Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DAİMA BİR ADIM ÖNDE OLMAYI HEDEFLEYEN FİRMA: AKERMAK TEKNİK

1990'lı yıllarda teknik hırdavat sektöründe Bursa’da faaliyet göstermeye başlayan ve zaman içinde ürün çeşitliliğini arttırarak kalıp harf malzemeleri, makine ve otomotiv yan sanayi malzeme tedariki ve satışında faaliyet gösteren Akermak Teknik Hırdavat San. Ve Tic. AŞ. Firma Kurucu Başkanı Gaffar Aker, sektörün inceliklerini ve pandemi döneminin nasıl geçtiğini Bursa Haber Gazetesi’ne anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2021 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2021 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DAİMA BİR ADIM ÖNDE OLMAYI HEDEFLEYEN FİRMA: AKERMAK TEKNİK

30 yıla yakındır sektörde olan ve daima kalıcı güven sağlamayı hedeflediklerini belirten Gaffar Bey, ‘Başarınız başarımızdır’ ilkesi ve  ‘Endüstrideki Güvenilir Çözüm Ortağınız’ anlayışını benimseyerek 2005 yılında Bursa’da teknik hırdavat sektöründe ilk ISO 9001:2008 kalite sistem belgesini almış ve tüm personeliyle bu belgenin gerekliliklerini her yıl ara denetim ve üç yılda bir ise yeniden belgelendirme çalışmalarının gereğini yerine getirmeyi ilke edinmiş bir firmayız diyerek sektördeki kararlığını belirtti. 23 personel ile Bursa ağırlıklı olmak üzere Türkiye ölçeğinde tüm ana sanayi ve yan sanayilere hizmet verdiklerini belirten Gaffar Aker, sektörün öncü firması olmayı hedefleyerek başladıklarını ve bu hedefe giden temel yolun kaliteli ve tutarlı olmaktan geçtiğini aktardı.

ÜRETİM DEĞERSE, TİCARET GÜVENDİR

‘Üretim değerse, ticaret güvendir’ anlayışını egemen kılmaya çalıştık ve bu anlayışla büyümeye devam ediyoruz diyen Gaffar Bey, salgın döneminden aldıkları tedbirler, sürece uygun düzenlemelerle çok fazla etkilenmeden çıkmalarının sebebini bu sorumlu davranış anlayışına bağladığını belirtti.

2021 YILI DAHA İYİ GEÇECEKTİR

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının etkisiyle özellikle otomotiv, makine ve imalat sektöründe yaşanan sıkıntıların kendi firmalarını da etkilediğini belirten Gaffar Aker, “Biz de her sektör gibi bu durumdan etkilendik fakat genel bir kaide var ki beslenme-yeme, içme, giyinme ve sosyal faaliyetler durmadığı sürece üretim de durmaz sağlam bir altyapıya sahipseniz bunun etkileri geçici olacaktır” dedi. Pandemi döneminin sadece ülkemizi etkilemediğini ifade eden Tecrübeli İş İnsanı, “Yağmur yağdı da sadece Türk sanayisi mi ıslandı? Tüm dünya ıslandı” sözleriyle özetleyen Deneyimli İş İnsanı, 2021 yılının daha iyi geçeceğinin sinyallerini gördüklerini belirtti.

BU DÖNEMİ YOK SAYAMAYIZ

Tüm sektörlerin pandemi öncesi ve sonrası ticari anlayışı ayırmak zorunda olduğunu söyleyen Aker, “Bu dönemi yok sayamayız bundan sonraki ticari ve tedarik planlarımızı bu koşulların sürebileceğini göz önünde bulundurarak planlamalıyız. Pandemi öncesi ve sonrası ticari anlayışı ayırmak zorundayız. Kuşkusuz bu dönem herkesi etkileyecektir” dedi. Bu dönemde kendilerini firma olarak yeniliklere açtıklarını ve gelişmekten hiç vazgeçmediklerini belirten İş Adamı, gelişen teknolojinin iletişim ayağında kendilerine çok faydası dokunduğuna değindi.

“Yurt dışında kendini ispatlamış birçok firmanın distiribitörlüğünü yapmakta olan Akermak’ın yurt dışındaki partnerleri ile yüz yüze görüşebilme imkanlarının sınırlı olduğundan online görüşmeler ile sorunları çözme ve ortaklığı devam ettirmeye çalıştıklarını belirten Aker, “Pandemi döneminde online ticari alışverişlerin yanı sıra online firma görüşmeleri ve ortaklıklar da ağırlık kazandı. Firmalarla birebir görüşememek satışları etkiliyor fakat en az zararla teknolojinin nimetlerinden faydalanarak iletişimlerimize devam ediyoruz” dedi.

ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE İHTİYACIMIZ VAR

Bursa’nın kuşkusuz endüstride ve otomotiv yan sanayi konusunda çok önemli bir odak olduğunu belirten İş İnsanı, “Kimse moral motivasyon düşürmesin herkes işini daha çok sevsin ve öncelikle işine odaklansın. Planlı, programlı çok çalışmak, istihdam yaratmak ve bunun sonucunda üretmek zorundayız.  Bize düşen ise Endüstri tedarik zincirinde hakkettiğimiz yerde durmak, süreklilik arz eden bir hizmeti sunmaktır. Yarın dünden daha iyi olacak hem sektör hem endüstrinin gelişmesi konusunda bu yıl ilerlemeye geçeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

ADRES: Üçevler Mahallesi, Beşevler Sanayi Sitesi, Ertuğrul Cad. No:23, Nilüfer-Bursa-Türkiye                                                                                                      

İLETİŞİM: Telefon: +90 (224) 443 24 24 – 25, Mobil: +90 555 996 44 92 E-Posta: info@akermak.com / satis@akermak.com / sales@akermak.com        

HABER: Özge Işkın- Cevdet Yıldız 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.