Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BİR GENÇLİK HAREKETİDİR

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2022 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2022 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BİR GENÇLİK HAREKETİDİR

HABER: Aysun ŞAHİN KARAKUŞ - Cevdet YILDIZ

HALDUN FİLİZLİ KİMDİR?                                                                                                                            

Haldun Filizli Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanıyım. İki senedir il başkanlığı görevini yürütmekteyim. Öncesin de Salih Uçak il başkanı iken il sekreteri olarak görev yaptım. Bir sene kadar il sekreterliği görevini yürüttükten sonra il başkanlığı görevi tarafımıza tevdi edildi.Mevcut il başkanımız Salih Uçak bölge müfettişi olarak atanmasından sonra görevi devraldık yirmi ekim bin dokuz yüz doksan iki Bilecik pazar yeri doğumluyum. 2014  2015 Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunuyum iki bin on beş senesinden beri de Bursa'da Bursa Barosuna bağlı serbest avukatı olarak görevimi icra etmekteyim. Evliyim bir çocuk babasıyım.                                                                                            

SİYASETLE BERABER DERNEKÇİLİKTE YAPIYORUM                                                                             

2018 2019 yılları arasında Bursa Bilecikliler dernek başkanlığını yürüttüm. Askerden geldikten sonra orada böyle bir imkan oldu. Tabii pandemi dönemine denk geldi dernek başkanlığı sürecimiz. Çok aktif faaliyetler yapamadık Bu da içimizde bir yara olarak kaldı. Şu anda da yönetime yer alıyorum, dernek yönetiminde. Elimizden geldiği kadar dernekçilikte hizmet etme gayretindeyiz.                                                                                                                                    

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ OLARAK ÇOŞKUMUZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR                                                                               

BBP olarak son Malatya, Denizli ve Kocaeli mitinglerimiz ve Ankara’daki Alperenler kurultayındaki çoşkumuz bizi BBP’liler olarak çok mutlu etti. Partimizin çıkışı coşkusu son derece güzel.  Her geçen gün üye sayımız artıyor, partimize ilgi artıyor.                                                                                                                                 

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ OLARAK HEDEFİMİZ 200 BİN ÜYE                                                                                                         

Şimdi tabii iki bin yirmi bir senesi başında genel merkezimizin, Türkiye genelinde yapmış olduğu bir üye kayıt kampanyası vardı bu üye kayıt kampanyası daha önce partimizde yapılmamış bir kampanyaydı. İlk hedef olarak sene sonuna kadar yüz bin üye hedefi konuldu. Bu kampanya başladığında üye sayımız yirmi beş otuz bin lira bin civarındaydı. İki bin yirmi bir senesine geldiğimizde bu hedefi tutturduk. Yüz bine ulaştık. Tabii bir hedefe ulaştığınız zaman elinize hemen yeni bir hedef koyuluyor. Koyulmazsa başarı olmuyor. İki bin yirmi iki senesinde bu hedefi iki yüz bine çıkardı genel merkezimiz. Şu anda da yüz altmış, yüz yetmiş binler civarında olduğunu biliyorum üye sayımızın. Sene sonuna kadar inşallah fazla efor sarf ederek iki yüz bini tamamlama gayretindeyiz.                                                                                                                                                     

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BURSA TEŞKİLATLARI OLARAK YENİ ÜYELERİMİZLE GÜÇLENİYORUZ                                                                               

Bursa’da iki bin yirmi bir senesi başında il başkanı olarak görevi devraldım. Türkiye'deki bu üye kayıt kampanyasını Bursa teşkilatı olarak bizde başlattık. Tabii ufak tefek problemlerimiz oldu bazı ilçelerimizde. Biz ilk göreve geldiğimizde şunu söyledik. Çalışmayacak veya çalışamayacak arkadaşlarla biz yola devam etmeyeceğiz, edemeyeceğiz. Bizim kesinlikle göreve geldikten sonraki ilk söylemimizde demecimiz bu oldu. Tabii gözlemlerimiz oldu bu süre zarfında. Belli yol alamayan arkadaşlarla biz görev anlamında ilçe başkanlığı anlamında yollarımızı ilçe başkanlığı anlamında ayırmak durumunda kaldık. Tabii ki hepsi partilimiz olarak devam ediyor. Dava arkadaşımız olarak devam ediyor. Ama tabii bir sorumluluğunuz varsa da bir göreviniz varsa da bunun da yerine gereğini yerine getirmeniz gerekiyor. İki bin yirmi bir senesinden sonra bu ilerlemeyi kaydedemeyen ilçelerimizde bir dönüşüm başlattık. Bunun başında Osmangazi geliyor. Nilüfer geliyor. Gürsu geliyor. Gemlik geliyor. Yıldırım geliyor. Yeni teşkilatlanmalar oluşturduk ve yeni bir yapılanma sürecine girdik. Tabii bu kazanan partimize yeni kazandırdığımız arkadaşlarla çok güzel bir ivme yakaladık üye sayımızı 2 - 3 katına çıkardık tabiî ki bu bizim yeterli değil çalışmalarımız sürüyor.

