Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HİZMETE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Bursa’nın tecrübeli işadamlarından aynı zamanda eski siyasetçi Abdullah Karadağ Bursa Haber Gazetesi’ne gündemi değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2021 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2021 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
HİZMETE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Abdullah Karadağ kimdir?

65 yaşında

Bursa Mithatpaşa İlkokulunda eğitimine başlayan Abdullah Karadağ, lise döneminde MTTB ile siyasetle tanıştı. 1989 yılında Refah Partisi il Yönetim Kurulu Üyeliği İl Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkanlığı  gibi görevlerde bulundu.

AK Parti’nin kurulması ile beraber Osmangazi ilçesinde Teşkilat başkanlığı yaptı.

2004-2009 döneminde Osmangazi ve Bursa meclis üyeliği, 2009-2014 döneminde Osmangazi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği Encümen Üyeliği yaptı 2014 – 2019 Yılları arasında ise Plan ve bütçe komisyonu eğitim ve kültür komisyonu Burfaş Yönetim kurulu başkanlığı, Besaş Yönetim kurulu üyeliği ve ihale komisyon başkanlığı, Osmangazi ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Klübü Başkan Vekilliği, Türkiye Güreş federasyonu As Başkanlığı ve bir çok dernekte faaliyetlerde bulundu.

1976 yılında kardeşleri ile kurduğu Karadağ Halı Mobilya ve Dayanıklı Tüketim Malları Tic. Ltd. Şti. de ticaret faaliyetlerine devam etmekte olan Karadağ evli ve 5 çocuk babasıdır.

BURSA TÜRKİYENİN EN GÜZEL AMA EN İHMAL EDİLMİŞ ŞEHRİ

2019 yılından itibaren siyasetten uzaklaşarak ailesi ile ilgilenmeye ve  dinlenmeye giren Karadağ,  zamanında yapmak istediği bir çok proje olduğunu belirterek en belirgin olanını ve içinde ukde kalanı şu sözlerle anlattı; Fatih sultan Mehmet’in doğduğu şehirde bir mahallesi yok. Kastamonu’ya Mardin’e gittiğinizde dede yadigarları dimdik ayakta görüyoruz fakat Bursa’da o  tarihi eserleri şehir merkezinde olsun tophanede olsun çatır çatır yıkmışız binalar yapmışız. Ak Parti döneminde dede yadigarları daha çok ayaklandırıldı. Özellikle Recep Başkan bu konuda çok özveriliydi. Fakat yeterli gelmedi. Bursa Türkiye’nin en güzel şehri ama aynı zamanda en ihmal edilmiş şehri. Çirkin yapılaşmanın en yoğun olduğu yer özellikle siyaset yapmak istemiyorum. Bizden önceki dönemlerde partililer istedikleri yere istediği binayı yapmış. Biz bu binaları yıkıp yeniden yapıyorduk ama buna ne para ne zaman yetiyordu.  Diyerek  Faruk çeliğin Ak partinin ilk kurulduğu yıllarda Bursa mega bir köy sözüne değindi. O günden bu güne değişiklikler oldu fakat Bursa çok tarihi bir şehir olduğundan eski anıtlara zarar vermeden değişiklik yapmanın zorlukları ile karşılaşılıyor.” Dedi.
 

HAR VURUP HARMAN SAVRULMUŞ YERİ TOPARLAMAK ZOR

Tecrübeli bir Ak Parti gönüllüsü olan Karadağ bu günkü yönetimi değerlendirdi. Günümüz yönetiminin başarılı olduğunu belirtirken “Kesinlikle dışarıdan görüldüğü gibi değil belediye başkanı her istediğini yapma yetkisine sahip değil bütçe ve yetki hala Ankara’da. Biz sihirli değnek ile dokunalım her şey düzelsin istiyoruz ama o yetkinin o vakti belediyelerin bu imkanı yok ama bürokrasiyi geçebildikleri kadar hizmet ediyor belediyeler.”  Dedi.  Ak parti yönetiminden sonra gelişmekte olduğunu şu sözler ile savundu” Har vurup harman savrulmuş yeri toparlamak zor ama Bursa’ya şimdi tarafsız bir gözle bakarsanız yeni bir bursa olduğunu görürsünüz dereler ıslah oldu caddeler  deseniz öyle.. iki çevre yolu var vs.. ama zaman su gibi akıyor para yetmiyor. 2004 öncesi ve sonrası Bursa’yı ve belediye başkanlarını bir teraziye koysunlar hayal edilmedik şeyler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Fakat çıta yükseldikçe istekler de yükseliyor ama imkanlar sınırlı.”
 

