilme derdindeyiz.

HD Osmangazispor kulübü olarak ilk önceliğimiz Bursaspor’a layıkıyla çalışkan ve başarılı sporcular yetiştirmek. İnşallah önümüzdeki dönemde HD Osmangazispor’umuzu  profosyonel lige çıkartacak çalışmayı yürütüyoruz. Toplam 6 branşa çıkıyoruz. Taekwondo, beyzbol, softbol ve ragbi bunun yanında atletizm, Mart ayında kız ve erkek basketbol takımımızı kuracağız. Okçuluk dalını açacağız.

Bursa’da hangi belediye başkanımıza gittiysem hiç biri kayıtsız kalmadı hepsi yardımcı oldular. Alinur Aktaş başkanım olsun Mustafa Dündar başkanım olsun hepsi ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar.

Bir ailenin içine en kolay girmenin yolu spor ve eğitimdir. Gençlerimize çalışmadan, emek vermeden bir yerlere gelinemeyeceğini doğru insanlar, doğru zamanlar ve yerlerde bulunarak gençliğin donanımlı bir hale gelmesi noktasında çalışma yapmalarını, samimi olmayan insanları kendilerine kullandırtmamalarını, seçici olmalarını tavsiye ediyorum.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.