Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BURSA’DA MUŞLULARIN FUTB0L ŞÖLENİ

Muş İLDER'in Bursa’da düzenlediği geleneksel futbol turnuvası sona erdi. Bu yıl 9.su düzenlenen Geleneksel Futbol Turnuvası Gıyasettin Bingöl Sezonu adını alan ve 18 takımın 2 ay boyunca kıyasıya mücadele ettiği futbol turnuvasının final maçı gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2021 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2021 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BURSA’DA MUŞLULARIN FUTB0L ŞÖLENİ

HABER: Aysun Şahin Karakuş - Cevdet Yıldız

Muş İLDER'in Bursa’da düzenlediği geleneksel futbol turnuvası sona erdi.

Bu yıl 9.su düzenlenen Geleneksel Futbol Turnuvası Gıyasettin Bingöl Sezonu adını alan ve 18 takımın 2 ay boyunca kıyasıya mücadele ettiği futbol turnuvasının final maçı gerçekleşti. PERTAK SPOR ve EVŞAH AVM takımlarının oynadığı final maçında PERTAK SPOR 1. lik kupasını kaldıran takım oldu.

Turnuvada  EVŞAH AVM 2. takım olurken, ULUKAYA CITY de 3. Takım oldu.

Final maçı sonrasında düzenlenen kupa törenine Bursa milletvekili Hakan ÇAVUŞOĞLU, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, Muş Belediye Başkanı Feyat ASYA, Osmangazi Belediye Başkanı Osman DÜNDAR, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay YILMAZ ve Muş'tan Sungu Belediye Başkanı Mehmet Salih GÜRTÜRK, Kırköy Belediye Başkanı Nahit DİZMAN, Gürsu Kaymakamı Naif YAVUZ katıldı.  Ayrıca partilerin il,ilçe başkanları ve yöneticileri ile bürokrasiden birçok kişi ve oldukça büyük bir futbolsever final maçını ve kupa törenini izledi.

              İnsan odaklı etkinlik ve faaliyetler yürütüyoruz 

  Kupa töreni için selamlama konuşması yapan Muş İLDER Başkanı Avukat Mehmet Önder MUTLU, derneğin faaliyetleri hakkında kısa bilgi verdi ve sonrasında içinde bulunduğumuz günlerde yardımlaşmaya ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden birisini yaşamaktayız. Muş İLDER olarak kurulduğumuz günden bu güne kaynaşma ve dayanışmaya yönelik insan odaklı etkinlik ve faaliyetler gerçekleştirdik. Bursa'mızın, Muş'umuzun ve ülkemizin refahı ve selametini düşünüyor, 9. Sunu düzenlediğimiz bu Futbol Turnuvası örnekliğinde görüldüğü üzere başta gençlerimiz olmak üzere küçüğünden büyüğüne herkesin yüreğine dokunmaya gayret ediyoruz.

Futbol turnuvamıza eğitimci kimliğiyle çocuklarımıza, gençlerimize dokunan, hayatlarına yön veren, gençlere yönelik çalışmalarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen,  Muş’umuzun ve Bursa’mızın bir değeri olan GIYASETTİN BİNGÖL abimizin adını verdik.

Bu nedenle liyakata önem vererek, teslimiyette de adaleti sağlayacak şekilde dayanışma ve kaynaşmamızı daha da artırarak inşallah Bursa’mızı, Muş’umuzu ve ülkemizi daha da güzel yerlere hep birlikte getiririz.

Birlik ve beraberlik atmosferi beni heyecanlandırıyor

Muş Belediye Başkanı Feyat ASYA da 'Muş'tan Bursa'ya kurulan bu gönül köprüsünü gelip görmek,   böylesi güzel şölenlere iştirak etmek, Muşluların etkinliklerinde Bursa’nın her kesiminden değerlerle barışı, birliği, beraberliği, kardeşliği görebildiğimiz bu atmosfer beni heyecanlandırıyor ve büyük bir mutluluk veriyor. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin.' dedi.

Türkiye’de yaşayan herkes bir yönüyle de Muşlu’dur

Futbol Turnuvasına adını veren Gıyasettin BİNGÖL’de yaptığı selamlama konuşmasında, ‘Bir şölen havasında geçen bu Futbol Turnuvasını gerçekleştiren Muş İLDER’e ve Yürütme Komitesine özellikle teşekkür ediyorum.  Ben de sizler gibi Muş’ta doğdum. Göç ederek Bursa’ya geldim. Ekmeğimi Bursa’dan kazandım. Muş’u unutmadım. Bursa’yı da çok sevdim. Muş’a da Bursa’ya da faydalı olma bilinç ve gayreti içinde olalım.    Biliyorsunuz ki Muş Anadolu’ya açılan kapıdır. Dolayısıyla Türkiye’de yaşayan herkes bir yönüyle de Muşlu’dur. ‘dedi.

 Kupa töreninden sonra çekilen halaylarla program sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.