Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESNAFIMIZ HÜKÜMETİMİZDEN DESTEK BEKLİYOR

Gürsu nakliyeciler minibüsçüler taksiciler ve kamyoncular esnaf odası başkanı Recep KAYA ile Bursa Haber gazetesi olarak esnafın gündemini değerlendirdik.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2021 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2021 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ESNAFIMIZ HÜKÜMETİMİZDEN DESTEK BEKLİYOR

Gürsu nakliyeciler minibüsçüler taksiciler ve kamyoncular esnaf odası başkanı Recep KAYA ile Bursa Haber gazetesi olarak esnafın gündemini değerlendirdik. Ben Recep KAYA  2002 yılında odamızı kurduk ben kurucu başkanım  o günden beri oda başkanlığını sürdürüyorum  esnafımızla beraber çok zor günlerden geçtik ancak bugün geldiğimiz nokta daha iyi her geçen gün hizmet kalitemizi geliştiriyoruz dedi.                                                                                                                                      

 MİNİBÜSLERİMİZİN  ŞEHİR MERKEZİNE GİTMESİNİ İSTİYORUZ                                                                                     

 Gürsu da m plakalı minibüs sayısı 1986 da 79 idi Gürsu 1986 da küçük bir belde idi 20 bin nüfusu vardı bugün 100 bin nüfuslu bir ilçeyiz hala M plakalı minibüs sayımız 79 araç sayımız artmadı fakat hizmet kalitemizi her geçen gün artırıyoruz bugün bugün minibüslerimiz daha kaliteli konforlu ve gelişim konusunda bizden nasıl bir krıtel istenirse buna da açığız. Şu anda minibüslerimiz 24 saat uydu takip sitemiyle kameralardan takip ediliyor.                                                                                                                                   

 Doğu garajına kadar gitmemiz hem minibüsçü esnafımız için bir dezavantaj hem yolcularımız için bir küflet yolcumuz şehir merkezine gidebilmek için aktarma yaparak ek ücret ödüyorlar bu konuda yetkililerimizle sürekli görüşüyoruz ancak bir türlü sonuç alamıyoruz buradan tekrar yetkililerimize seslenmek isterim lütfen bizim sesimizi duyun artık.                                                                                                    

Bizi yönetenlerden esnafımızı korumalarını vatandaşımızın rahatını düşünmelerini istiyoruz. Biz minibüsçü esnafı yaklaşık 1000 aile bu iş den ekmek yiyoruz.                                                                            

Dolasıyla devletimizin bizi ve yolcularımızı düşünüp güzergahımızı şehir merkezine kadar uzatmalarını bekliyoruz.                                                                                                                                                       

TAKSİLERİMİZİN HİZMET KALİTESİ TAKDİR EDİLİYOR              

Gürsu da 15 taksimiz var bunların hepsi yeni arabalar durak sayımızı 4 de çıkardık Cüneyt Yıldız devlet hastanesi belediye önü  Gürsu kavşağı ve birde merkezde olarak 4 durak olarak hizmet veriyoruz özellikle bu pandemi döneminde taksilerimiz ambulans gibi hizmet veriyorlar pandemi hastalarını kimse arabasına almazken biz gerekli önlemleri de alarak bu hastalarımızı taşıyoruz bundan Gürsu lu hemşerilerimizde hizmetimizden çok memnun.                                                                                                                                    

Sokağa çıkma yasaklarında da çalışıyoruz.                                                                                                    

Taksicilerimiz şöyle bir sorunu var şehir merkezine yolcu bırakırken taksici esnafımız başına trafik polisi dikiliyor bu yolcuyu nerden aldın diye hem taksiciye ve yolcuya soruyorlar bu durumdan yolcumuzda rencide oluyor özellikle terminale yolcu bıraktığımızda başımıza böyle sorunlarla karşılaşıyoruz biz Gürsu dan terminale yolcu götüremeyecek miyiz bize şehir dışında gelen taksi muamelesi yapılıyor Bursa aynı zaman da bir turizm şehri taksimizde turist bir yolcuda olabilir böyle bir uygulama dünyanın neresinde var bizim taksicimize deniliyor ki siz Bursa ya gelip ring atıyorsunuz bizim taksi sayımız belli Gürsu ya zor yetiyor bizim ring atacak zamanımız yok ki bu durumdan taksicilerimiz çok muzdarip tek ve en önemli sorunumuz yöneticilerimizden bu konuya çözüm bekliyoruz.                                                                                                                                                                         

KAMYON VE KAMYONETÇİLERİMİZ DURUMU SIKINTILI        

  Gürsu da kamyonet durağımız var ancak işleri çok düşük onlarda kendilerini geliştirip bir şeyler yapıyorlar eski müşterilerinden gelen az sayıda iş yetmeyince evden eve taşımacılığına yöneldiler kamyonetçilerimizde  geçim sıkıntısı var  kamyonculara gelince onların durumu biraz daha sıkıntılı özellikle kamyonların  KA belgeleri çıktıktan sonra sorun yaşadılar çok para ödemelerine rağmen KA plakası standartlı olmaması bu esnaflarımızın durumunu sıkıntılı hale getirmiştir kamyon ve kamyonetçilerimiz istiyorlar ki plakalarımız tahditli olsun her isteyen ve belediye ve emniyete gidip KA plaka almasın bu plakalar sınırlı olsun hizmet kalitesi ve rekabet olsun arabalarını sattıklarında değerinin de satabilsinler esnaf günün sonunda emeğini karşılığını alsın.                                                  ESNAFIMIZ PANDEMİ DESTEĞİNDEN MEMNUN                    

Pandemi  son yüz yılın felaketi Allah bir daha milletimize tüm dünya ya bir daha böyle bir felaket göstermesin inşallah bu pandemiyi de kurallara uyarak atlattığımızda  özlediğimiz günlere kavuşacağız millet olarak. bu pandemide esnafımızın kazanamadığını görüp ve hatırlayarak esnafımıza az da olsa  üç taksit halinde aylık 1000 lira maddi destek vermesinden dolayı hükümetimize sayın cumhurbaşkanımıza esnafımız adına çok teşekkür ederim. Diyerek sözlerine son verdi.                                                                                                          

HABER VE FOTORAF CEVDET YILDIZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.