Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HİZMETTE 32 YILIMIZ VAR

HASAN ÇALIŞKAN KİMDİR?

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2022 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2022 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HİZMETTE 32 YILIMIZ VAR

HABER: Özge Işkın - Cevdet Yıldız

HASAN ÇALIŞKAN KİMDİR?

1984 doğumluyum ve evliyim. 2 tane çocuğum var. Turizm sektöründe faaliyet göstermekteyiz. 6 yıldan beri Erzurum Oltu Çayüstü Derneği’nin başkanıyım. Can-Eli Derneğinin başkanıyım. 6 seneden beri Erzurum Federasyonunun Yönetim Kurulu Üyesiyim.

Can-Eli Derneği çok özel bir dernek. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıp inanılmaz derecede faaliyet gösteren bir derneğimiz. Can-Eli Derneği olarak amacımız zorda kalan ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza yardımcı olup bir el uzatmak. En azından bu dünyada hoş bir seda bırakma derdindeyiz. İnsanlara dokunabilmek insanların sıkıntısıyla derdiyle dertlenebilmek bu şekilde faaliyet gösteriyoruz Can-Eli Derneğinde.

Erzurum Oltu Çayüstü Derneği çok eski bir dernek. 1997 senesinde kurulmuş bir dernektir. Aslındaki amaç birliğimiz olsun beraberliğimiz olsun cenazemizde, düğünümüzde hep bir arada olalım toplanalım fakat bu amaç şu anda kendini aşmış durumda.

Biz aldığımızda derneğimizi iki katlı bir binamız vardı. Allah nasip etti üçüncü katını almak oldu. İlk açtığımızda en üst katını Taekwondo salonu olarak kullandık. Her zaman birliğimizi beraberliğimizi gösterdik. 15 Temmuz kalkışmasında ilk mesajı atan derneğiz. Oltu Çayüstü Derneği benim zirve noktam.

DERNEĞİMİZİN CUMALIKIZ ŞUBESİDE VAR                                                                                                   

Bizim Cumalıkızık mahallesinde Çayüstü köyünün temsilcilik binası da mevcuttur. Cumalıkızık’ta 60 hanemiz var. Aydın’da temsilcilik binamız var. İzmir’de,  İstanbul’da, Ankara’da temsilciliklerimiz var.

Gençlik Kolları bölümümüz gençleri bir araya getirmek için çaba harcıyorlar. Gençlerimizle Uludağ etkinlikleri yaptık. Kayak gibi etkinlikler yaptık. Amaç gençlerimiz uyuşturucu illetine bulaşmasınlar yanlış yöne gitmesinler diye toparladık. Afrine gittik askerlerimize moral olma amacıyla kurban bağış kampanyası başlattık. Şırnak’taki askerlerimize anne eli değmiş yemekler hazırlayıp onlara götürüp teslim ettik. Erzurum’da şölen düzenledik.

PANDEMİDE MASKE DAĞITTIK                                                                                                     

Pandemi ilk çıktığı zaman bizler dernek olarak maske dağıtım konusunda yardımcı olmaya çalıştık. Mesaj sisteminden mesaj atıp ihtiyaç sahibi üyelerimiz varsa erzak yardımında bulunmaya çalıştık. Durumu kötü olan kişilere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Covid’i bu süreçte el birliğiyle atlatmaya çalıştık. Bizi de inanılmaz derece de etkiledi.

ÇİCEK TURİZİM BURSA ACENTASIYIZ                                                                                                                  

Şu anda hac ve umre turlarımız açılmadı. Ocak ayının ortaları gibi açılacak gibi duruyor. Çiçek Turizm 32 yıldan beri hizmet eden ve 30’a yakın şubesi bulunan bir acenta firması. Bizim götürmekle yükümlü olduğumuz ve bizim götüreceğimiz hacılarımız mevcut. Pandemiden önce toplam diyanetin hacılarıyla birlikte 958 kişi hacımız vardı. Sonuçta biz bu işi ticaret için yapıyoruz ama asıl amaç orada yaşlı olan hacılarımızı elinden tutup bir tavaf yaptırmak, gezilere götürüp peygamber efendimiz(a.s)’nin bulunmuş olduğu evinin önünde olup burada doğduğunu göstermek. Bu şekilde hizmet edip insanların kalbine dokunmak bizim en büyük vazifemizdir. Benim yüreği kocaman üyelerim var onlar sahipsiz kalmazlar Allah’ın izniyle. Gençlerimize tek birşey söylemek istiyorum. Saygı ve sevgiyi bırakmamaları lazım ve çalışkan olmaları lazım.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.