Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GÜMÜŞ ÜRÜNLERDE KALİTENİN ADRESİ ‘Meri Gümüş’

Sektörde 15. yılını kutlayan Meri Gümüş, Gümüş işleme özel tasarım ürünleri ile takı sevenlerin dikkati çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2017 02:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2017 02:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GÜMÜŞ ÜRÜNLERDE KALİTENİN ADRESİ ‘Meri Gümüş’

Altın işçiliğinden farkı olmayan gümüş işçiliği ile gümüş hediyelik eşya sektöründe, kendinden sıkça bahsettiren Meri Gümüş sahibi Yakup ERTEN ve özel takılar ve tasarımları ile dikkat çeken Mehmet Gürsoy, Bursa Haber’İn konuğu oldu.

Gümüş takı işleme ve işçiliğine sahil kenarlarında başlayan Mehmet Bey, daha sonraları eniştesi ile güç birliği yaparak, eniştesinin açmış olduğu Meri Gümüş’ün yöneticiliğine gelerek mesleğini icra etmeye devam ediyor.

Mehmet Bey, Gümüş işine ne zaman ve nasıl başladınız?

Gümüş işini bizlere sevdiren ağabeyimdir. Asıl ağabeyim bu sektöre bizlerden çok önceleri başlamıştır. Önceleri, deniz kenarlarında, sayfiye yerlerinde gümüş takı ve özel tasarımlarla bu işi yapmaya başladık. Zaman içerisinde  ailemiz büyüdü. Eniştem ile birlikte çalışmaya başladık. Günümüze gelinceye kadarda işlerimizi büyüttük. Şu anda, gümüş takı ve tasarım işlerimizi, gümüş ithalatçılığı, toptan satış ve son kullanıcı müşterilerimize perakende satış olarak bir merkez ve iki şube olmak üzere toplam üç noktadan yapmaktayız.

Bir merkez, iki şube dediniz. Müşterileriniz size nerelerde ulaşabiliyor?

Başta, Kent Meydanı AVM de olmak üzere, Zafer Plaza AVM ve Anatolium AVM’de,
Üç alış-veriş merkezinde müşterilerimizin hizmetindeyiz. Meri Gümüş olarak e-ticaret sitemizde şu an hazırlık aşamasında. Yakında internet üzerinden de müşterilerimize hizmet vermeye başlayacağız. www.merigumus.com web adresimizi, 14 Şubat Sevgililer gününe yetiştirmeye çalışıyoruz internet sitemizi. Plan ve programımız bu yönde. İnşallah yetişir.

Çağa ayak uydurmak acısından e-ticaret önemli. Umarım kısa zamanda faaliyete geçer. İthalat dediniz. Hangi Ülkelerden ithal ediyorsunuz? Bu size ne gibi avantaj sağlıyor?

Biz çizimlerimizi ve tasarımlarımızı yaptıktan sonra, uzak doğuya gönderiyoruz. Gümüş işlemede özellikle uzak doğu, Tayland ve Çin’i tercih ediyoruz. Sebebi ise; gümüş işçiliğinin, uzak doğu ülkelerinde, özellikle Çin’de bizden daha gelişmiş olması birinci neden. İkinci neden ise kalite. Üçüncü neden ise maliyetler. Gümüş işçiliği aynı kuyumculuk gibidir. Hemen hemen hiç farkı yoktur diyebilirim. Burada kullanılan madenlerden kaynaklanan fiyatları fark olarak değerlendirirsek, Altında da %35-%45 işçilik ürün fiyatlarının içerisine yansıtılır. Gümüşte de olay farklı değildir. Sadece kullanılan madenlerin maliyetleri farklıdır. Biz buradan bilgisayar ortamında çizimlerini ve tasarımlarını yaptığımız ürünlerimizi, Tayland ve Çin’de, bağlantılı olduğumuz, İmalat ile uğraşan fabrikalara antlaşmalar yaparak gönderiyoruz. İmalatları yapılan ürünleri de ithalatını gerçekleştirip, toptan ve perakende olarak, müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Bizim tasarımlarımızı onlar başkalarına vermiyorlar. Bizde başkalarının tasarımlarını satmıyoruz. Antlaşmalarımız bu şekilde oluyor. Kaliteli taşlarla süslenen gümüş takı işçiliğinde Türkiye’de bin bir nazla 1000 TL’ye yaptırabildiğiniz işçiliği, uzak doğuda, Tayland’da ve Çin’de 200 TL gibi rakamlara rahat bir şekilde yaptırabiliyoruz. Bu da Gümüş sektöründe bize rekabet anlamında daha rahat hareket edebilmemize olanak sağlıyor. Biz sattığımız ürünlerde, üretici ve satıcı firma garantisi de veriyoruz. Sonuçta bunlar bizim kendi imal ettirdiğimiz ürünler. Burada da tamiratlarını yaptığımız atölyemiz var. Ama burada sadece tamiratlarını yapıyoruz. Bu bize işçilikten, maliyetten ve zamandan tasarruf sağlıyor.

