Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet-Sen, HAK Mücadelesinin Öncüsüdür

Diyanet-sen Alanında İlk Kurulan Sendika

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2020 01:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2020 01:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet-Sen, HAK Mücadelesinin Öncüsüdür

Cumhuriyetin 75. yılında anlamlı bir adım olarak nitelendirilen TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI (DİYANET-SEN) 1998 Ağustos'unda Merhum Genel başkanımız sayın Ahmet YILDIZ ve arkadaşları tarafından; Toplumumuzun manevi önderi ve mimarı olan Din görevlilerimizin hukuki çerçevede birlik oluşturmaları, daha etkili ve daha verimli hizmet sunabilmeleri amacıyla kurulmuştur. Dünyanın ilk müstakil Din görevlileri Sendikası olma özelliği taşıyan, çok kısa sürede teşkilatlanan ve Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı DİYANET-SEN, tüm medya, sivil toplum örgütleri ve kamuoyunun ilgi odağı haline gelmiştir..Hedeflere ulaşılması, beklentilerin gerçekleşmesi ve ihtiyaçların giderilmesi teşkilatla mümkündür. Sendikaların kuruluşu da memurlar için yetkili, etkili, anayasal ve demokratik bir haktır.  Diyanet-sen Bu noktada 2004 yılından bugüne yetkiyi alarak en yakın sendikanın 9 katı gibi üyeye ulaşarak çok açık ara elinde bulundurmaktadır.


Ömürlük Davada Yol Arkadaşlarımız
Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarındaki İmam-Hatipler, Müezzin Kayyımlar, Kur'an Kursu Öğreticileri, Vaizler, Memurlar, Şefler, Hizmetliler, Sağlık Personeli, Şoför, Kaloriferci, Aşçı, Bahçıvan vb. görevlerde bulunanlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı dışında görev yapan imam ve cenaze yıkayıcıları, fahri vaizler ve din hizmetleri koluna mensup diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bütün memur ve kamu görevlileri sendikamıza üye olabiliyor...

Hedef: 120 bin Üyeye Ulaşmak
DİYANET-SEN Genel başkanım sayın Mehmet ali GÜLDEMİR bey ve ekibi ile son derece uyumlu Çalışma içerisindeyiz. Genel Merkez Yönetim Kurulumuz alanında son derece başarılı ve tecrübelidir. Bu kalite yerelde de aynı güzellikte… Diyanet-sen Bursa’da 1 ve 2 Nolu Şube olarak hizmet vermektedir. Benim başkanlığını yaptığım Diyanet-sen Bursa 2 Nolu Şube Coğrafi alanında bulunan ilçelerimiz ve hepsi alanında donanımlı, güvenilir ve aktif başkanları; Yıldırım-Tahir YEDEK, Gürsu–Rıdvan BULMUŞ, Kestel-Yunus BAL, Orhaneli-Emre GÜLEÇ, İnegöl-Mustafa BAŞER, Yenişehir-Davut DALAZ, İznik-Osman DEMİRCİ, Orhangazi-Zekeriya KÖROĞLU ve Gemlik-Mustafa ÇELİK’le Din Görevlisi arkadaşlarımıza özveri ile hizmet vermekteyiz. Diyanet-Sen Bursa 2 nolu Şubemizin üye sayısı 1000, Bursa 1 ve 2 Nolu şubelerimizin toplamı 2200, Türkiye Geneli ise 85 bindir. Hedefimiz yerelde 3000’e ulaşmak, genelde ise 120 bin üzeri üyeye ulaşarak Diyanet İşleri Başkanlığımızda bulunan 140 bin personeli kucaklamaktır.

Yasal Çerçevede Örgütlü Hak Aramak

Demokratik ve Sosyal Hukuk Devleti olmanın en önemli göstergelerinden biri de örgütlenme özgürlüğüdür. Çağımız örgütlü toplum çağıdır. Ancak örgütlü toplumların sesi duyulmaktadır. Onun için "hak verilmez alınır" deniyor ve yine; hak, haklı olana değil, güçlü olana veriliyor. Örgütlü topluluk sayıca az da olsa örgütsüz çoğunluğa hükmediyor ve onu idare ediyor. Çağdaş demokrasi, her şeyi devletten bekleme anlayışı yerine, hukuk dahilinde haklarını arayarak, bilinçli örgütlenmeyi, daha değişik ifade ile sivil toplum örgütlerini kurmayı gerektiriyor.

