Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lezzet Diyarı Lezzet Ve Sağlık Satıyor

“Lezzet Diyarı” açıldı. Lezzet Diyarı Mardin İlimizin yöresel yemek çeşitlerini yapan bir mekân. Ben ziyaret ettim ve bütün yemek çeşitlerinden tatma fırsatı buldum. İtiraf etmeliyim ki bu kadar lezzetli yemek ilk defa yediğimi söylersem abartmamış olurum.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lezzet Diyarı Lezzet Ve Sağlık Satıyor

 

Zaten Bursa’da iki mekânda bu yöresel yemekler yapılıyormuş. Başka mekânlarda bu yemekleri bulma şansına sahip değilsiniz. Mekan nezih bir ortama sahip, güler yüzlü personel, hijyenik bir ortam, kaliteli ürünler ve inanamayacaksınız fiyatlar çok makul bir seviyede.

 

Bu mekânda tabiri caizse lezzet zirve yapmış durumda. Herkese mutlaka Lezzet Diyarı’na bir kez de olsa gitmeyi tavsiye ediyorum. Ben Müslüm ve Özlem Yeşilmen çiftine Bursa’mıza böyle bir mekân kazandırdıkları için de çok teşekkür ediyorum.

HABER- FOTOĞRAF: İRFAN BİLEK

 

İrfan Bilek: Sayın Müslüm Yeşilmen, sizi tanıyabilir miyiz?

Müslüm Yeşilmen: 1968 Mardin Midyat İlçesi doğumluyum. Evliyim, 6 çocuk babasıyım. Eşim Özlem Hanım ve çocuklarım ile beraber çalışıyoruz. Bir aile şirketiyiz. Lezzet Diyarı ismini taşıyan işyerimizi ailecek işletmekteyiz. İşimizden çok memnunuz, bu işi severek yapıyoruz. Eşim de çok iyi bir aşçıdır, bunu da itiraf etmem gerekiyor.

LEZZET DİYARI KALİTE VE LEZZET SATIYOR…

Biz ağırlıklı olarak yöresel yemeklerimizi yapıyoruz. Sadece Adana Yöresi ile özdeşleşmiş şırdan yemeğimizi de bu yöresel yemeklerimizin arasında sayabiliriz. Kendi yemeklerimizden bahsedecek olursak başta kaburga dolması, içli köfte, örok dolması, Midyat tava, işkembe dolması, mumbar, fırında kuzu (tandır), ezme güveç ve çorbalarımız kelle paça, işkembe gibi çeşitlerimiz mevcuttur. İşkembe ve kelle paça çorbalarımızda özel sosumuz ve terbiye şekli var. Bunları anlatmamız mümkün değil. Bursa’da sadece biz yapıyoruz. Diğer saydığım yemek çeşitlerinin de yapılış şekilleri Bursa’da sadece iki yerde yapılmaktadır. Bu yemeklerimizin de yapılış şekillerinden bahsetmemiz mümkün değildir. Gazeteci olarak çapraz sorular yöneltiyorsunuz ama bu lezzetler bir sırdır, bu sır da bizde saklıdır. Siz gazeteci olarak ne tür sorular sorarsanız sorun biz bu sırları asla açıklamayız.


İrfan Bilek: Sayın Müslüm Yeşilmen, halkımız sizi niçin tercih etsin?

Müslüm Yeşilmen: İrfan Bey, yemek bir kültürdür. Sadece karnınız acıktığında “Gidip karnımı doyurayım” dediğinizde yemek yememiş olursunuz. Yani şunu söylemek istiyorum, bir çorba, bir ekmek, bir de pilav yerseniz karnınız doyar ama bu sağlık bir yemek yeme işi değildir. Siz sadece aç karnınızı doyurmuş olursunuz. Bunu zeytin, peynir, ekmek, domates ile de yapabilirsiniz. Biz yemek olayına böyle bakmayız. Biz başta kendi yöremize ait yemekleri yapıp halkımızın hizmetine sunmayı hedefledik. Bunları yaparken her şeyimizi organik ürünlerden yapıyoruz. Yani ayranımızı yaparken Mardin’den süzme yoğurt getiriyoruz. Bu tamamen organiktir. Yağımızdan, etimizden, baharatımızdan velhasıl her şeyimizi organik malzemelerden yapıyoruz. Örneğin bir içli köfte, örok dolma, şırdan, kuzu tandır, kaburga dolma gibi yemekler bizim yörenin yemekleridir. Bu yemekleri Bursa’da bildiğim kadarıyla iki yerde yapıyorlar. Birisi de bizim mekanımızdır. Bu yemekleri bilen vatandaşlarımız ilçelerden bize yemek yemeye geliyor. Bu vatandaşlar aç karnını doyurmaya gelmiyor. Organik, kaliteli, lezzetli ve sağlıklı ürünler yemek için geliyor.


