Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ PARTİ'DE BAYRAK YARIŞI

29 Ocak’ta İYİ Parti Bursa il başkanlığına aday olan Dr. Mehmet Hasanoğlu ile adaylık sürecini değerlendirdik.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İYİ PARTİ'DE BAYRAK YARIŞI

HABER: Çiğdem AKIN - Cevdet YILDIZ

                                                                          

29 Ocak’ta İYİ Parti Bursa il başkanlığına aday olan Dr. Mehmet Hasanoğlu ile adaylık sürecini değerlendirdik.       

                                                                                                             

ADAYLIK AÇIKLAMAMIZ MUHTEŞEM OLDU                                                                               

Ekip arkadaşlarımızla birlikte istişarelerimizi yaptık. Ve 14 Ocak Cumartesi günü yaklaşık sekiz yüz, dokuz yüz kişinin katılımla il başkanlığımıza sığmayan muhteşem bir katılımla, adaylık açıklamamızı yaptık katılımın yüksek olması benim şahsıma ve ekibime Büyük bir gurur kaynağı oldu sonra da süreç başladı bu bir bayrak yarışıdır yarışı kazanan bayrağı zirveye taşıyacağından kimsenin şüphesi olmasın.                                                                                                                            

Biz ekip olarak Bursa'nın 17 ilçesinin 16 ilçesini gezip, delegelerimize projelerimizi anlatıp teveccühlerini isteyeceğiz sonra da finali benim de 5 yıl ilçe başkanlığı yaptığım Osmangazi'deki delege arkadaşlarla buluşmak için bir program yaptık. 29 Ocak pazar günü Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in de katılımıyla Merinos Kongre Merkezi'nde Osmangazi salonunda Bursa İl Başkanlığı'nın üçüncü olağan kongresini gerçekleştirmiş olacağız. Bursa'da seçilecek olan il başkanı ve ekibi aslında çok büyük bir görev üstlenecek. Neden? 5 ay içinde genel seçim ve yaklaşık 15 ay sonra da 2024 Mart ayındaki yerel seçimleri yönetecek olan ekip aslında. Yani arka arkaya iki büyük seçimi yönetecek olan ekip bu 29 Ocak günü İYİ Parti'nin üçüncü olağan kongresinde seçilecek olan ekip olacaktır.

Delegelerimiz teveccüh gösterirse biz göreve gelirsek Bursa İl Başkanı olarak ekibimle birlikte on yedi ilçe başkanımızla birlikte birlik beraberlik içinde partimizin bayrağını zirveye dikmek için gece gündüz çalışacağız.

BURSA'YI, SEÇMENİMİZİ,TABANIMIZI İYİ TANIYORUZ

Vatandaşlarımıza temas ediyoruz çok fazla tabanla iç içeyiz Bursa’da yerel sorunlar açısından Bursa'da öncelikle kentsel dönüşümle ilgili özellikle Osmangazi üzerinde ve Yıldırım üzerinde çok ciddi sıkıntılarımız var Çünkü deprem bir gerçek. Bilimi hiç kimsenin inkar etme şansı yok. Yani önümüzdeki kısa dönemde Marmara'da, Kuzey Anadolu fay hattında ciddi bir deprem beklentisi var. Bu, bu bir gerçek şimdi burada yıllardır kentsel dönüşümle ilgili bu insanlara dokunulmaması, buradaki özellikle Osman Gazi Özel'in çok iyi bildiğim için de bunu şekilde telaffuz edebilirim. Yüzde altmışı depreme dayanıksız yapıdan oluşan bir Osman Gazi'miz var Burada ciddi sıkıntılarımız var. Yine trafik sorunu Osmangazi'de çok ciddi sıkıntılar. Özellikle akşamları ve hafta sonları artık insanlar trafiğe çıkmaya korkar oldu. Bunun dışında sosyal donatı alanları açısından Yıldırım Osmangazi ve Bursanın diğer ilçelerin dede benzer sorunlar var bu sorunları biliyoruz vatandaşımızın da sorunlarını da biliyoruz. Bizim bir sloganımız var. şimdi yeni şeyler söyleme zamanı diye bunlarla ilgili çözüm projelerimizi ortaya koyarak 2024 seçimlerinde kazanarak partimizi taçlandırmak istiyoruz.

İLK HEDEFİMİZ GENEL SEÇİMLERİ KAZANMAK

İYİ Parti kurulurken tek bir hedef, tek bir ilke ve tek bir amaç doğrultusunda kurulduk on altı Nisan referandumuyla Türkiye'de yok edilen parlamenter demokratik sistemi tekrar  tahsis etmek, kurucu değerler üzerine bu ülkedeki demokrasiyi ayaklar altına alan demokrasiyi tekrar şaha kaldırmak Bunun için önümüzdeki genel seçimleri mutlaka kazanacağız 13 cumhurbaşkanı millet ittifakın adayı  olacak buna inancımız tam biz iyi parti olarak da meclise çok güçlü  gireceğiz meşale biz Bursa’dan her iki bölgeden de en az 4 millet vekili çıkaracağız Bursa dan toplam da 8 millet vekili çıkarmayı hedefliyoruz. İnşallah Bursa'da ön seçim olur çünkü genel merkezimiz bazı büyükşehirlerde ön seçim yapma kararı aldı.  Bursa'da da Ön seçim olursa seçimlerde tabanın da kucaklayacağı bir listeyle Bursa’da maksimum milletvekili sayısını 8 çıkararak Selçuk başkanının otuz aylık süreçte her yerde sloganı olan artık Bursa'da siyaseten tek kale maç devrini bitirdik dediği maçta biz doksanıncı dakikada zaferler sonuçlandırmak için mücadele edeceğiz. Ve kamuoyuyla paylaşmak isterim ki bu iddialı bir söylem değil, bu gerçek bir söylem. Bursa'da biz birinci bölgede kesinlikle ama kesinlikle birinci parti olacağız. Ve en az dört milletvekili, ikinci bölgede de de en az üç veya dört milletvekili çıkarmak Ardından yerel seçimlerde ise Bursa da en az 10 belediyeyi kazanmak istiyoruz.Özellikle Osmangazi Belediye Başkanlığı İYİ Parti tarafından kazanılacağını şimdiden müjdelemek isterim Osmangazi belediye başkanlığının, İYİ Parti'nin adayıyla taçlandıracağız.

GENÇLERİMİZ BİZİM GELECEĞİMİZ

Bizim özellikle Z kuşağı diye tabir edilen, ilk defa oy kullanacak olan gençlerimizi temas edecek projeler söylemler geliştireceğiz bundan sonraki süreçlerle ilgili çünkü Türkiye'de beyin göçü aldı başını gidiyor. Özellikle liyakat sahibi Türkiye'nin gerçekten ihtiyacı olan eğitim seviyesi çok yüksek insanlar yurt dışına kaçmakta. Bizim bunları tekrar kucaklayarak bu ülkede kalmalarını veya geri dönüşlerini sağlayacak projeler ortaya koymamız lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız olacak. ve bugüne kadar Osmangazi’deki projeleri ilde kat kat fazlasını yeni ekip arkadaşlarımla birlikte ortaya koyacağımızın sözünü vermek istiyorum ve delegelerimizi teveccühünü beklediğimizi beyan etmek istiyorum. 

                          

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.