Minber ve kürsülerden "Birlikten kuvvet doğar", "Allah'ın Rahmeti cemaat üzerindedir", "Allah'ın dinine birlikte sarılın ve ayrılığa düşmeyin" vb. söylediğimiz mutlak doğruları önce bizim yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Aksi halde "Yapmadıklarımızı niye söylüyoruz" ilahi sualine muhatap oluruz. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın varlığının ve din hizmetlerinin devlet eliyle verilip verilmemesinin tartışıldığı ortamda sessiz kalmamız doğru değildir.

Siyasi literatürümüzde meselelerin çözümünde "Taşın altına elin sokulması" gereğinden söz edilir. Başta kendi sorunlarımız olmak üzere ülke ve toplum sorunlarının çözümü için elimizi taşın altına birlikte koymamız lazım. Bu pasif değil, aktif vatandaş olmak demektir.

Burada bir gerçeğin altını birlikte çizelim: Ülke ve toplum sorunlarıyla ilgilenmeyen insan zararsız değil, yararsız insandır. Biz din görevlilerinin yararlı insan olduklarını, ülkeyi ve milleti herkes gibi, hatta daha çok sevdiklerini aydın ve önder olduklarını iddia ediyoruz. Bunun örneklerini son zamanda daha fazla şahit oluyoruz. Pandemi sürecinde sahada her türlü zorluk ve riske rağmen Din görevlileri Vefa Destek Grupları, Filyasyon ekipleri, Esnaf denetim ekipleri ve Sokak Denetim Ekiplerinde görev alarak ülkemiz, milletimiz ve vatanımızın hizmetkarı olduğunu göstermişlerdir. Tüm görevli arkadaşlarımızı bu özverili hizmetleri için kutluyorum.

Diyanet-Sen, Yetkinin ve istikrarın Değişmeyen Adresi

2004 yılında Türkiye Genelinde yetkiyi aldık. Aynı zamanda Memur-sen’i de yetkiye taşıdık. Kazanımlarımız da bu yıldan itibaren başladı ve artarak devam ediyor. Çok kısa ve net; Diyanet İşleri başkanlığında, KİK, KPDK, Toplu Görüşme ve Toplu Sözleşmelerde yetkili sendika olmamızın hakkını vererek 2004 yılından bugüne ne elde ettiysek Diyanet-sen imzalıdır.

 

Yerelden Evrensele Soylu Mücadele

‘’Siyasi ve ideolojik sendikacılık yerine, bağımsız ilkeli hizmet sendikacılığı yapmak, Düşünce, fikir ve inanç özgülüklerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istemek, Ücretlerin yükseltilmesini istemenin yanında, hizmetin verim ve kalitesini yükseltmeye çalışmak, Servet düşmanlığı yapmak yerine, ücretlerde eşitlik ve adaleti savunmak, Toplantı, gösteri ve yürüyüş adına tahripkar hareketler yerine, sorunları diyalog ve kamuoyu desteğiyle çözmek,
ebedi muhalefet örgütü olmak yerine, doğrunun yanında yanlışın karşısında olmak, kadınların her platformda kendilerini ifade edebilmelerini savunmak.’’

Zirveden Yeni Ufuklara

Bu aziz millete sevgimizden, bu mübarek vatana bağlılığımızdan dolayı, aynı aşk ve aynı heyecanla ‘’GÖNÜL KIRMADAN, KİMSEYE KIRILMADAN, KİMSEYE DARILMADAN VE HİÇBİR KİMSEYİ DARILTMADAN BU KUTLU YÜRÜYÜŞTE’’ Durmak yok, yorulmak yok, ümitsizliğe düşmek yok. Bıkmadan, usanmadan çalışmaya  devam edeceğiz inşaAllah. Yıkılanı onarmak, döküleni toplamak yine bize düşüyor. Bu yüzden en zor şartlarda bile inancımızı, kararlılığımızı asla yitirmedik. Bundan sonrada, inşallah yitirmeyeceğiz. Bu inanç ve şuurla yeni bir çalışma dönemine giriyoruz. Bu yeni dönemde de en büyük gücümüz, yine üyelerimizin sarsılmaz destek, inanç, azim ve kararlılığı olacaktır. Hiç şüpheniz olmasın yarınlar bizimdir. Yarınlar Diyanet –Sen’ indir. Önümüzdeki dönemde görevlisini ilgilendiren her konuya, milletimizin, mazlumların ve mağdurların vicdanını sızlatan her konuya eğileceğiz. Biz rakamlara sığmayacak kadar büyük bir davanın mensuplarıyız.

Kemal GÖLEÇ

Diyanet-sen Bursa 2 Nolu

Şube Başkanı

HABER: AYSIN ŞAHİN KARAKUŞ - ERDEM BERK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.