CUMHUR İTTİFAKI 15 TEMMUZ’DA KURULDU                                                                                          

Biz koşulsuz şartsız ittifakın içinde değiliz öncelikle bizim kırmızı çizgilerimiz var kendi doğrularımız var milletin ülkenin vatandaşın menfaatine yapılacak her kararda Cumhur ittifakını destekliyoruz.                                                                                                                                          Taban olarak baktığımızda MHP, AKP VE BBP muhafazakar yapıya sahip partiler. Genel başkanımızın dediği gibi bir taraf da 6 benzemezden bir tarafta asgari müşterekleri en uygun 3 partinin bir ittifakı var. Bu ittifak masa basında kurulmuş değil 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi sırasında vatandaşlarımız tarafından kurulmuş bir ittifak. Daha sonrasında Yeni Kapıda bir miting yapıldı. Bu mitinge birçok parti davet edildi. Lakin BBP ve MHP katıldı. Bu ittifak bu meydanda kuruldu.Biz milliyetçi duygularla bu ittifakı destekliyoruz.Biz koşulsuz şartsız desteklemiyoruz çünkü bizim kırmızı çizgilerimiz var bizim 6’lı masa gibi bir bakanlık falan gibi talebimiz olmadı ancak tabiki fikir ayrılıkları oluyor. Biz mevcut iktidarın her dediğine de evet demiyoruz yada hayır demiyoruz bizim kendi çizgilerimiz var. Mesela en son seçim barajı yüzde 10’dan yüzde 7’ye düşürüldü bizim  BBP olarak tavrımız netti.Başkanlık yada yarı başkanlık sistemi evet ama temsilde adalet noktasında baraj olduğu için bir eksiklik var ittifak ortaklıklarıyla aşılabiliyor ancak bu seçim yasası değiştirilecekse bu sistemin ya sıfıra indirilmesi yada en kötü yüzde 3’ e düşürülmesini talep etmiştik. Bu konuda ittifak bilişenleriyle ortak düşünmüyoruz ve bu oylamada BBP genel başkanımız ve aynı zamanda Ankara millet vekilimiz sayın Destici hayır oyu kullandı. Dolayısıyla kendi doğrularımızın peşindeyiz evet biz ittifak ortağıyız. Hükümet ortağı değiliz ittifak bileşeniyiz ama bizim kendi doğrularımız eğer ittifakın doğrularıyla çatışıyorsa biz kendi doğrumuzu savunuyoruz.                                          

VATAN BAYRAK MİLLET KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Rahmetli şehit ve ebedi liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu başkanımız zamanından beri izlediğimiz siyasi çizgimiz hep aynı bizim kırmızı çizgimiz Vatan, Bayrak, Millet her daim bizim önceliğimiz. Biz BBP olarak Anadolu insanının iktidara uzanan eli milletin vicdanı olmak istiyoruz. Bugün pandemi sebebi ve bölgemizde oluşan Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle hayat pahalılığı milletimizi çok zor durumda bırakmıştır.Bu bir gerçek ama bu sorunu çözerse yine cumhur ittifakı çözer diyor halkımız bugün ülkemiz bölge insanın ve ümmetin umudu olmaya devam ediyor.Genel başkanımız her fırsat da hükümete sesleniyor vatandaşımızın hayat pahalılığı sorununu çözün diye. Genel başkanımız son aylarda 65, 70 il yaklaşık 300, 400 ilçe gezdi. Vatandaşın sıkıntılarını yerinde görüp vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinliyoruz ve bütün bu sorunları hükümetin gündemine taşıyoruz.  İnşallah seçimlere kadar bu sorunları hükümet çözer diye düşünüyorum. Benim endişem yeni yıldaki asgari ücret artışlarını işverenlerimiz bahane edip de enflasyona etki yapacak fiyat artışları yapmazlar.                                                                                                                                     

                                                                                                                                 

   

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.