Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EMEKLİLER MÜJDE BEKLİYOR

Türkiye Emekliler Derneği Bursa şube başkanı Ahmet Arif Tezbulur’la emeklilerin içinde bulunduğu durumu değerlendirdik.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2022 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2022 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
EMEKLİLER MÜJDE BEKLİYOR

HABER: Özge Işkın - Cevdet Yıldız

Türkiye Emekliler Derneği Bursa şube başkanı Ahmet Arif Tezbulur’la emeklilerin içinde bulunduğu durumu değerlendirdik.

AHMET ARİF TEZBULUR KİMDİR?

               

01.11.1953 Bursa doğumluyum. Bursa’da Devlet Su İşleri’nde 28 yıllık bir hizmetimden sonra emekli oldum emekli olduktan sonra da Emekliler Derneği’ne üye olarak başladım. Emekliler Derneğinin yönetim kurulu üyesi olarak yaklaşık 11 yıldan beri görev yapıyorum. Şu anda da Türkiye Emekliler Derneği Bursa Şube Başkanlığına getirildim. Bursa’daki emeklilerimize faydamız olsun  istiyoruz, bunun içinde elimizden geldiğince çabalıyoruz. Derneğimiz 1971 yılında kuruldu. Genel merkezimiz Ankara’dadır. Şu anda Türkiye’de 119 adet şubemiz var. Bu şubelerdeki toplam üye sayımız yaklaşık dokuz yüz bin kişidir. Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları içerisinde de şanda 1.sırayı alıyoruz.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ EN AZ 2500 TL OLMALI

2018 de emekliye verilmeye başlanan bayram ikramiyesi bin lira idi ancak o günde bugüne kadar sadece yüz lira zam geldi bu son derece yetersiz tefe tüfe farkını hesaplarsak bile bugün en az 2910 lira olması lazım En azından en düşük emekli maaşı olan 2500 tl olsun istiyoruz. Ayrıca en düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz bu ülkenin imarında emeği olan 13milyon beşyüz bin civarında olan emeklimizin yüzünü güldürecek bir müjde vermesidir.

EMEKLİLERİMİZ DERNEĞİMİZE MUTLAKA ÜYE OLSUNLAR

Bursa şubesinde yaklaşık 23 bin civarında üyemiz vardır. Hedefimiz Sosyal toplumsal bilince sahip çıkarak daha çok katılımcı ile sürdürülebilirlik ve yerel etkinlik sağlamak, sivil topluma rehberlik etmek, kamu ve özel teşebbüs ile iş birliği yaparak üye hak ve menfaatlerini korumak için maksimum sonuç elde etmektir. Örgütlenmeyi destekleyerek değişim yaratan, çözüm odaklı ve yol gösterici olan, toplumun yaşam kalitesinin yükselmesine katkıda bulunan, değişen koşullara uyum sağlayarak sürekli öğrenen ve gelişen öncü bir sivil toplum kuruluşu olmaktır.  Bursa’da yaklaşık 550 bin civarında emekli olmasına karşın maalesef Emekli derneklerine %10 nu dahi üye değildir emekliler derneklerine daha çok üye olarak seslerini duyulmasını sağlamalıdırlar.                                                                                               

EMEKLİLERİZE MORAL İÇİN ETKİNLİKLERİMİZ VE DESTEKLERİMİZ SÜRÜYOR

Derneğimizde üyelerimize destek olmak amacıyla  yakacak ihtiyacı olanlara 6 eşit taksitle kömür verilmektedir. Derneğimizin Erdek Narlı’da kampı bulunmaktadır. Bu kampımızda 1 Mayıs ile 10 Mayıs tarihleri arasında müracaat edilmesi suretiyle 6 gün kampta kalma imkanı veriyoruz. Türkiye Emekliler Derneği Erdek-Narlı Kazım Ergün Eğitim ve Sosyal Tesisimiz yaklaşık 4 dönüm deniz kıyısı arazi üzerine kuruludur ve 200 yatak kapasitesi ile üyelerimize hizmet vermektedir. Her yıl yaz sezonunda yaklaşık 3000 emeklimiz aileleriyle birlikte çok uygun şartlarda tatil imkanına kavuşturulmuştur. Açık büfe sabah kahvaltısı, Öğle yemeği ve Akşam yemeği ile çay, kahve, soğuk içecekler ve su; tesisimizde konaklayan üyelerimize ücretsiz olarak sunulmaktadır. Tesisimiz, Marmara'nın incisi Erdek'in Narlı Köyü'nde, Kapıdağ Milli Parkı'nda, denize sıfır pırıl pırıl bir tesistir. Tertemiz havası, bozulmamış doğası ile insanları kucaklayan tesisimizde wi-fi internet imkanı da bulunmaktadır. Odalarda televizyon ve buzdolabı bulunan tesisimizin bir de okuma salonu ile oyun odası mevcuttur.Ayrıca ihtiyacı olan üyelerimize 150 TL Bim kart veriyoruz.                                    

Emeklimizin moralede ihtiyacı var diyoruz 10 mayıs Salı günü saat 20 30 da derneğimizin ikinci bahar korosu Tayyare kültür merkezinde üyelerimize konser verecek ayrıca bu yıl gelmek isteyen üyelerimizle 12 Mayıs ta  GAP gezimiz var.

Ankara Kızılay’da 130 yatak kapasiteli bir misafirhanemiz bulunmaktadır ve üyelerimiz oraya gittikleri zaman kalabilecekleri bir yerleri vardır. Afyon’da termal otel yapılması amacıyla arsa temini gerçekleştirilmiş olup yakın zamanda inşaatına başlanılacak ve değerli üyelerimizin kullanımına açılacak.Bursa’da yerimiz Tahtakale’de Veziri cadde  Kent İş Hanı 2.kattadır.

Memur emeklileri ile işçi emeklileriyle bizim aramızdaki fark memurların toplu sözleşmeden kaynaklı ilave  bir hakları  var.Ancak biz bu eşitsizliği kabul etmiyoruz bununla ilgili genel merkezimiz gerekli girişimleri başlatmış olup takipçisi olmaya devam edeceğiz.Emeklimiz mutsuzdur Yapılan zamlar şu anda hiçbir emeklimizi mutlu etmiyor.

TOKİ EMEKLİLERİ EV SAHİBİ YAPIYOR

Toki’nin Bursa’da özellikle emekliler için yapmış olduğu bir proje vardı. Bursa’da yaklaşık 15000 civarında emekli  Toki ye başvuruda bulundu . Bunların içerisinde sadece 1201 kişiyi ev sahibi yapabildik. Bu 1201 kişinin içerisinde de 400 emekli bizim derneğimizin üyesidir. Bursa’da daha büyük bir proje yapılması için gerekli üst düzey yöneticiler ve makamlar ile görüşüldü. Bizim beklentimiz önümüzdeki yıl yani bu yıl içerisinde Bursa’da böyle bir projenin tekrardan gündeme gelmesi biraz olsun bizim emeklilerimizi rahatlatmış olacak. Hedefimiz Toki kanalıyla üyelerimizi ev sahibi yapmak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.