GENÇLERİN ÖNÜNDE KARA ÇALI GİBİ DURMAMAK LAZIM

Siyasete tekrardan girecek mi merak edilen Abdullah Karadağ;

“Siyasetin bir okulu yok kendi gayretinle yaşayarak öğreniliyor. Dışarıdan farklı görünüyor ama içine girdin mi zorlukları var. Ben siyaseti bıraktım ama büyüklerimiz gel dedi mi herkes gider. Ama şuanda bir gençleşme var onların önünde kara çalı gibi durmamak lazım. tecrübe para ile alınmıyor ya alır mezara götürürsün ya bir kapı açılır değerlendirirsin. Yarını Allah bilir diyerek açıkladı.

KOVİD SOĞUK HARBİN SİLAHLARINDANDIR

Pandemi sürecine değinen Karadağ, Bu kovid denen olay soğuk harbin silahlarından biri olarak bakıyorum bu mikrop 30 yıl önce de vardı. Gripten ölenlerin sayısı kovitten ölenlerden fazla. Yeni bir dünya ve düzen kuruluyor hayvanların ve bitkilerin DNA’sı ile oynandığı gibi insanların da DNA’ları ile oynanmasından korkuyorum.

MAHŞER GÜNÜNDE GİBİYİZ

Mahşer gününe benzetiyorum bu dönemi. Oğlu anadan babadan kaçacak ana baba çocuğundan kaçacak.. Kaç zamandır yakınlarımıza sarılamadık. Beytullah kapalı kaldı bu hiç olmamış bir şey. Kiliseler camiler medreseler okullar kapalı yeni bir dünya kuruluyor ama milletin ve insanlığın başına bir tuzak kuruluyorsa inşallah kendileri boğulur.

AŞI OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

Aşı meselesine değinen Karadağ böbrek nakli olduğu sebebiyle  aşı olmayı düşünmediğini belirtti.  Yurtdışından gelecek aşıdan daha çok ülkede bu konuda çalışma yapılmasını bekleyeceğini aktardı.

BURSASPOR BURSA’NIN MARKASIDIR

Türkiye'de gerek kamuoyunda gerekse medyada sporun futboldan ibaret gibi gösterilmesinden ve bu algının diğer spor branşlarına gösterilmesi gereken ilgiyi engellediğinden şikayetçi olan Karadağ, Osmangazi spor kulübünde güreşte teniste cimnastikte de ülkemizi bayrağımızı tanıtacak başarılara imza attıklarını belirtti.

Gerek Osmangazi spor kulübünde gerekse Bursaspor’da özlenen, arzulanan başarıların ancak ve ancak özüne dönerek ve altyapılarını geliştirerek mümkün olduğunu, Yabancı uyruklu oyuncularla sürdürülebilir başarının gelmeyeceğini kaydeden Abdullah Karadağ, Trabzonspor'un öz değerlerine sahip çıkmasıyla yakaladığı ivmeyi bu oyuncularını elden çıkarması veya gereken şansı vermemesiyle kaybettiğini son bir kaç yılını mumla aradığı örneğiyle belirtti.   Bursaspor’un şehrin markası olduğunu belirten Karadağ Bursa’nın tanıtılmasında Bursaspor’un büyük rol aldığını söyledi.
 

RECEP TAYYİP ERDOĞAN DÜNYANIN ŞANSI


Ak parti gönüllüsü 65 yaşındaki Karadağ, “Liderler ululaştırılacak insanlar değildir ama Tayyip bey dünyanın bir şansı, yeri gelince ağlıyor gülüyor ama her zaman mazlumlardan yana. Ve onun liderliğinde Türkiye’yi kimse yok saymıyor.

EKONOMİSİ ÇÖKMÜŞ BİR DEVLET İŞSİZE MAAŞ VERMEZ

Gençler eskileri bilmediğinden şimdi ne yaptı diyebilirler ama şunu bilmeliler ki ekonomisi çökmüş bir devlet işsize maaş vermez. Türkiye dünyanın en büyük ülkesi. Ak partinin en büyük eksikliği yaptıkları çalışmaların reklamını iyi yapamaması. İnsanlara aktaramadıkları için bilinmiyor bu konuda gençlik ve kadın kolları bu konuda daha fazla çalışma yapmalı diyerek konuşmasını sonlandırdı.                                   

 HABER VE FOTORAF CEVDET YILDIZ


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.