Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KAIDEF DEVLET GÜVENCESİ İSTİYOR

Bursa Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu (KAIDEF) Bursa medyasıyla tanışma toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2021 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2021 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KAIDEF DEVLET GÜVENCESİ İSTİYOR

HABER: Cevdet YILDIZ

Bursa Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu (KAIDEF) Bursa medyasıyla tanışma toplantısı düzenledi.

Başkan İrfan Koç yaptığı açılış konuşmasında, 2005 yılından beri faaliyet sürdüren federasyonun 15 sivil toplum örgütünü bünyesinde barındıran bir çatı kuruluş olduğunu söyledi.

SAYGIN VE ETKİN SİVİL TOPLUM KURULUŞU

“Bursa ilimizde bulunan yaklaşık 300 bin hemşehrimiz arasında dayanışmayı sağlamak, illerimizi sahip oldukları ortak kültür temellerde bir araya getirmek başlıca hedefimizdir” diyen Koç, “Federasyonumuz bünyesindeki bölge dernekleri ve kuruluşlar ile Bursa’da her platformda, ayrıştırmadan kaçan, birleştiricilik yönü ile yenilikçi projeler üreten, üst düzey temsiliyetleri ile saygın ve etkin bir sivil toplum kuruluşudur” dedi.

BAŞKAN, FEDERASYONUN HEDEFLERİNDEN BAHSETTİ

Hedeflerinin Kars, Ardahan ve Iğdır olmak üzere üç ilin emek ve dayanışmaları ile derneklerine destek ve gönül vermiş olanlar arasında iletişim ve dayanışmayı geliştirmek olduğunu kaydeden Koç, “Öğrencilerimize eğitim ve burs sağlıyoruz. Tüm alanlarda bölgemiz insanının temsiliyetini arttırmak, lobi faaliyetlerini arttırmak ve ülke-bölge yönetiminde söz sahibi olmak da başlıca hedeflerimizdendir. Bölge topraklarımıza yatırım yönlendirmeleri ve Ar-Ge çalışmalarını da hedefleyen federasyonumuz, bölgedeki yatırım teşvik organizasyonlarına destek verip yatırımcı sanayici hemşehrilerimizin de bölgemizden kopmamalarını istihdam ve katma değer sağlamalarını desteklemektedir” diye konuştu.

BARBIE’YE RAKİP GELİYOR

KAIDEF Başkan Yardımcısı Nurettin Sesli de yaptığı konuşmada kadınların el emeğiyle yaptığı Damal Bebek’e dikkat çekerek, destek verilirse bu ürünün Barbie Bebek’e rakip olacağının altın çizdi. Damal bebeğin tamamen bölge kadınlarının el emeğinden oluştuğunu özellikle vurgulayan Sesli, “Bu bebek Japonya’da düzenlenen bir yarışmada dünya birinciliği aldı. Şimdi Nilüfer Belediyesi’yle temaslar gerçekleştirdik. Amacımız Damal bebeği dünyaya duyurmak ve her Türk ailesinin evine girdirmek” dedi.                                                 

YÖNETİM OLARAK FARKINDALIK BİZİM HEDEFİMİZ                                                                                     

Farklılık yaratmak istiyordum, örneğin şimdiye kadar federasyonumuza dışarıdan hemşerilerimiz gelip gitmiyorlardı, bunlar ı yapacağımı ve tabi ki bunlar Kars-Ardahan-Iğdırlılar olarak söyledim. Doktor, mühendis, avukat ve eski belediye başkanının bulunduğu dinamik bir yönetim kurulu oluşturduk. Bugüne kadar Kars-Ardahan-Iğdırlıların siyasette yeteri kadar yer almadığı, böyle bir serzenişleri olduğunu anladım ve bununla ilişkili il ve belediye başkanlarıyla iletişim kurduk  göreve geldiğimiz günden beri tam 63 önemli ziyaret de bulunduk dolasıyla göreve yönetim olarak farkındalık yaparak hızlı başladık.   

                                                                                                                           

MEMLEKETİMİZE GEZİ PROGRAMI YAPTIK

Gezi programımıza Osmangazi belediye başkanımız Sayın Mustafa DÜNDAR eşlik etti sayın başkan Mustafa DÜNDAR bana bir Kars ziyareti yaparsanız beni de dahil ederek bir ziyaret planlaması yapılmasını çok istediğini söyledi. Biz de zaman kaybetmeden hemen bir program oluşturduk. Sayın Osmangazi Belediye başkanı Mustafa DÜNDAR’ın ilk doğu illeri ziyaretiydi.

En çok ilgisini çeken düzenli trafik sistemi ve Kars'ın tarihi yapıları oldu.Kars Valisi Sayın Türker Öksüz ile görüşmeler yaptık Mustafa DÜNDAR Karslılar tarafından tanındı ve çok sıcak, verimli sohbetler gerçekleştirildi.                                        

Bölgemiz deki tüm Ticaret ve Sanayi odalarına ziyaretimiz gerçekleşti ve Türkiye’nin seçilmiş en genç Ticaret ve Sanayi odası başkanı Ertuğrul ALİ ile tanıştık.                                                                                           

İkinci gün Ardahan’a bir ziyaretimiz oldu. Kadın arkadaşlarımızın üretimlerini inceledik bölgemizde el sanatları son derece ilerlemiş.  

  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.