Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’nın Güleryüzlü Yenidoğan Fotoğrafçısı; Öznur Turan

Bursa’da Yenidoğan fotoğrafçılığı yapan Öznur Turan, fotoğrafçılık ile ilgili tecrübelerini Bursa Haber Gazetesi’ne anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2021 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2021 00:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın Güleryüzlü Yenidoğan Fotoğrafçısı; Öznur Turan

HABER: Özge Işkın – Cevdet Yıldız

MACERA NASIL BAŞLADI?

1969 doğumlu İşletme mezunu olan Öznur Turan, çalışma hayatına tekstil sektörüne başlayıp kısa zamanda ilerlese de zaman içerisinde bu mesleğin kendisini memnun etmediğini anladığını belirtti.

“Çalıştığım işten keyif almıyordum zaman içerisinde bu meslek benim değil dedim” diyen Turan fotoğraf çekmeyi çok sevdiğinden ama neyi nasıl yapacağını bilmediğinden bahsetti.

DOĞUMHANEDEN FOTOĞRAF STÜDYOSUNA UZANAN YOL

“Kızımın doğumu benim bu işe girmeme vesile oldu” diyen Turan, doğumda yaşadığı aksilikleri şöyle anlattı: “Fotoğraf makinemiz her şeyimiz hazırdı. Normal doğum beklerken sezaryen doğum oldu. Telaşeden fotoğraf çekemedik. Bu güzel anın fotoğrafsız geçmesi içimde kaldı. Kimse böyle bir anı kaçırmamalı diye düşündüm ve bu işi yapmaya karar verdim” dedi. Eşinin fotoğraf makinesi alarak teşvik ettiğini aktaran Turan, kursa başlayarak fotoğrafçılık alanında çeşitli eğitimler aldığını ardından da yaptığı işi tamamen bırakıp sıfırdan fotoğrafçılığa başladığını belirtti.

YAPTIĞIMIZ İŞ DEĞİL SANAT

Yenidoğan fotoğrafçılığını 2 yıldır yaptığını belirten Öznur Hanım, şunları söyledi: “Burada yaptığımız şey sanat. Çocukların özel anlarını en etkili şekilde fotoğraflayarak ölümsüzleştiriyoruz. Onlara en güzel hatırayı bırakmayı hedefliyoruz. Çocuklar ile çalıştığımız için detaylar çok önemli. Gelen aileler çocuklarını bize emanet ediyorlar. Çocuklara gerekli kıymet ve özeni gösteriyoruz.”

YENİDOĞAN ÇEKİMİ İÇİN EN UYGUN ZAMAN

Yeni doğan çekimi için en uygun zamanın 5-12 günlük arası olduğunu belirten tecrübeli fotoğrafçı,  “Çocuklar uyku halinde oldukları için fotoğraf çekimi daha kolay oluyor sonrasında hareketlendiklerinden çekimler daha uzun sürüyor” dedi.

 MASKE TAKMAYA ÇOK ÖNCE BAŞLADIK

Çok küçük bebekler ile çalışmanın sorumluluklarından bahseden Turan, “Haliyle çok küçük bebekler ile çalıştığımız için titizlik ve hijyen çok önemli. Ben pandemi döneminden önce de maske kullanıyordum şimdi de kullanıyorum çocukların sağlığı herşeyden önemli. Biz hijyen konusunda çok hassasız aynı hassasiyeti misafirlerimizden de bekliyoruz, buraya gelen herkesten önce HES kodu alıyoruz” diye konuştu. Çocuklar ile çalışmanın keyifli olduğunu da aktaran Öznur Turan, “Takı bile takmıyorum çalışırken. Küçük detaylar hayat kurtarır çocuklara zarar vermemek adına dikkat ediyorum” dedi.

NEDEN SİZ?

“Buradan kapıdan çıkan misafirlerimiz memnun ayrılıyorlarsa bu bizim için önemli olan budur” diyerek söze başlayan Turan, özellikle çocuklara karşı olan hassasiyeti ve titizliklerinden dolayı tercih edildiklerinden bahsetti ve “Bizi Birbirine tavsiye eden çok var, bu çok güzel bir şey. Yenidoğan çekiminden sonra 1 yaş çekimi için gelenler de çok oluyor” ifadelerini kullandı.

BEBEKLER İLE ÇALIŞMANIN ZORLUKLARI VAR MI?

