Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın Ödüllü Reçelcisi: Reçelci Dede

Bursa’nın Kestel ilçesinde Derekızık Köyünde yer alan Reçelci Dede’nin sahibi Cafer Yıldırım ile yurt içi ve yurt dışından insanların yoğun ilgi gösterdiği reçelleri hakkında konuştuk.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2021 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2021 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın Ödüllü Reçelcisi: Reçelci Dede

HABER:Cevdet YILDIZ

Yaklaşık 110 yıldır reçel üretimi yapan firmanın 4. Kuşak sahibi ve üreticisi Cafer Yıldırım, Domatesten acı bibere, damla sakızından kozalak ve Hindistan cevizine kadar pek çok farklı lezzette 38 farklı çeşitte reçeli butik olarak üretip ihraç ediyor.

Kestel’in Derekızık köyünde üretim ve satışlarını sürdüren işletme hammaddelerini de çoğunlukla köydeki üreticilerden temin ediyor.

Yerli üretici halkı desteklediklerini belirten firma sahibi Cafer bey “ Burada yetişmekte olan ürünleri başka yerden almıyoruz kendi köylümüzü desteklemekle kalmayıp Türkiye’nin en iyi çileğini ve böğürtlenini de reçellerimize katmış oluyoruz. Köyümüzde üretimi olmayan ürünleri de civar köylerden ve ülkemizin farklı yerlerinden temin ediyoruz.” Dedi. Yerli üreticiyi desteklemesinin yanı sıra Reçelci Dede, reçellerinin adı duyuldukça yurt içi ve yurt dışından gelen misafirler ile turizme de katlı sağlıyor.

REÇELCİ DEDE’YE 2020 BRONZ İHRACATÇI ÖDÜLÜ

Geçtiğimiz günlerde Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) tarafından Bronz İhracatçı Ödülü’ne layık görülen Reçelci Dede işletmesinin sahibi Cafer Yıldırım bu ödülü beklemediklerini aktararak .” Ödül almayı beklemiyorduk biz işimizi yaptık pademiye rağmen  canla başla çalıştık. Ödüle layık görülmekten gurur duyduk. Emeklerimizin karşılığını almak bizi mutlu etti.” Dedi.

“ÜRETİMDE MAKİNE KULLAMIYORUZ, BURADA HER ŞEY DOĞAL”

Temel amaçlarının doğal ürün üretmek olduğunu belirten Yıldırım, “ Biz reçellerimizi üretirken makine kullanmıyoruz. Tarlalardan toplanan organik ürünleri annelerimizin yaptığı gibi açık kazanlarda kaynatarak pişiriyor ve paketliyoruz.” Dedi.

Butik üretimden vazgeçmeyeceklerini ifade eden Cafer Yıldırım,  Doğal şekilde ve sınırlı miktarda üretim yaptıklarını ve bunları özel alıcılara ulaştırma konusunda hassas olduklarını belirtti.

Bu sebeple fazla bayilik vermeyi düşünmediklerini açıklayan firma sahibi “ şimdilik sadece Kuveyt’e bir bayilik verdiklerini bayilerin arttıkça kaliteden ödün vermeye başlandığını aktardı. Cafer bey “ Biz çizgimizi bozmak istemiyoruz internetten bile satışımız yok. Ben çok fazla mal üretmek istemiyorum, ben  kaliteli ve özel reçeller üretip bunları özel alıcılara sunmak istiyorum.” Dedi.

HAYALİMİZ REÇEL ÇİFTLİĞİ KURMAK

En büyük hayallerinin bir reçel çiftliği kurmak olduğunu ifade eden Cafer Yıldırım, “ Büyük bir çiftlik kurmak istiyoruz. Tüm meyveleri yetiştirdiğimiz büyük bir alan hayal ediyoruz. Kendi yetiştirdiğimiz meyvelerden kendi reçelimizi yapıp satışa sunmak istiyoruz. Hayalimiz aileler buraya geldiğinde çocuklarına reçelin neyden nasıl üretildiğini gösterebiliyor olması.” Dedi.

YENİ TATLAR ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Yeni tatlar üretmeye devam edeceklerinin müjdesini veren firma sahibi, “ Yeni tatlar ve lezzetler keşfetmeye hız kesmeden devam edeceğiz. Eskiden 90lı yıllarda 7 8 çeşit reçel varken şimdi 38 çeşit reçel  bile az geliyor, insanlar değişiklik istiyor. Biz de durmadan kendimizi geliştirmeye yeni tatlar keşfetmeye devam ediyoruz.” dedi  

Reçelci Dede’yi ziyaret etmek isteyenler için

ADRES

Merkez: Derekızık Mh. 1.Dağ Yolu Sk.

No: 1/A – Kestel / BURSA

Şube: Uludağ Yolu – Yiğitali / BURSA

www.recelcidede.com

İnstagram: @recelcidedeevrecelleri                                              

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.