Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KADINLARA ÖZEL MERYSPOR

Bursa’da sadece kadınlara özel hizmet veren Meryspor salonu sahibi Meryem Koç Bursa Haber ile bilgilerini paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2021 21:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2021 01:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KADINLARA ÖZEL MERYSPOR

Pandemi sebebiyle evlerde daha fazla vakit geçirilen bu günlerde, sağlığı ve metabolizmayı korumak adına spor yapma ihtiyacı arttı.

MerySpor; 2011 yılından beri Bursa’da sadece bayanlara yönelik bir spor salonu olarak hizmet veriyor. Kadın fizyolojisine ve anatomisine uygun cihazlar ile profesyonel antrenörler eşliğinde verilen spor hizmeti ile Bursa’da sayılı spor salonu arasında yer alıyor.
 

 MERYSPOR DİĞER FİTNESS SALONLARINDA FARKLI

FSM Bulvarda hizmet veren salonda Fitness alanları özel ders kardio zumba gibi imkanlar da yer alıyor.

Diğer salonlardan farklılıkları olduğundan bahseden Koç,

Bursa’da kadınlara özel ders yanında fitness alanı sunan nadir spor salonlarındanız. Birçok salonda gelen üyeler sadece özel ders alabiliyorken bizde özel ders alan üyelerimiz diğer alanları da ücretsiz kullanabilmekte.” Diyerek bu özelliklerinin tercih edilme nedenlerinin başında geldiğini aktardı.

Salonda kadınlara yönelik en iyi fitness aletleri ve en iyi seviyedeki reformer aletleri kullanılıyor.

Özellikle aletli reformer pilatesin pandemi döneminde patlama yaptığını açıklayan salon işletmecisi duruş bozukluklarının reformer pilates ile büyük ölçüde çözüldüğünü belirtti.

PEKİ NEDİR ALETLİ REFORMER PİLATES?

Aletli (Reformer) Pilates

Aletli Reformer Pilates, Pilates’in kurucusu Joseph Pilates tarafından icat edildi. Uygulama, tekerlekli bir aleti ileri geri hareket ettirirken direnç oluşturmak için farklı ağırlıklı yay kombinasyonları kullanan yatak benzeri bir çerçeve üzerindedir.

Aletli pilates ne işe yarar: Alet vücut biçimlendirici görevindedir, uzun, yağsız kasların oluşmasına yardımcı olan küçük kas gruplarını hedef alır. Minderde mümkün olandan daha fazla egzersiz yapmanızı sağlar. Arkaya veya yana oturmak, uzanmak, dizleri dengelemek ve ayaklarınızı kullanmak gibi geniş hareket yelpazesinde pilatesin keyfini çıkarabilirsiniz.

Aletli pilates, vücudunuzun merkezinde ve core bölgesinde güç oluşturmak için tasarlandı. Mat kullanmaktan daha zevklidir ve sonuçları hızlıdır.

Aletli Pilates Reformer Yararları

•             Ana kas gruplarını güçlendirir.

•             Kitle indeksinizi iyileştirir ve kilo vermeye yardımcı olur.

•             Merkez kasların güçlü olmasını sağlar.

•             Duruş bozukluklarını düzeltir.

•             Esnekliği  artırır.

•             Dengeyi iyileştirir.

•             Doğru nefes almayı sağlar

•             Odaklanmayı ve sakinleşmeyi sağlar

SPOR SALONU SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMEDİ?

Tecrübeli sporcu öncelikle spor yapmanın yaşam tarzı haline gelmesi gerektiğinden bahsederek, Artık insanlar sporun bilincine varmış durumda sağlığımız için spor yapmamız gerekiyor. Sadece kilo vermek için spor yapılmaz. Beslenme ile desteklenmedikten sonra kilo kaybı olmaz” dedi.

Hocalarını en iyilerinden seçtiklerini belirten Meryem Koç, bilinçsiz hoca çalıştırmadıklarını belirtti.

Spor salonu seçerken en önemli husus çalışan antrenörlerin sık değişmemesidir diyen Koç, Bir salonda sürekli hoca değişiyorsa orada sıkıntı vardır dedi

Hijyen kurallarına uyuluyor mu dikkat edilmeli.

Salon seçiminde üyenin kendi üzerindeki gelişimi gözlemlemesi gerektiğinden bahseden salon işletmecisi “8-10 ders sonunda ne kazandıklarına nasıl geliştiklerine bakmalılar, antrenör hatasından felç geçiren üyeler bile olabiliyor salon seçerken titiz davranılmalı” dedi.

Spor salonu seçiminde Eğitmenlerin aldıkları eğitimleri sorgulamalılar diyen Koç, 10’dan fazla eğitim aldığını belirtti.

PANDEMİ SÜRECİ SPOR SALONLARINDA NASIL GEÇİYOR?

Pandemi döneminde diğer esnaflara göre kendilerini şanslı saydıklarını belirten Meryem Koç, “ En az zararla çıkmaya çalışıyoruz. Bu dönemde kapatan kilit vuran çok oldu. Bizim de tabi ki zaman zaman üye sayımızda düşüşler oldu. Ama yine de diğer sektörlere göre biz çok etkilenmedik” dedi.

Spor salonlarının pandemi döneminde gidilebilecek en güvenli ortam olduğunu vurgulayarak, “Toplu yerlere insanlar gidebiliyorsa spor salonları bunların en elzemi ve güvenli olanıdır.  Bağışıklık sisteminin güçlenmesi sadece beslenme ile olmuyor spor ile desteklenmesi gerekiyor. Ve bu dönemde insanlar bunun bilincine vardı. “ dedi ve hijyene çok dikkat ettiklerini salonu sürekli dezenfekte ettiklerini belirtti.

Bu dönemde grup çalışmalarından ziyade özel derslere yöneldiklerini belirten Koç, gündemde sokağa çıkma kısıtlaması olan vakitlerde  spor salonlarına izin verilmesi görüşlerine destek vererek, Salonların kapanış saatleri ileri alınmalı dedi.  Normal fitnes salonlarından farklı olarak sadece kadınlara hizmet verdiklerinden kapanış saatlerini maksimum 22.00 a kadar uzatma ihtiyacı duyduklarını belirtirken, diğer karma fitness salonlarının daha uzun vakitlere ihtiyaçlarının olduğunu aktardı.                                    

HABER VE FOTORAF CEVDET YILDIZ                                                                                                                          

ADRES  FATİH SULTAN MEHMET BULVARI                                                                                                                  

FETHİYE MAH. RIFAT ÇALIŞKAN SK NO 1/2  YALIKÖY ÇİFTLİĞİ ÜSTÜ NİLÜFER BURSA                                                                  

 İLETİŞİM                                                                                                                                                                                       

GSM 0536 764 74 41 TEL 0224 243 44 43

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.