Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ENERJİDE MÜTHİŞ TASARRUF

KURTULUŞ İĞDELİ KİMDİR?

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2021 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2021 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ENERJİDE MÜTHİŞ TASARRUF

HABER: Aysun Şahin Karakuş - Cevdet Yıldız

KURTULUŞ İĞDELİ KİMDİR?

Kurtek firmasının ve Ekoba firmasının yöneticisi olarak görev yapmaktayım. Kurtek hem gemi inşaat sivil denizcilikte hem de asgari gemilerde mevcut bilgen projelerinde var olan bir firmadır. Zaman içerisinde enerji sektöründe de faaliyet göstermeye başladık.  Ekoba ithalatını dışarıdan yaparak halka sunduğumuz bir ürün. Ekoba ile doğalgaz sektörünün sancısı olan doğalgaz fiyatlarını ekonomik hale getirmek.

EKOBANIN YURT İÇİ VE YURT DIŞI İMALATI VAR MI

Üretimimiz olan Ekoba aynı zamanda patenti ile de bize ait bir ürün. Türkiye’de kullanılan kombi ve şofben 13.700 civarında. Havayı sağlamak kombinin görevi eğer dizaynda farklılık varsa o zaman kombi bünyesine aldığı doğalgazı yakamayabilir. Patentli bir ürün olduğu için tek imalatçısı biziz. 6 yıllık bir hikayenin yola çıkmışlığın devamıyla şu anda Türkiye nin birçok ilinde kullanılıyor. Aynı zamanda yurtdışında kullanılan yerler de var. Biz sektöre ilk girdiğimizde halkımızı bilgilendirmeden önce kombi servislerini bilinçlendirelim dedik.  Türkiye’de 7 büyük ilimizde 2800 kadar kombi semineri  vererek  kombi servislerini bilgilendirdik. Ekoba artık kulaktan kulağa yayılacak.

Şu anda en büyük sıkıntı doğalgaz zammı diye konuşuluyor. Noter testinde %22 verimlilik tespit edildi. Bizim savımız %20 ile %35 arasında tasarruf yapmaktadır.

DOĞALGAZ APARATI RÜZGARDA DA AÇILABİLİR Mİ

Kombi yüksek rüzgarları geriye tepmesinden dolayı otomatik arıza moduna geçiyor. Ekoba kombinin bacasının geriye tepmesini engellemek üzere kurulmuş dizayn edilmiş bir üründür. Ekoba takan dairelerin kombi duruşa geçer ama ekoba takan yerde kombi çalışmaya devam eder. Lodos ne kadar şiddetli olursa olsun dizaynından dolayı bu ürün dışarıdan gelen rüzgarı içeriye almaz, almadığı gibi egzozu da içeriye kaçırmaz. Lodoslu havalarda kombinin duruşa geçtiğini peteklerin soğumasından hissedilebilir. Eğer ki hava rüzgarlıysa egzoz gazının daha da fazla girdiğini görürsünüz. Ekobayı  kombinizin bakımını yaptırmadıysanız servisinizi çağırıyorsunuz bakımını yaptırmaya o servis taksın. Hem daha sağlıklı bir montaj olur hem de kombinin bakımı yapıldığı için ekoba hiç kurum üretmemiş bir iz oluşmamış bir eşanjöre bundan sonra da ömür boyu kurumsuzluk yapmayacak şekilde hayat sağlar.

FATURAYI  ETKİLİYOR MU

Faturanızı kıyaslarken bir yıl önceki faturayla kıyaslamanız gerekiyor. Bizim için önemli olan faturadaki tutar değildir. Geçen seneki doğalgaz fiyatı ile bu sene arasında 2 kat fark var. Vatandaşlarımızın bunu anlayabilmesi için eline faturasını alıp metreküpüne bakacak. Kombi servisine kombi bakımı yapıldıktan sonra bu ürün takılsın. Ekoba kombinin ömrünü de uzatır.

KOMBİ VE ŞOHBENE  ETKİLERİ

Ekoba Doğalgazın tam yanmasını sağlayıp, kombi ve şohbenin ısıl verimini yükseltir. Ekoba’nın özel aerodinamik yapısı sayesinde ters rüzgar etkileri önlenir. Kötü yanmadan dolayı, kombi yanma odasında oluşan islilik (kurum) engellenerek, kombi bakım ihtiyacını azaltır. Kombi yanma odasındaki kurum oluşmasının engellenmesi sayesinde eşanjör ısı iletim verimliliğinin artmasını sağlar. Bu durum kullanım suyu sıcaklığında minimum 2°C su sıcaklığının artması ile fark edilebilir. Doğaya salınan karbon monoksit (CO) salınımını engeller.

EKOBA’YI NEREDEN TEMİN EDİLİR

Ekoba takıldıktan sonra suda soğuma olmaz. Eğer kombinize ekoba takmışsanız suyunuzda soğuma yaşamayacaksınızdır. Ekobanın açılımı Ekonomik Bacadır. Biz bayiliklerimizi yavaşlattık. Sadece bölgedeki birkaç bayiler ile çalışarak ondan ziyade halka internet üzerinden ulaşmaya başladık. N11,Hepsi burada, PTT Avm ve bizim ticaret sitemiz Ekoba gibi internet sitelerinden alabilirler. Ekobayı piyasaya ücret iadesi garantisiyle koşulsuz bir şekilde yapılır. İnternet üzerinden kaygıları varsa herhangi bir kombi servisine gidip oradan da alabilirler. Bizim üretim yerimiz Nilüfer Küçük Sanayidedir. Satış ve pazarlamamızı da Buttim’deki genel merkezimizde yapılmaktadır.

HEDEFLERİMİZ

30 yıllık gemi inşaat mühendisiyim ve 21 yıldır da bu şirket var, Ekoba 6 yıldır devam etmektedir. Türkiye’de yaklaşık 38 kombi markası var. Hedefimiz  125 ve 150 milimetre ekobaları üretmek.

BAKIM VE ONARIM NE ZAMAN YAPILIR

 Her kombinin yıllık bakımının yapılması gerekmektedir. Perdelerin kombi peteğinin üzerine gelmesini engellemeleri gerekmektedir. Kombinin kısık ayarda gece ve gündüz devamlı çalışması gerekmektedir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.