İrfan Bilek: Sayın Özlem Yeşilmen, sizin isminizi duyduk. Bu konuda çok tecrübeli olduğunuzu biliyoruz. Siz bize ne söylemek istersiniz?

Özlem Yeşilmen: Ben çocukluğumdan beri yemek yapmayı çok seven birisiyim. Yöresel yemeklere gelince bu işin merkezinde büyüdüm. Mektepli değil de alaylı olarak yetiştim. Bizim en büyük ve üzerinde durduğumuz şey kendin yiyemeyeceğin bir yemeği bir başkasına yedirmeyeceksin, bu bizim için çok önemli. Dolayısıyla malzeme temin ederken de bunu düşünüyoruz. Biz Lezzet Diyarı’nda her türlü malzemenin en iyisini ve marka ürünleri kullanıyoruz. Marka olmayan hiçbir ürünü mekanımıza sokmuyoruz. İşte bu yüzden fark yaratıyoruz. Bize gelen müşterimiz %100 bir daha bize gelmeyi tercih ediyor. Eğer biz bu müşterilerimizi ikinci bir defa Lezzet Diyarı’na getirememişsek o zaman işimizi iyi yapmamış oluruz. En büyük değer verdiğimiz şey güler yüz, lezzet, sağlık, hijyen, kalite ve müşteri memnuniyetidir. Herkes para kazanmak ister ama bizim önceliğimiz para kazanmaktan ziyade müşterilerimizin Lezzet Diyarı’nın yemeklerini beğenmesi bizi daha çok memnun ediyor. Biz yemek değil lezzet satıyoruz, diyoruz. Bu konuda iddialı olduğumuzu söylüyoruz. Bunu da kanıtlamış durumdayız.

YÖRESEL YEMEKLERİN DIŞINDAKİ YEMEKLERİMİZ…

Bizim yöresel yemeklerin dışında yaptığımız yemeklerimiz de bulunmaktadır. Örnek tas kebabı, kuru fasulye, nohut, et sote, tavuk sote, pilav gibi yemeklerimiz de mevcuttur. Kelle söğüş, beyin söğüş ve yemek sonrası mırra (Arap Kahvesi) ikramımız var.



TATLI ÇEŞİTLERİMİZ…

Tatlı çeşitleri başta katmer tatlısı, künefe, sütlaç, Kemalpaşa, irmik tatlısı gibi çeşitlerimiz de mevcuttur.

İrfan Bilek: Sayın Müslüm Yeşilmen, son olarak birkaç cümle ile sohbetimizi bitirelim, buyurun.

Müslüm Yeşilmen: İrfan Bey, başta söylediğim gibi biz Lezzet Diyarı olarak yemek değil lezzet ve sağlık satıyoruz. Birinci sınıf ve organik malzemeler kullanıyoruz, öncelikli hedefimiz para kazanmaktan çok müşteri memnuniyetidir. Halkımızı her zaman Lezzet Diyarı’nda ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyorum. Eğer bu yöresel yemeklerimizi şimdiye kadar yememiş kardeşlerimiz varsa mutlaka Lezzet Diyarı’nda yiyerek denemelerini istiyorum. Bir kez dahi olsa Lezzet Diyarı’nı ziyaret etmelerini bekliyorum. Herkese selam ve sevgilerimizi iletiyorum. Bursa Haber’e ve size de bizlere geniş yer verdiğiniz için teşekkür ediyorum.

 

BİZE NASIL ULAŞIRSINIZ?

Sakarya Mah. Şehit Asteğmen Muratözgün Sok. No:55/A Uluyol Osmangazi/BURSA

Tel: 0224 254 05 05

www.lezzet-diyari.com

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.