Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KUYUMCULUKTA 40 YILLIK TECRÜBE RIZVANOĞLU PIRLANTA VE ALTIN

Bursa Haber Gazetesi olarak, 38 yıldır Bursa’da kuyumculuk yapan Erzurumlu İş İnsanı Mithat Rızvanoğlu ile sektörün ve Bursa’nın durumu üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2021 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 00:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KUYUMCULUKTA 40 YILLIK TECRÜBE RIZVANOĞLU PIRLANTA VE ALTIN

MİTHAT RIZVANOĞLU KİMDİR

1962 yılında Erzurum’da bir kuyumcu ustasının oğlu olarak dünyaya geldi. Küçük yaşta kuyumculuk mesleği ile tanıştı ve baba mesleğini devam ettirdi. Evli ve 3 çocuk babası olan Rızvanoğlu, 1983 yılında Bursa’ya yerleşerek kuyumculuk mesleğini burada sürdürmeye devam ediyor.

KUYUMCULUK SANATTIR

Kuyumculuğu sanat olarak tanımlayan Mithat Rızvanoğlu, Erzurum’da küçük yaşta başladığı bu meslekte tecrübe edinerek tasarım ve imalat yapmaya devam ediyor. 1983 yılında yerleştiği Bursa’da kurduğu düzenini üç satış mağazası ve bir imalathane ile devam ettiriyor.

BURSA’YA HİZMET ETMEK BENİM İÇİN ONURDUR

2009 yılında BTSO seçimlerine katılarak kuyumculardan meclis üyesi olarak seçilen İş İnsanı 3. döneminde meclis üyeliği ve komite başkanlığı görevini ifa ettiğini belirtti. Bu sürede kuyumculara gereken özeni gösterdiklerini ve kuyumculukla ilgili yapılması gerekenleri yapmaya çalıştıklarını belirten İş İnsanı, kuyumcular ile beraber yurt içi ve dışı fuarlara katılarak yenilikleri takip ettiklerini farklı ürünleri görerek ufuklarını genişlettiklerini aynı zamanda kendi ürünlerini satarak Bursa’nın ekonomisine fayda sağladıklarını aktardı. Pandemi ile bu projelerin durduğunu söyleyen Mithat Rızvanoğlu, pandemi sona erdiğinde kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DE VARIZ

1996 Yılında inşaat sektörüne de giriş yapan Tecrübeli İş İnsanı, Bursa’da birçok projeye imza attı. Halen devam eden projelerin yanı sıra ilerleyen zamanlarda yapımına başlanacak projeler hakkında da çalışmalara devam ediyorlar. Salgın döneminde inşaat sektörünün de darbe aldığını aktaran Rızvanoğlu “Bizim avantajımız kuyumcu dükkanımızın inşaat firmamıza destek olmasıydı yüzümüzün akıyla çıkmış olduk” dedi.

SALGIN EKONOMİYE BÜYÜK DARBE VURDU

Pandemi döneminin sektörel etkilerine değinen Mithat Rızvanoğlu, virüsün yayıldığı ilk zamanlarda bir ay süreyle kapattıkları iş yerlerine sonrasında 12 -5 arası çalışmaya devam ettiklerini belirterek, geçtiğimiz yıl ramazan bayramına kadar durgun olan işlerin bayram sonrası gurbetçilerin de şehre gelmesi ile hareketlendiğini söyledi. Şimdilerde ise hafta sonu yasaklarının hastalığı önlemede etkili olmasının yanında ekonomik alanda kendilerini zorladığını belirten İş İnsanı, “Bu sürecin tamamen bitmesi için dua ediyoruz Allah yardımcımız olsun” dedi.

BURSA DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHİRLERİNDEN BİRİ

Yerleştiği günden günümüze Bursa’yı değerlendiren Rızvanoğlu, “Bursa tarihiyle kültürüyle ovasıyla ulu dağıyla deniziyle tarımıyla sanayisiyle turizmiyle harika bir şehir şunu söyleyeyim öncelikle Erzurumlu olmaktan ve Bursa da yaşamaktan son derece gururlu ve mutluyum. 83 yılında Erzurum nüfusu 400Bin civarındaydı Bursa nüfusu ise biraz daha fazlaydı. O zaman içerisinde Bursa'da bu dükkanı kurmak için çok dolaştık fakat dükkan bulmak zordu, yer yoktu kiralar da çok yüksekti” dedi.

O dönemlerde semtlerde kuyumcu olmadığından bahseden İş İnsanı, “ Kuyumculuk işini sadece kapalıçarsıda yapmak için izin veriliyordu. O dönemde bizim dükkanımızın en pahalı kiralardandı. Söyle ifade edeyim; karşı esnafım 100 tl kira veriyorsa biz 1000 veriyorduk. Ama şimdi iyi ki o zaman buraya yerleşmişiz diyorum” ifadelerini kullandı.

BURSA’DAKİ GELİŞİM VE DEĞİŞİM FEVKALADE

Bursa ile Erzurum’u kıyaslayan Rızvanoğlu,  “O günkü Erzurum ile bugünü kıyasladık mı nüfus çok da değişmedi ama Bursa’daki gelişim ve değişim fevkalade. Bursa dünyanın pek çok şehrinden daha güzel bir şehir. En başta eşsiz doğasıyla, hem dağ hem deniz ile karşılıyor insanı. İyi ki gelmişiz diyoruz” dedi. Bursa’nın köklü kültürü ve tarihiyle turistik bir şehir olduğuna değinen Mithat Rızvanoğlu, turizmin katkısıyla da Bursa’da ticaret yapmanın kolaylaştığını turizm olmadan Bursa ticaretinin sekteye uğrayacağını belirtti. Bursa’nın turistik öğesi çok diyen İş İnsanı, “Biz evimize giderken bir paket kestane şekeri alıp gitmiyoruz. Bunu hediye olarak düşünürüz. İhtiyacımızın haricinde fazla bir şey almıyoruz ama gelen turistler bu ürünleri paket paket alıp götürüyor. Bu da Bursa’nın ekonomisini canlandırmaya yarıyor” diye konuştu. Bursa’da yaşadığı için kendini şanslı addeden İş İnsanı, “Pandemi süreci bitip de ne zaman iller ve uluslararası ziyaretler açılır bizim de işlerimiz daha güzel olur” diyerek bu hastalığın bir an önce tamamen bitmesini ümit ettiklerini ve sabırla o günlerin gelmesini beklediklerini belirtti. 

Adres: Nalbantoğlu, Uzunçarşı Cad./kutucular Sok. No:25/ B, 16010 Osmangazi/Bursa

İletişim: 0224 221 25 75 - 0224 222 09 13                                                                                                                                             www.rizvanoglu.com.tr                                                                                                                                                      

MAİL: rizvanoglu@rizvanoglu.com.tr mithat.rizvanoglu@hotmail.com                                                

İstagram: rizvanoglukuyumculuk      

Özge Işkın - Cevdet Yıldız

                                                                                                                                           

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.