Zorluklarından çok keyifli yanları olduğunu söyleyen tecrübeli fotoğrafçı, bebek gazlı olursa çekim süresinin uzadığından bazen ertelemek zorunda kaldıklarından bahsetti. Bebekler ile çalışmanın hassasiyet gerektiğini belirten Turan, “Gerek yenidoğan fotoğrafçılığında gerekse bir yaş fotoğrafçılığında hijyen gerçekten çok önemli. Çocuklar çok küçük ve savunmasızlar dolayısıyla özellikle yeni doğanla temasta hastanede uygulanan prosedür ve protokolleri bizlerde uygulamak durumundayız. Pandemi sürecinden önce bile sağlık önlemleri bizim çok mühim gördüğümüz ve üzerine titrediğimiz bir konuydu. Pandemi sürecinde de önlemlerimizi almaya devam ediyoruz ancak bu süreçte ailelerin de çok özenli olması ve bilinçli davranması gerçekten çok önemli. Zira virüsün aileden bize geçmesi demek bizden diğer ailelere geçmesi demek bildiğiniz gibi 3 yaş altında korona virüs çocuklar için bir tehdit değil ancak henüz tam sağlığına kavuşmayan anne açısından ciddi bir risk teşkil ediyor. Müşterilerimize buradan teşekkür etmek istiyorum bu konuda gerçekten çok anlayışlılar ve bizlere yardımcı oluyorlar” dedi.

EN TATLI ANLAR

Bebeklerin altını açtıklarında bazı kazalar olduğunu gülümseyerek anlatan Turan, “Bebeğimizin bezini çıkardığımız anlar çok komik oluyor kesin yapıyorlar. Aile çekiminde anne bebeğini tutarken yaptığında artık olan oldu diyerek durmuyoruz daha içten gülümseyerek çekime devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF ÇEKİMİ ÖNERDİĞİNİZ KAÇ PAKET VAR

Tecrübeli fotoğrafçı ayrıca, yenidoğan fotoğrafında 5-12 günlükken çekim yapabildiklerini ancak sarılık gibi nedenlerle gecikmeler olduğunda rezervasyon yapılması halinde 15-20 güne kadar çekim yaparak bu durumu tolere edebildiklerini ifade etti. “Daha sonrasında ise çocuğumuz oturabilmeye başladığında yaklaşık altı aylıkken sağlıklı kareler çekebiliyoruz” diyen Turan, çekim için konsept belirlediklerini ve her konsept için yaklaşık 15 kare fotoğraf çektiklerini söyledi.

HAMİLE ÇEKİMİ VE DIŞ ÇEKİMLER DE YAPIYORUZ

Özellikle pandemi sürecinde ailelerin yenidoğan çekimlerini kaçırmaları çok olağan bir durum olduğunu aktaran Öznur Hanım, “Çocuklar gerçekten çok çabuk büyüyorlar ve bu en tatlı zamanlarının ölümsüzleştirilmesi adına altıncı aydan itibaren fotoğraflarını çekmeyi uygun buluyoruz. Oturmaya başladığında diye belirtmemin sebebi çocuk destekli oturduğunda çekilen fotoğrafların çocuğun özgür doğasını ve dünyasını tam manasıyla yansıtamadığına olan inancım.

Bunların dışında hamile çekimi ve dış çekimler de yapıyoruz. Pandemi süreciyle ara vermek zorunda kaldığımız hastane çekimlerimiz de vardı. Sağlık riski ortadan kalkar kalkmaz bu alanda hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

KONSEPT ALANA AİLE ÇEKİMİ HEDİYE

Tüm konsept çekimlerinde aile çekimini hediye ettiklerini belirten Turan şu ifadeleri kullandı: “Ailelere bizden anı kalması için tek bebek çekimlerinden sonra beraber fotoğraflarını da çekiyoruz. Özellikle bebeğin ablası abisi varsa mutlaka onlar ile de çekim yapıyoruz içlerinde kalmamaları açısından. Bizde önemli olan çocukların mutluluklarıdır. Biri için güzel anı bırakırken diğeri için hüzünlü bir anı bırakmak istemeğiz.”

ÇALIŞMALARI SOSYAL MEDYADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Öznur Turan’ın çalışmaları ile ilgili örnekleri sosyal medya hesaplarında bulabilirsiniz. Instagram, Facebook ve Twitter’da kendisini takip ederek, paylaşımlarını görebilir, yeniliklerden, özel kampanyalardan haberdar olabilirsiniz.

https://www.oznurturan.com/

https://www.instagram.com/oznurturan__/                                                                                                        

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.