Deniz aşırı ülkelerden, uzak doğudan, ithalat yapmak uzun zaman almıyor mu peki?

Çok fazla uzun zaman almıyor. Planlı ve programlı olarak çalıştığımız için, İthalatını yapacağımız, çizim ve tasarımlarımızı üçer aylık periyotlarda ve yüklü miktarlarda yaptırıp aldığımızdan, problem olmuyor. Bir taraftan yeni tasarımlar yaparken, diğer yandan modayı da takip ederek, yaptırdığımız ürünleri satışa sunuyoruz. Ürünlerin üzerindeki taş işlemeler olsun, rodyum (Beyaz altında da kullanılır) ve roz (kızıl) kaplamalar olsun, yerli üretimden daha kaliteli yapıyorlar. Bizim için asıl önemli olan maliyetinden ziyade, işçilikleri daha kaliteli olduğundan bu yöntemi tercih ediyoruz. Sonuçta işimiz müşterilerimizi memnun etmek. Kaliteli ürünlerimizle, verdiğimiz kaliteli hizmeti birleştirerek işimizde mükemmel olanı ortaya çıkartmaya çalışıyoruz.

Biliyorsunuz piyasada çok fazla imitasyon ürünler var. Gümüş ürünleri, gümüş olmayan ürünlerden nasıl ayırt edebiliriz?

Bir kere şunu üzerine basarak söyleyeyim ki gümüş kararır. Piyasa da gümüş olmayıp, tabiri caiz ise, merdiven altı imalatçılardan kaynaklanan sıkıntıları bizlerde yaşıyoruz. 925 ayar dediğimiz gümüş, vücut teri ve asidinden dolayı, özellikle vücuda temas eden yerleri, oksitlenmeden dolayı mutlaka kararma yapar. Bir ürünün gümüş olup olmadığı, en basit test ile aslında bir kâğıt üzerine ürünü sürterek anlaşılabilir. Gümüş, kâğıt üzerinde grimsi bir iz bırakır. Biz müşterilerimize bunu söylüyoruz zaten. Gümüş alırken ilk başta ayarının 925 ayar olmasına bakılır. Gerçi piyasada uyanıklık yapanlar imitasyon ürünler üzerine de artık 925 ayar damga vuruyorlar. Ama en garanti yol kâğıt üzerinde denemeleridir. İkinci Test yöntemi de bir mıknatıs yardımı ile anlaşılabilir. Gümüş manyetik değildir. Çelik gibi, demir gibi mıknatıs tutmaz. Bu şekilde de anlaşılabilir. Gümüş alırken bildikleri ve güven duydukları, sabit satış yerleri olan yerlerden, ya da kalitesini kanıtlamış, hile ile işi olmayan bizim gibi firmaları tercih etmeleri alıcılar için daha garanti olacaktır. Gümüşün kararmasını önlemek için bizler ürünlerimizi satarken müşterilerimize özellikle hatırlatıyoruz. Gümüş ürünlerinizi kullanmadığınız zamanlarda, mutlaka kapalı bir kutu içerisinde muhafaza etmelerini istiyoruz. Gümüş açık ortamda bile kararma yapar oksitlenmeden dolayı. Gümüşün doğasında vardır kararması. Ayrıca müşterilerimize ürünleri için, gümüş parlatma işlemini de cüzi bir ücret karşılığında yapıyoruz.

Piyasalarda, Altın bir yatırım aracı olarak değerlendiriliyor. Gümüş içinde aynı şeyi
Söyleyebilir miyiz?
Dünyanın neresine giderseniz gidin, Altın ve gümüş çağlar boyu yatırım aracı
Olarak görülmüştür. Tabiî ki ham maden olarak. Aslında altın ve gümüş uzun vadeli yatırım aracıdır. Buradaki uzun vade dediğimiz en az beş yıl gibi bir süreden bahsediyoruz ve külçe şeklinde olursa. Alındığı tarih itibarı ile işlenmiş bir ürün olarak altın veya gümüş fark etmez, satarken mutlaka işçiliği ve üzerindeki değerli taşlar değeri düşülmek suretiyle hesaplanır. Sadece Altın ve Gümüş’ün maden olarak baktığınızda külçe olarak yatırım aracı olarak kullanılabilir. Aslında birinin gram değeri 10 birim ise; diğerinin gram değeri 1 birimdir. Altın ile gümüş arasındaki fark budur sadece. Her iki madende uzun vadede çağlar boyu yatırım aracı olarak kullanılmıştır ve bundan sonra da kullanılacaktır.

Bursa Haber ailesi olarak, verdikleri bilgilerden dolayı Sayın Mehmet GÜRSOY Bey’e teşekkür ediyor, Meri gümüş olarak başarılarının devamını diliyoruz.

İletişim:

Kent Meydanı AVM -1 Çarşı katı Osmangazi-BURSA
Zafer Plaza AVM – Cam Piramit Binası Osmangazi-BURSA
Anatolium AVM Osmangazi – BURSA

Gsm: 0.506.979 85 58   @-mail: martin.0618@gmail.com

HABER FOTOĞRAF: NAYİL TOĞRUL

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.