Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KAYISI TADINDA KAHVALTI

Bursa Malatyalılar Derneği 26.09.2021 Pazar Günü Ataevler Mahallesi Lotus Garden Cafede geniş katılımlı kahvaltı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2021 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2021 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KAYISI TADINDA KAHVALTI
  HABER: Cevdet YILDIZ       Bursa Malatyalılar Derneği 26.09.2021 Pazar Günü Ataevler Mahallesi Lotus Garden Cafede geniş katılımlı kahvaltı gerçekleştirdi.

Stj.  AV. Gaffar AKER Dernek Başkanı olarak yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi;

     “ Değerli Malatyalı hemşerilerim ve çok kıymetli misafirlerimiz hoş geldiniz. Biliyorsunuz 1996 yılından beri derneğimiz varlığını bugüne kadar sürdürdü. Öncelikle bugüne kadar derneğin yönetiminde yer alan, başkanlık yapan ve katkı koyan destek olan tüm hemşerilerime teşekkür ediyor ve sevgilerimi sunuyorum.

             

 Dünya genelinde etkisini hala sürdüren Covid 19 pandemi nedeniyle birbirimizden uzaklaştık, görüşemedik ve epeyce zaman uzak kaldık. İstedik ki Bursa’mız da yaşayan Malatyalı hemşerilerimizi tekrar bir araya getirip hasret giderelim, hoşça vakit geçirelim aramıza yeni katılan hemşerilerimizle tanışalım.

   

        

 Malatyalılar olarak biz büyük ve Seçkin bir aileyiz.  Birimiz hepimiz için hepimiz birimiz için yaşamaya devam edeceğiz. Biz  Malatyalılar olarak Bursa’da bir Anadolu parçası olduğumuzun farkındayız. Yani Bursa kültür mozaiğinin bir parçası olduğumuz unutulmamalıdır. Malatya gelenek ve göreneklerini yaşatmak, ortak dertlerde sevinçlerde buluşmak, hoşgörü anlayışını Egemen kılmak bizim kültürümüzün Temel taşlarıdır.  Bir Mevlana, bir Yunus Emre, bir Pir Sultan Abdallar bu kültür mozaiğinin Yapı taşlarıdır. Tek düşüncemiz ülkemizde Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin Temel değerlerine sahip çıkmak, demokrasiyi, barışı, , refahı, mutluluğu ve güvenlik içinde kardeşçe yaşamayı istemek olmalıdır.       

                                                                                                                                      

MALATYA ŞİVESİ SÖZÜMÜZÜN TADIDIR…

             Hani bir söz var ya; 5 dil bilmişsin neye yarar, Malatyalı olmayıp da” NEDİSEN GARDAŞ” demedikten sonra diyen söz tam da bizi anlatıyor nokta işte bizi biz yapan Malatyalı olma aidiyet duygusu budur.  Malatya’da gardaşım, askerde toprağım, kentlerde hemşerim sıcaklığı, komşusu açken tok yatmayan Birgül pişirdiği yemekten bir tabak da komşusuna ikram eden Malatyalı böyle bir şey.

          

Biz Malatyalılar yönetimi olarak faaliyetlerimizi yürütürken hiçbir hemşerimizi  de ötekileştirmeden, birini birinin önüne, birilerini de birilerinin arkasına koymadan, adil, liyakata uygun demokratik bir yaklaşımla yöneteceğimize söz veriyoruz. Kısacası” hakikat bize insanları varlıklarına, dinlerine, dillerine göre ayırmamızı değil birleştirmemizi buyurur” diyen Şeyh Bedrettin sözleri gibi her hemşerimize  eşit mesafede durmaya gayret edeceğiz .  Elbette her hemşehrimizin bir siyasal, ekonomik ve sosyal durumu nedeniyle bir dünya bakış açısı  olması çok normaldir. Bu durum zenginliğimiz olarak kabul edeceğiz, herkesi bir arada hoşgörü ile kabullenmeye devam edeceğiz. 

                                                                                                                                                                                                     

 MALATYALI OLMAK AYRICALIKTIR

       Değerli hemşerilerim sizleri Malatyalılık aidiyet duygusunda buluşturan etkinlik ve çalışmalarımıza sizlerin de katkım ve desteklerinizle devam edeceğiz   Derneğimizin daha iyi yerlere gelebilmesi için gerek hemşerilerimizin gerekse paydaş dostlarımızın bilgisine beceri ve fikirlerine ihtiyacımız olacaktır. Tüm hemşerilerimizin ve dostlarımızın kendilerini yönetim kurulu üyeleri gibi hissedip ona göre bizlere katkı sunmalarını talep ediyoruz . Doğru ve isabetli faaliyetlerimizi alkışlamanızı ancak yanlış yaptığımızda da eleştirilerinizi  bizlere il etmekten asla vazgeçmemenizi rica ediyorum. Derneğe üye olalım ve sahip çıkalım. Bu dernek hepimizin.

Kayısı tadında  bir kahvaltı diliyor, Saygılar sunuyorum”   

KAHVALTIYA PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ

Kahvaltıya çok sayıda katılım sağlandı  Büyükşehir Başkan Vekili Fethi Yıldız, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem,  Bursa CHP Milletvekilleri Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Nurhayat  Altaca Kayışoğlu, Ak Parti  İl yönetimi adına yöneticisi Fatma Şahin ve Ümmühan Fidan,   CHP  İl yönetimi adına  Başkan Yardımcısı Av. Turgut Özkan, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, MHP İl Başkan Yardımcısı Beşir Deniz, geçmiş dönem Bursa Nilüfer İlçesinde 3 dönem Belediye Başkanlığı yapmış ve geçmiş seçimlerde CHP Bursa Büyükşehir  Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey,  geçmiş dönemlerde Malatya Belediye Başkanlığı yapmış Mehmet Yaşar Çerçi, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Yalçın Yazıcı ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı  Dr. Mehmet Hasanoğlu, İYİ  Parti  Yıldırım ilçesi Belediye Meclis üyesi Mehmet Yıldız, Bursa Siirtliler Derneği Başkanı Selim Demirel, Yüzüncü yıl mahalle Muhtarı Ayşegül Sayan ve Barış mahallesi mahalle muhtarı Sevilay Karaca kahvaltıya katılan protokoldeki isimler oldular.    

                                                                                                                                           

KAHVALTIDA ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ

Çeşitli hediye ve promosyon ürünlerinin çekiliş ile dağıtıldığı kahvaltı etkinliğimiz güzel bir havanın ardından mutlu ve istenilen şekilde bitirildi. Kahvaltıya katılan hemşerilerimizin bir birlerine olan özlemleri yüzlerindeki tebessüme yansıması biz yönetim kurulu üyelerini çok mutlu etti.                                                                                                                                                               

BAŞKAN STJ .AV GAFFAR AKER TEŞEKÜR ETTİ

       Etkinliğimize katılım gösteren tüm protokol üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyor, bir dahaki etkinliklerimizde buluşmak üzere  tüm hemşerilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

 Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı

  Stj. Av. Gaffar AKER       

                                             

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.